Tijdens de bronsttijd ‘burlen’ de mannelijke herten om de vrouwen te versieren. Het geluid ligt tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een koe. Een jaarlijks terugkerend fenomeen eind september. Iets wat je eens in je leven moet meegemaakt hebben.

Dit fenomeen gaan we tijdens dit weekend beleven. En daar blijft het niet bij. Het wordt echt genieten van de fauna en flora in de Ardennen, vooral al wandelend. We overnachten in een mooi vakantiehuis in de buurt van Saint-Hubert.

Op vrijdagavond leren we elkaar kennen en verkennen de buurt van Saint-Hubert. Het wordt alvast een gezellige start. 

Met de vroege vogels gaan we op dauwwandeling, wie weet spotten we enkele herten? Verder wandelen we op zaterdag in de bossen en genieten van de start van het najaar. De bladeren van de bomen die verkleuren, vele paddenstoelen, … We picknicken en genieten van de buitenlucht. Daarna koken we gezellig in ons vakantiehuis.

’s Avonds gaan we met een gids de bossen in om hopelijk het burlen van de herten te horen. Een onvergetelijk moment.

Op zondag maken we nog een korte wandeling in en rond Saint-Hubert. Een bezoekje aan de basiliek kan hier niet ontbreken. We sluiten het weekend af op een terrasje in een typisch Ardeens dorpje, santé!

Dit is een weekend voor wie houdt van natuur!

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (huis)
  • alle maaltijden
  • alle activiteiten
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport (h/t)
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 5
Activiteitsgraad

wandelingen op bospaden

Belangrijk
  • Het burlen is en blijft een natuurfenomeen, weet dat herten niet op bestelling burlen en ze zich bij slecht weer kunnen verschuilen in het bos! Het is dus niet zeker dat je herten te zien krijgt.

Onze voorwaarden