Tijdens dit weekend ligt de nadruk op wandelen, zowel in het sprookjesachtige Eifelgebergte, als in de Hoge Venen die daar dichtbij liggen. We logeren in een huisje van waaruit we ook het gezellige stadje Monschau bezoeken.

Vrijdag

We spreken ’s avonds af in ons gezellig appartement/huis in het Duitstalige Bütgenbach. De ideale uitvalsbasis voor ons weekend! 

Zaterdag 

’s Morgens brengen we een bezoek aan het gezellige stadje Monschau, op een kwartiertje van onze verblijfplaats. Monschau lijkt wel een middeleeuws tafereel, met de idyllische vakwerkhuisjes, nauwe straten en gezellige restaurantjes. Monschau is ook het cultureel middelpunt van de Eifel-regio. We slaan tijdens de lunch wat energie op voor de wandeling die volgt.

De Eifelsteig is een lange wandelroute dwars door de Eifel van noord naar zuid en is maar liefst 313 km lang. Je kunt de Eifelsteig in vastgelegde etappes wandelen. Wij wandelen hier een stuk van in de namiddag. 

We slapen in een leuk huis, landelijk gelegen in een deelgemeente van het Duitstalige Bütgenbach. Tijd om knus samen een lekkere maaltijd te bereiden!

Zondag 

De Hoge Venen. Leuk dat dit natuurgebied vlakbij ons logement ligt. We trekken na een heerlijk ontbijt opnieuw onze winterjas aan en gaan naar de hoogveen tussen Malmedy, Eupen, Roetgen en Monschau. Het is heerlijk wandelen in dit mysterieuze hoog gelegen gebied, met veel waterlopen. Wandelen is enkel toegestaan op de paden.  De open veengebieden zijn doorgaans zacht glooiend zonder steile hellingen. In de bossen eromheen vinden we diep ingesneden beekvalleien en droogdalen met een flinke hellingsgraad. 

De reisbegeleider heeft voor ons 5 uur wandelplezier in petto. Natuurlijk worden we daarna beloond met een heerlijk streekbiertje of ander verfrissend drankje. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (huis)
  • alle transport ter plaatse
  • 2x ontbijt en 1x avondmaal
  • alle activiteiten
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • middagmaal
  • persoonlijke uitgaven
  • transport h/t
Reisbudget
€ 25
Activiteitsgraad

Actief wandelweekend. Zowel op zaterdag als op zondag mag je je aan een twintigtal kilometer wandelplezier verwachten.


Onze voorwaarden