Den Haag, ofwel ’s Gravenhage, is de derde grootste stad van Nederland, is een statige stad van grootse lanen, parken en de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie. Het is ook de enige grote Nederlandse stad aan de zee. Hier huizen ambassades en internationale instanties, het meest gekende is het Internationaal Strafhof van de VN.

We ontdekken de prachtige straten en straatjes, de grote winkels en kleine speciaalzaken en genieten van een terrasje of een wandeling door de vele stukken groen. Den Haag heeft een enorm aanbod aan musea dus liefhebbers van Rietveld, Rembrandt of andere Nederlandse meesters komen zeker aan hun trekken.

Helemaal het tegenovergestelde is Scheveningen, de voorstad aan zee met een langgerekt strand. We maken kort kennis met deze plaats en verleggen ons per fiets naar Zuiderstrand, onder Hagenaars gekend als het Stille Strand.

Het Zuiderstrand grenst aan een prachtig beschermd natuurgebied, het Westduinpark. Het is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten-en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden. 

 

Vrijdagavond: 

Om 19u30 spreken we af aan onze hostel in het hartje van Den Haag, op wandelafstand van het treinstation. Nadat we ons geïnstalleerd hebben, trekken we de stad in en leren we elkaar beter kennen. 

 

Zaterdag: fietsen naar zee

Vandaag springen we op de fiets en rijden richting de Nederlandse kust. We fietsen langs het water en door bossen en parken. Na 30 minuutjes fietsen staan we al met onze voeten in het zand van Scheveningen aan zee! We maken een korte strandwandeling alvorens we onze tocht verderzetten. We fietsen verder door de mooie natuurdomeinen van Oost- en Westduinpark. Wie weet spotten we wel één van de vaste bewoners van het park, de Schotse hooglander runderen? 

Na een frisse douche en wat keuvelen wacht ons een lekker avondmaal en ontdekken we wat Den Haag na zonsondergang te bieden heeft!

 

Zondag: bezoek ‘Meisje met de Parel’ + stadswandeling Den Haag

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het mooiste museum van Den Haag, het Mauritshuis. In dit unieke museum hangen werken van legendarische meesterschilders Johannes Vermeer, Frans Hals, Paulus Potter en Rembrandt Van Rijn. Het beroemdste schilderij is ‘Meisje met de parel’, een must-see! 

Na een lekkere lunch leren we te voet De Haag beter kennen met een gevarieerde stadswandeling. We passeren enkele hotspots zoals de Grote Kerk (één van de oudste gebouwen in de stad), de Grote Markt, het oude Stadhuis, het Torentje, het Vredespaleis en de Hofvijver. Rond 17u is het tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (hostel)
  • bezoek museum Mauritshuis
  • huur fiets (1d)
  • verzekeringen
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 60
Activiteitsgraad

stadswandeling en fietstocht, basisconditie vereist

Praktisch

Den Haag is vlot bereikbaar met de trein. 


Onze voorwaarden