Voeren is een wandelparadijs bij de Nederlandse grens. Sommige wandelingen brengen ons dan ook over die grens heen. Het glooiende landschap biedt prachtige vergezichten en dus ook enkele stevige klimmetjes.

We spreken vrijdagavond af rond 19u in de jeugdherberg van Sint-Martens-Voeren. Op het programma staat een heel korte wandeling in de kleine dorpskern van Sint-Martens-Voeren  en daarna nemen we de tijd om gezellig te keuvelen in de bar.

Zaterdag

Zaterdag staat een wandeling van een 20-tal kilometer gepland. We trekken onze wandelschoenen aan voor een combinatie van 2 wandelingen. We combineren de Panoramawandeling en de Bronnenwandeling.

We beginnen met de Panoramawandeling. Deze laat ons genieten van de prachtige omgeving. Vergeet dus niet om af en toe eens om te kijken tijdens een stevig klimmetje. Helemaal boven heb je een prachtig zicht op de vallei van de Voer.

We brengen onderweg ook een bezoek aan een appelwijnmakerij. De Voerstreek is immers een oude fruitstreek waar vooral hardfruit wordt geteeld. We krijgen uitleg over het hele productieproces en kunnen natuurlijk ook heerlijk proeven van deze lokale lekkernij.

Na het verorberen van ons middagmaal storten we ons met nieuwe energie op de Bronnenwandeling. Deze voert ons langs enkele bronnetjes. Het is dus opletten voor natte voeten tijdens deze wandeling. Onderweg bewonderen we een aantal pittoreske huisjes.

’s Avonds genieten we van een warme maaltijd en een streekbiertje.

Zondag

Zondag stappen we zo’n 15 kilometer. Een groot deel van onze wandelingen gaat langs onverharde wegen.

Als pauze voor de lunch houden we halt in ‘t Bakhuis”. De plaats waar vroeger vrouwen uit de buurt samen kwamen om hun broden te bakken is nu een pittoresk en gezellig restaurantje.

Rond 17 uur sluiten we het weekend af op een terrasje.

Wandelconditie

Dit weekend is haalbaar voor iedereen met een normale fysieke conditie. Onderschat echter de wandelingen niet. De Voerstreek is zeker niet vlak.

Verblijf

We logeren in de jeugdherberg van St-Martens-Voeren. Van op het grote terras kan je er genieten van een heerlijk uitzicht. Ideaal om ’s avonds te bekomen, na een dag stevig wandelen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • verblijf in de jeugdherberg (incl. ontbijt)
  • bezoek appelwijnmakerij + proevers
  • KrisKras-begeleiding
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
Niet inbegrepen
  • transport (h/t)
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 40
Activiteitsgraad

Dit is een actief wandelweekend: tot 20 km wandelen per dag in een heuvelachtig landschap.

Praktisch

Er kan een carpool georganiseerd worden naar de locatie


Onze voorwaarden