Antwerpen is een bruisende stad, vooral in de zomer. Deze stad heeft voor iedereen iets in petto, wij verkennen vooral het culturele en entertainende aspect.

We spreken vrijdagavond af met de groep aan Pulcinella, de jeugdherberg midden in het centrum, waar we gans het weekend zullen verblijven. Na onze tassen op te bergen, nemen we na een korte wandeling de tram naar Zurenborg. Hier maken we een avondwandeling door de mooiste straten van Antwerpen, o.a. de Cogels-Osylei. Daarna trakteren we onszelf op een lekker drankje op de Dageraadplaats, een bruisend plein in het centrum van Zurenborg. Daarna laten we ons ofwel trakteren op een optreden tijdens het wekelijks evenement “muziek in de wijk” of we schudden onze benen los in de Zomerfabriek van de Zomer Van Antwerpen. 

De dag nadien trekken we naar het Zuid, waar we een kijkje gaan nemen in het Muhka (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen). Daarna begeven we ons naar de zaterdagsmarkt aan de stadsschouwburg. Hier laten we ons onderdompelen door de wereldkeuken die deze markt te bieden heeft. Onze lekkere aanwinsten zullen we dan verorberen in het nabijgelegen stadspark.

In de namiddag verkennen we de stad te voet. We maken een wandeling door het historische centrum met een lokale gids die ons interessante weetjes zal vertellen over deze “Koekenstad”. 

Na deze culturele dag maken we een avondwandeling noordwaarts langs de Schelde. Daar ligt de gezellige zomerbar op ons te wachten voor een heerlijke maaltijd en circusshow. We sluiten onze avond af in de zomerbar, achterover gezakt in een strandstoel met een lekker drankje in de hand. 

Zondag trekken we richting het MAS; een statig museum op het eilandje waar we kunnen genieten van een mooi uitzicht over de stad. Ook het museum zelf is zeker een bezoek waard. Als afsluiter trekken we naar Park Spoor Noord, het jongste park van de stad. Hier blazen we uit van ons geslaagd weekend met lekkere versnaperingen uit de Cargo, de zomerbar van dienst. Nadat we volledig op rust zijn gekomen, trekken we terug naar het centrum richting onze hostel. Voordat we afscheid nemen, nemen we nog een kijkje in de Kloosterstraat. Een straat vol gezellige antiekwinkeltjes. 

Ben je een echte stadsmus, schrikt het je niet af om een stad te voet te verkennen en hou je ervan om jezelf eens in de watten te leggen op zowel cultureel als entertainend vlak? Dan is dit je uitgelezen kans!

Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • twee overnachtingen in een jeugdherberg op basis van kamer en ontbijt
  • alle activiteiten (historische wandeling met gids, musea, toegang circus ZVA)
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • vervoer (h/t)
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 40
Activiteitsgraad

stadswandelingen


Onze voorwaarden