Een weekend fun, spel en amusement. Maak kennis met de chassidische joden en schuif mee aan tafel om koosjer eten te proeven.

Kortom: Proef, smaak, beleef  Antwerpen op een bijzondere manier!  

 

Vrijdag 

We spreken vrijdagavond af met de groep aan jeugdherberg Pulcinella, gelegen in hartje Antwerpen. Na onze tassen op te bergen, maken we een avondwandeling door de mooiste straten van Antwerpen, o.a. de Cogels-Osylei. Daarna trakteren we onszelf op een lekker drankje op de Dageraadplaats, een bruisend plein in het centrum van Zurenborg. 

Zaterdag

Op zaterdag spelen we een ongelooflijk spannend en interactief stadsspel in Antwerpen. Maak je klaar voor een bloedstollende trip boordevol raadsels, opdrachten en duels met de andere teamleden.

In de namiddag zijn we klaar om ons volledig over te geven aan de Escape Room. We laten ons vrijwillig opsluiten en proberen zo snel mogelijk te ontsnappen. Niet makkelijk. Teamspirit ten top! Ben jij ook zo’n creatief brein? Dan is dit echt iets voor jou! 

Zondag 

Je hebt ze ongetwijfeld al in Antwerpen gezien: de in het zwart geklede mannen met hun keppeltje en krullen en de vrouwen met hun pruiken. De Chassidische gemeenschap, een bevolkingsgroep die zo duidelijk aanwezig is in het straatbeeld nabij het Centraal Station, maar waar we eigenlijk weinig over weten.

Ja, veel geboden en verboden, diamanthandel en geen scheppende arbeid verrichten op Sabbat, … maar wie zijn de Chassidische Joden, wat zijn hun gebruiken en gewoonten en vooral wat schuilt er achter?  Sabbat, tallit, Talmoed en Thora, jad, mezoeza, …  de geheimen worden ontrafeld, maar het mystieke blijft.

Na een inleiding over de Joodse aanwezigheid in België en in Antwerpen, dwalen we rond in de Joodse wijk op weg naar de synagoge. Tijdens de middag proeven we van een uitgebreide koosjere lunch. Wat dat koosjer eten inhoudt, wordt je door de joodse kok van dienst verteld. Na de lunch is er tijd voor het Diamantkwartier en het stadspark en het verhaal over joodse feesten en hun betekenis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
  • 2x ontbijt
  • gids Chassidische joden
  • uitgebreide koosjere maaltijd in Joods restaurant
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport h/t
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Reisbudget
€ 40
Activiteitsgraad

stadswandelingen

Belangrijk
  • Vergeet zeker je handgel en je mondmasker(s) niet voor eigen gebruik.
Praktisch

Het is aan te raden om met de trein te komen.


Onze voorwaarden