Hongarije - Enjoy life!

Hongarije - Enjoy life!

Europa, maar dan helemaal anders, dat is Hongarije. Waarom? Dat leggen we je in deze post uit!

Europa, maar dan helemaal anders, dat is Hongarije. Alles is er net een stukje exotischer: een taal die aan geen enkele andere taalfamilie kan gelinkt worden (tenzij het Fins voor een stuk), speciale wijnsoorten en een verrassende keuken.

iStock_000036480170_Medium

Het landschap is mooi maar niet overdonderend. Kijken we echter naar architectuur en de steden dan komen we superlatieven te kort. Van Romeinse sites over middeleeuwse stadjes tot barokke kerken en art nouveau badhuizen, Hongarije is een walhalla voor de architectuurliefhebber.

Niet alleen Boedapest heeft dit alles te bieden. Wandelje door Szeged of Kecskemét, Debrecen of Sopron, achter elke straathoek vind je pareltjes van gebouwen.

Vaci Street, Budapest

Ook op culinair vlak valt Hongarije niet te rijmen met de rest van Europa. Dan bedoelen we zeker niet de goulash maar wel de ganse Magyar-keuken die de Hongaren zelf tussen de grote beroemde wereldkeukens plaatsen.

iStock_000063856695_Medium

Een laatste zalige eigenschap van het land is de relatie van de bevolking tot water. Er zijn rond de 1600 geregistreerde waterbronnen in het land, waarvan er 400 worden gebruikt in kuuroorden. Genieten van het helende water en bijpraten over de laatste roddels is een zalig tijdverdrijf.

 

iStock_000019424341_Medium

 

Foto’s: istockphoto, KrisKras

http://ghostwriter-hilfe.de/