Maak je klaar voor een leuke mix van stad en natuur tijdens dit KrisKras weekendje Zeeland. Ooit al verbleven in een hostel in een kasteel? Dan is dit je kans want we verblijven op een heel bijzondere locatie: het kasteel van Westhove, vlakbij het strand gelegen! We fietsen langs het mooie Veerse Meer, lunchen en beklimmen de Sint Jan abdijtoren in Middelburg en pauzeren aan het strand van Zoutelande. In het natuurmuseum Terra Maris komen we meer te weten over de natuur en het landschap van Zeeland en in het nabije natuurgebied krijgen we een gegidste rondleiding!

Vrijdagavond: kennismaking op het strand

Om 19u30 spreken we af aan ons kasteel waar we dit weekend gaan verblijven. Nadat we onze zakken hebben afgezet, maken we een korte avondwandeling langs enkele leuke kronkelpaadjes richting het strand en pauzeren we in het gezellige Domburg vooraleer terug te keren. We nemen uitgebreid de tijd om kennis te maken met elkaar.  

 

Zaterdag: fietsen langs het Veerse Meer, Middelburg en Zoutelande (ca. 45 km) 

Na het ontbijt springen we op de fiets voor een gevarieerde fietstocht door het unieke landschap van Zeeland. We fietsen langs het Veerse Meer, een kunstmatig meer ontstaan in kader van de beroemde Deltawerken en vandaag de dag dé plek voor watersport. We genieten van de prachtige panorama’s. 

In het Middeleeuwse Middelburg houden we halt voor een lunchstop. Na de lunch beklimmen we één van de meest iconische gebouwen van Middelburg, de abdijtoren van de Lange Jan. Met zijn 90,5 meter en 207 trappen is dit één van de hoogste torens van Nederland. Boven worden we beloond op een schitterend uitzicht op Middelburg en de omliggende Zeeuwse dorpen en eilanden. 

Eindigen doen we in Zoutelande waar we met geluk wel een oud strandhuis kunnen spotten ?? Het schitterende strand werd al vaak uitgeroepen tot ‘mooiste badplaats van Nederland’. 

 

Zondag: Terra Maris en rondleiding door de boswachter 

De dag starten doen we met een bezoek aan Terra Maris, hét museum voor landschap en natuur van Zeeland. Het is gelegen op wandelafstand van ons hostel in een voormalige orangerie van hetzelfde kasteel. In het museum worden we meegenomen door de diversiteit van de Zeeuwse natuur en de geschiedenis van het Zeeuwse landschap. We komen meer te weten over de vele inpolderingen in Zeeland, de meer dan 100 verdronken Zeeuwse dorpen en de Deltawerken.  De 2,5 ha landschapstuin achter het museum pikken we ook mee tijdens ons bezoek. 

In de namiddag worden we op sleeptouw genomen door een gids van het natuurgebied De Manteling. Dit gebied ligt vlak naast de zee en had een strategische ligging tijdens de Tweede Wereldoorlog. We krijgen een leuke variatie van bos- en duinenpadjes afgewisseld met stukken op het strand.  Wie weet spotten we wel een damhert of een ree, twee van de vaste bewoners van het gebied?

Rond 17u is het tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen inclusief ontbijt (hostel)
  • huur fiets (1 dag)
  • toegang De Lange Jan abdijtoren
  • bezoek natuur- en landschapsmuseum Terra Maris
  • gegidste wandeling natuurgebied De Manteling
  • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 60
Activiteitsgraad

fietstocht (vlak terrein, ca 45km) en natuurwandeling (+- 10 km)

Praktisch

De bestemming is moeilijk met het openbaar vervoer bereikbaar, de reisbegeleider zal helpen een carpool te organiseren. 


Onze voorwaarden