75 jaar geleden werd Rotterdam volledig aan flarden geschoten. Sindsdien werd de troosteloze stad, ondersteund door fenomenale haveninkomsten, zo goed als volledig opnieuw heropgebouwd tot het baken van modernisme dat het nu is. Levendig Rotterdam vormt nu een aantrekkingspool voor wie van creativiteit en architectuur houdt. Met de Maas als een enorme levensader nodigt de stad ook uit voor fietstverkenningen. De binnenstad is dan weer een walhalla voor foodies, shoppers en museumfanaten.

Vrijdagavond is het verzamelen geblazen in onze huiselijke hostel, vlakbij het impressionante centraal station. 

Rond 21u. gaan we nog een kleine twee uur wandelen door de stad en komen we alles te weten over streetart en graffiti in Rotterdam. 

Zaterdag gaan we -bij goed weer- een uurtje fietsen langs de prachtige oevers van de Maas. Nadien nemen we de waterbus en worden we beloond door één van de mooiste zichten die Nederland te bieden heeft: op de door UNESCO-erkende Kinderdijk bevinden zich o.a. zeventien goed bewaarde Hollandse windmolens. We genieten van de mooie afwisseling tussen het groen en blauw en keren daarna terug naar de havenstad. 

Na een frisse douche en wat keuvelen wacht ons een lekker avondmaal en ontdekken we wat Rotterdam na zonsondergang te bieden heeft. In deze stad duiken steeds allerlei festiviteiten op die we zeker niet willen missen.

Zondagochtend ontwaken we op het gemak en bezoeken we een museum naar keuze. In het mooi aangelegde museumpark vinden we o.a. de Kunsthal terug, waar moderne kunst een typisch Rotterdams laagje aangemeten kreeg. Ook het gloednieuwe Museum Rotterdam is een optie, waar de nadruk ligt op het leven in Rotterdam door de eeuwen heen. 

Daarna bevoorraden we ons in de Fenix Food Factory met al wat lekkers, vers en lokaal is. 

In de namiddag is er nog wat tijd voor een korte shopsessie of een bezoek aan de zondagsmarkt. Rond 17u halen we onze koffers op aan de hostel en keren we terug huiswaarts.

Als je graag op een actieve wijze de verhalen rond Rotterdam zelf ontdekt, dan is dit weekend zeker iets voor jou. 

Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • één middagmaal
  • 1 dag fietshuur en gebruik van overzetten en waterbus
  • alle activiteiten (gegidste fietstocht, museumbezoek)
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • één lunch en één diner
  • persoonlijke uitgaven
  • transport h/t
Reisbudget
€ 40
Activiteitsgraad

stadswandelingen en fietstocht geschikt voor iedereen met een basisconditie


Onze voorwaarden