Luik met zijn hypermoderne station van Luik-Guillemins, is dé ideale plek voor een weekendje door te brengen. De Maas vormt de ziel van deze stad. Het is er heerlijk vertoeven. Met zijn vele parken, tuinen, steegjes, trappen, binnenpleinen & doodlopende straatjes kan je in en om Luik mooie, rustige wandelingen maken. Ook culinair heeft Luik heel wat in petto. Denk maar aan de Luikse wafel, de Luikse balletjes en het Jupiler-bier dat hier wordt gebrouwen. Kortom, een weekend met een leuke mix van natuur en cultuur met een vleugje geschiedenis en culinaire verwennerij.

Vrijdagavond: 

Het is een unieke ervaring om Luik te bereiken met de trein en aan te komen in het magnifieke station van Luik-Guillemins. Dit magnifiek station werd ontworpen door de wereldberoemde Spaanse architect Santiago Calatrava. 

We spreken rond 20u af aan onze gezellige hostel in het centrum van Luik. We droppen onze bagage en maken een gezellige avondwandeling in de stad en maken kennis met elkaar. 

 

Zaterdag: mijnbezoek + 374! treden

Vandaag gaan we naar de mijnen van Blegny, erkend als Werelderfgoed door Unesco. Deze mysterieuze en fascinerende wereld onder de grond is een zeker een bezoek waard, een parel op minder dan een half uur van Luik. De mijn van Blegny is één van de vier authentieke kolenmijnen in Europa waar je af kunt dalen in de mijnschacht en de ondergrondse galerijen. Hier leren we meer over de belangrijke rol van de mijnen in de geschiedenis van Luik.

In de namiddag gaan we al wandelend op ontdekking in het centrum van Luik. Smeer die kuiten al maar in want we trotseren de 374 treden van dé bekendste bezienswaardigheid van Luik: de Montagne de Bueren. Wees gerust, we worden beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

 

Zondag: lokale markt en rondleiding brouwerij met degustatie

In de voormiddag kuieren we op de grootste en oudste markt van België, La Batte, uitgestrekt over maar liefst 5km langs de oevers van de Maas. We kuieren tussen de vele kraampjes en gaan op zoek naar een lekkere pick-nick voor deze middag. 

Met onze rugzak gevuld vol lekkers nemen we één van de groene hellingen en leuke wandelroutes richting de Citadel van Luik, gelegen op de top van  een berg. We passeren bloeiende rozentuinen, indrukwekkende uitkijkpunten en historische vakwerkhuizen. We zoeken een leuk plekje uit om te picknicken in de buurt van Coteaux de la Citadelle.

Na de lunch dalen we terug af richting het centrum en is het tijd om alles over het bierbrouwen te ontdekken. We krijgen een rondleiding in een lokale brouwerij en proeven de smaak van lokaal bier! Santé!   

Rond 17u nemen we afscheid en keren we huiswaarts. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • overnachtingen incl. ontbijt (hostel)
  • transport ter plaatse
  • rondleiding + degustatie lokale brouwerij
  • toegang + rondleiding mijn Blégny
  • KrisKras-begeleiding
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 60
Activiteitsgraad

(stads)wandelingen (trappen!)

Praktisch

Luik is vlot bereikbaar met de trein.


Onze voorwaarden