Voor wie niet wil wachten om er op uit te trekken tot de zomer helemaal losbarst, hebben we een ideale ‘tussenuitvakantie’ in petto. Op voorwaarde dat je graag je voeten op de trappers zet!

4 dagen lang ontdekken we fietsend en wandelend De Hoge Veluwe en zijn omgeving. De Hoge Veluwe is met zijn 5.500 hectare één van de grootste nationale parken van Nederland. Je vindt er een overvloed aan fauna en flora. Ontdek jij een ree tijdens onze schemerwandeling? Een snuifje cultuur opsnuiven doen we in het Kröller-Müller museum. Daar krijg je een indrukwekkende verzameling moderne schilderkunst voorgeschoteld.

En de rest van de streek? Charmante dorpjes genoeg om te ontdekken! Ook Apeldoorn en de omgeving van Zutphen staan op het programma.

We slapen in Otterlo, aan de rand van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het wordt een actieve fietstrip, maar de afstanden houden we bescheiden. Op een gezapig tempo maken we tochtjes van pakweg 50 kilometer lang.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

een eerste verkenning

Met de minibus vertrekken we richting Otterlo, vlakbij het Natuurpark de Hoge Veluwe. Na een picknick gaan we te voet op verkenning in deze streek. We maken een ontspannen tochtje voorbij dorpjes en langs terrasjes.

We slapen in een super gezellig vakantiehuis met alle comfort. Een BBQ in de tuin met een spelletje kubben? Cheers! 

dag
02

ontmoeting met Kröller-Müller

We trekken naar het nabijgelegen natuurpark van de Hoge Veluwe. Te voet of per ‘witte fiets’ (fietsen die je vrij kan gebruiken) doorkruisen we het park richting Kröller-Müller museum. Blikvanger van de collectie (laatnegentiende-eeuwse en 20ste-eeuwse kunst) zijn de vele werken van Vincent van Gogh. Na de picknick bekijken we de beeldhouwwerken in de uitgestrekte beeldentuin.

De Veluwe is het enige gebied in Nederland waar nog edelherten in het wild leven. Ssst! Wanneer de schemering opkomt, wandelen we langs de wildroute. Misschien ontdekken we wel een wild zwijn?

dag
03

effe naar Apeldoorn … fietsen

Vandaag maken we een fietstocht van zo’n 50 km, richting Apeldoorn. We kunnen de stad verkennen of Paleis Het Loo bezoeken. In deze voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie kan je het authentieke 17e-eeuwse interieur bewonderen. Rondom het paleis liggen schitterende tuinen met prachtige terrassen en vijvers. 

Na de picknick genieten we van de zon met een frisse duik in het water. Of wil je liever een aap ontmoeten? In Apenheul leven meer dan 35 soorten vrij in het bos, waarvan er velen tussen de bezoekers klimmen en klauteren.

dag
04

in de achterhoek

Na een lekker lang ontbijt springen we op de fiets om letterlijk de Achterhoek te verkennen. De Achterhoek is de streek rond het middeleeuwse Zutphen. We vertrekken vanuit dit stadje voor een tocht van pakweg 55 km. We fietsen door dorpjes als Vorden, Almen en Gorsse en passeren landhuizen en kastelen. Ook de kenmerkende boerderijen, waarbij woonhuis, stal en opslagruimte onder één en hetzelfde lange dak liggen, ontbreken niet.  

Na een laatste terras wacht ons de reis terug richting België.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (vakantiehuis)
 • huur fiets (2d)
 • toegang tot het Nationaal Park de Hoge Veluwe
 • toegang Kröller-Müller museum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 100
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Gemiddeld 50 km fietsen per dag, wandelingen rond de 15 km

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden