Wandelen over de terrils en langs de meren, fietsen in het Nationaal Park Hoge Kempen prachtige uitzichten en watermolens spotten: dit wordt een afwisselend en actief weekend!

Een heel speciaal landschap van ‘heuvels en meren’ en spectaculaire uitzichten, dat is de plaats waar vroeger de steenkoolmijn van Eisden op volle toeren draaide. Nu is er daar Terhills, een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen.

Logeren doen we in een knus vakantiehuis, waar we gemakkelijk ons eigen potje kunnen koken. 

Vrijdag

Op vrijdagavond installeren we ons tegen de avond in ons gezellig vakantiehuis. We logeren in de buurt van Opoeteren ‘de parel aan de kroon van het groene Maaseik’ genoemd.

Er is tijd voor een gezelschapsspel. We klinken op de start van een leuk weekend samen!

Zaterdag

Zaterdag trekken we onze wandelschoenen aan voor een wandeling over de lange terril, de tweelingterril en langs de krekenzone. Op elke terriltop word je beloond met een spectaculair uitzicht!

Na onze picknick kunnen we ofwel geocachen in het prachtige park of brengen we een bezoek aan Ecotron, 13 hoogtechnologische ecosysteemkamers waarin verschillende klimaatscenario’s nagebootst worden. Hier vindt internationaal toponderzoek rond biodiversiteit en klimaat plaats. Indrukwekkend!

’s Avonds rijden we terug en genieten van een gezellige avond op ons terras.

Zondag

Zondag springen we op de fiets voor een tocht door het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.

Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. 

Rond 17u. keren we huiswaarts

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • verblijf in vakantiehuis
  • alle maaltijden
  • toegang Terhills
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport h/t
  • persoonlijke uitgaven
  • optionele activiteiten
Reisbudget
€ 20
Activiteitsgraad
  • Wandelingen en fietstocht (ongeveer 50 km.)
  • Heuvelachtig terrein 
Praktisch

De reisbegeleid(st)er zal een carpool organiseren


Onze voorwaarden