Een actief cultureel weekend in de Westhoek overgoten met een historische saus.

Op vrijdagavond om 19u spreken we af in ons gezellig huis in hartje Ieper. Daar hebben we een fenomenaal uitzicht op de middeleeuwse Menenpoort. Onze gastheer Benoit, voorzitter van de Last Post Association, neemt ons graag terug mee in de tijd en vertelt over de memorabele gebeurtenissen van WOI in en rondom Ieper. Sinds 1928 wordt elke avond om 20u. de Last Post geblazen op doedelzakken. Dit unieke herdenkingsmoment mogen we niet missen!

Zaterdag: fietsen doorheen de geschiedenis 

Zaterdagochtend halen we ons stalen ros op, en maken we ons klaar voor een dagje fietsen. Rondom Ieper liggen de beroemde Flanders Fields waar vroeger hevige gevechten hebben plaatsgevonden. De kraters die bommen toen sloegen, zijn na  meer dan 100  jaar nog altijd te zien. In totaal zullen we 49 km fietsen. Om de 5 kilometer stoppen we bij een historische plek en luisteren we naar onze ervaren gids. De verschillende stops zorgen ervoor dat deze fietstocht voor iedereen haalbaar blijft. We stoppen onder andere bij het Tyne Cot Cemetery in Passendale, de Hooge Crater en het kasteeldomein van Zonnebeke. Eindigen doen we aan de Menenpoort. 

Zondag: Ieper en het In Flanders Fields-museum 

We beginnen de dag met een bezoek aan het In Flanders Fields-museum dat zich bevindt in de imposante Lakenhal in het hartje van Ieper. Dit interactief oorlogsmuseum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. 

In de namiddag is het tijd om Ieper zelf te ontdekken en trekken we op verkenning doorheen de ‘kattenstad’. Waaraan Ieper die bijnaam te danken heeft, kom je tijdens dit weekend te weten!

Rond 17u is het helaas tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • 2x ontbijt
  • Fietstocht onder leiding van een ervaren gids
  • huur stadsfietsen
  • Toegang In Flanders Fields-museum
  • KrisKras-begeleiding
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Reisbudget
€ 45
Activiteitsgraad

49 km fietsen op een stadsfiets (om de 5 km een tussenstop), stadswandeling (ongeveer 5 km) 

Praktisch

Ieper is vlot bereikbaar met de trein. Het treinstation ligt op 15 minuten wandelen van het huisje. 


Onze voorwaarden