We ontdekken het veelzijdige Nederland al trappend en genieten van het gevoel van vrijheid. Op deze reis is iedere fietsliefhebber welkom, van de beginnende tot de meer ervaren fietser. We fietsen met onze (gehuurde) fiets hoofdzakelijk op vlakke en goede (fiets)paden en fietsen 30-40 km per dag. Naast het fietsen staat er elke dag ook een unieke activiteit op het programma. Wat dacht je van een bezoek aan het Gouda Cheese Experience museum, een kanotocht in Biesbosch Nationaal Park of spoorfietsen? Overnachten doen we in comfortabele en charmante B&B’s en hostels.

 

Fietsen van Goudsche kaas en siroopwafels naar de Kinderdijk molens

We vertrekken aan het treinstation in Amsterdam en fietsen de eerste dagen richting het historische stadje Gouda. Wie kaas zegt, zegt Gouda en daarom brengen we een bezoek aan het Gouda Cheese Experience museum waar we meer te weten komen over deze beroemde kaas (mét proevertjes uiteraard).  De siroopwafelfabriek is onze volgende culinaire stop, dat wordt smullen! Verder op onze route komen we de charmante windmolens van Kinderdijk tegen die tevens UNESCO werelderfgoed zijn!  

Kanotocht door het Biesbosch Nationaal Park

In het Nationaal Park De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, ruilen we de fiets in voor een kano. We gaan op ontdekking door de kronkelende kreekjes tussen de wilgenbossen.  

De grens over 

Voor we de grens overfietsen, maken we nog een mooie wandeling door het Nationaal Park van de Loonse en Drunense Duinen en overnachten in een charmante hoeve in de buurt  Eens in België maken we een tussenstop om de bekende nutteloze bordenwandeling te doen in Hoogstraten, warm die lachspieren al maar op! We sluiten deze fietsvakantie af al spoorfietsend in Kapellen om daarna terug te keren naar Antwerpen.  

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

met de trein naar Amsterdam en fietsen langs de Amstel (fietsafstand: ca. 30 km)

Vroeg in de ochtend spreken we af in Antwerpen waar we onze trekkingsfietsen ophalen. Gepakt en gezakt springen we de trein op in Antwerpen Centraal en sporen we richting de hoofdstad van onze Noorderburen, Amsterdam! Twee uur later stappen we af op Nederlandse bodem en maken we ons klaar voor onze eerste fietstocht van de reis.  

We laten Amsterdam snel achter ons en volgen de kronkelende Amstelrivier door het unieke Nederlandse polderlandschap. We overnachten in een gezellige B&B met theehuisje waar we ons eerste terrasje kunnen doen!  

dag
02

lekkere kaas en siroopwafels in Gouda (fietsafstand: ca. 40 km)

Vandaag fietsen we langs polders, water, venen en heel wat historische dorpjes.  

Eindbestemming van vandaag: Gouda! Waarvoor deze stad bekend staat, hoeven we je hoogstwaarschijnlijk niet meer uit te leggen? 😉 Behalve kaas dus, staat Gouda ook bekend om zijn heerlijke stroopwafels! Deze namiddag combineren we maar liefst deze 2 specialiteiten en bezoeken we de Gouda Cheese Experience en het stroopwafelmuseum (MET proevertjes uiteraard!) 

dag
03

via de molens van Kinderdijk richting Dordrecht (fietsafstand ca. 40 km)

Vandaag begeven we ons met de fiets op de veerpont richting het molencomplex Kinderdijk, één van de meest populaire toeristische trekpleisters van Nederland en daarnaast ook UNESCO werelderfgoed. Dit complex bestaat uit maar liefst 19 historische molens in een typisch Hollands landschap, tijd voor een fotomomentje! 

Vervolgens fietsen we verder tot in Dordrecht, een van de oudste steden in Nederland en gelegen vlakbij het prachtige Nationale Park de Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. 

dag
04

kanotocht in het Biesbosch Nationaal Park (fietsafstand ca. 40 km)

Deze voormiddag laten we de benen rusten en ruilen we de fiets in voor een kano. We maken een unieke kanotocht door de vele kreekjes en rivieren in het Nationale Park de Biesbosch. We genieten volop van de stilte en rust. Wie weet spotten we wel een ijsvogel? Daarna fietsen we verder richting het zuiden en overnachten we in een charmante hoeve in de buurt van het Nationaal Park van de Loonse en Drunense Duinen. 

dag
05

de grens over (fietsafstand ca. 30 km)

We starten de dag met een mooie natuurwandeling door het Nationaal Park van de Loonse en Drunense Duinen. Daarna springen we terug de fiets op en is het tijd voor een belangrijk moment want we fietsen de Belgische grens over richting Hoogstraten. Hier stallen we onze fiets en maken tijd voor de bekende “nutteloze bordenwandeling” in Hoogstraten. Lachen en plezier gegarandeerd!

dag
06

spoorfietsen en afscheid nemen (fietsafstand ca. 45 km)

Onze eerste tussenstop van vandaag is Kapellen waar we onze fiets inruilen voor een andere speciale fiets: de spoorfiets. Met z’n allen op de spoorfiets fietsen we over de spoorlijn die aangelegd werd en vroeger gebruikt werd door het leger. Tijdens het fietsen passeren we onder meer een Duitse bunker, de Antitankgracht en het Klein Schietveld, een vroeger militair oefenterrein. Na onze unieke ervaring met de spoorfiets, fietsen we het laatste deel met onze trekkingfiets richting Antwerpen waar we jammer genoeg tot de vaststelling komen dat dit de eindhalte van onze fietsreis is!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • trein Antwerpen-Centraal - Amsterdam (incl fietssupplement)
 • gebruik 2 waterdichte fietsenzakken
 • bezoek Gouda Cheese Experience
 • bezoek siroopwafelfabriek
 • huur kano in Biesbosch
 • spoorfietsen Kapellen
 • alle overnachtingen inclusief ontbijt (B&B’s en hostel)
 • tol voor veerponten
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 120
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Rustige fietstochten op vlak terrein, (stads)wandelingen, kanotocht

Deze reis is haalbaar indien je comfortabel 20-30 km kan fietsen met een gewone fiets.

Praktisch

Voor deze reis is een goed onderhouden fiets belangrijk. Fietsenzakken krijg je gratis ter beschikking via KrisKras. 

Wie niet over een goede fiets beschikt, bieden wij de mogelijkheid om een Santos trekkingfiets te huren.. De huurprijs hiervoor is €140 voor 6 dagen.  Een stevig fietsslot en fietsverzekering zijn inbegrepen. 


Onze voorwaarden