Ladakh roept beelden op van woeste berglandschappen, adembenemende bergpassen, besneeuwde toppen en grazende jaks. Daarnaast mogen we de innemende boeddhistische bevolking niet vergeten. Met een enthousiaste ‘Yule!’ word je er begroet.

Shangri-La

Dit noordelijk deel van India hoort cultureel en geografisch eigenlijk bij Tibet. Het is een unieke kans om de Tibetaanse cultuur te leren kennen. Deze cultuur kan hier immers vrijer beleefd worden dan in het door China bezette Tibet. We bezoeken boeddhistische gompa’s waar we ons, omringd door honderden boterlampjes, laten meeslepen door de hypnotiserende gebeden. Door de geïsoleerde ligging te midden van de Himalaya blijven we gespaard van de moessonregens.

Eerste verkenning van de druk bewoonde wereld

Eerst dompelen we ons in onder in het drukke India: een schat aan geuren en kleuren, forten en tempelcomplexen. We laten ons meeslepen in de wervelende chaos van Delhi en Agra, met de Taj Mahal als bekendste hoogtepunt

Het maanlandschap

Een 11-daagse trekking is perfect om deze magische wereld te verkennen. De tocht voert ons langs afgelegen dorpen, waar de mensen leven op traditionele wijze. Met zo’n 5 à 7u stappen per dag wordt het een stevige tocht. De bagage wordt gedragen door lastdieren en we slapen in tentjes. 

Dit apart stukje India laat ongetwijfeld diepe sporen na!

dag
01
03

aankomst in Delhi

We landen in Delhi en voor de meesten betekent dit de eerste ontmoeting met India. Er wacht ons een overweldigende ervaring.

We leren elkaar en Delhi kennen vanuit de riksja en gaan de hele stad rond. Het bezoek aan New en Old Delhi confronteert ons met de verschrikkelijke contrasten in India. De flamboyante rijkdom, de schrijnende armoede, bedelaars, halfnaakte kinderen, kleurrijke, bewierookte tempeltjes, heilige koeien in de straten, ... beelden en sferen die niemand onberoerd laten.

dag
04
05

Gebouwd voor zijn vrouw

We  maken we kennis met de Indische spoorwegen en reizen door naar Agra, waar de beroemde Taj Mahal staat. Dit monument van wereldformaat mag je niet overslaan als je in India bent! Reizen met de trein is in India altijd een beetje avontuur, dus we voorzien ruim de tijd om Agra te verkennen en door te reizen tot in Manali

dag
06

Tibetanen en hindoes samen

We komen ’s morgens met de nachtbus aan in Manali en hebben een dag de tijd om hier te vertoeven. Manali is gelegen aan de voet van de Himalaya en omgeven door prachtige wouden. Aan deze toegangspoort van Ladakh ontwaren we, naast de Tibetaanse aanwezigheid, een hindoeïstische bevolking. We bezoeken een hindoeïstische tempel en kuieren langs de kraampjes en de winkeltjes in het oude stadsgedeelte.

dag
07

Omhoog de bergen in

We verlaten Manali langs een spectaculaire weg. De minibus voert ons verder omhoog de bergen in tot in het boeddhistische grondgebied. Het het heuvelachtige, groene dennenlandschap van Manali wordt stilaan ingeruild voor een ruig, rotsachtig berglandschap. We overnachten in Key Long te midden van machtige bergen.

dag
08

Naar de overkant

Via de op een na hoogst berijdbare weg ter wereld – of is het eerder een piste? – steken we het gigantische gebergte over. Het duurt een dag met de jeep om de TagLang La met een hoogte van 5328 meter te overbruggen. Die avond komen we aan in Leh, de hoofdstad te midden van de hoge pieken die het indrukwekkende decor vormen van onze trektocht.

dag
09

In aanraking met de Tibetaanse cultuur

Leh was een belangrijk knooppunt voor de handelskaravanen langs de zijderoute, een plaats waar sinds mensenheugenis pelgrims en handelaars elkaars pad kruisen. Je kan er heerlijk rondslenteren. De gezellige drukte van de bazaar en de gemoedelijke bevolking zijn slechts enkele van de vele pluspunten.

We houden het rustig, zodat we aan de hoogte kunnen wennen. Er staat een korte wandeling naar Leh Palace op het programma en we combineren dit met een bezoek aan de nabijgelegen gompa’s. Dat zijn de Tibetaanse kloosters, die als arendsnesten tegen de bergwand zijn gebouwd.

dag
10

Kloosters en monniken

Met de minbus trekken we verder Ladakh binnen en bezoeken de beruchte kloosters van Alchi en Likir, gelegen in indrukwekkende valleien. We komen in contact met het leven van een monnik. ’s Avonds slapen we voor het eerst in tenten zodat we de volgende ochtend aan onze trekking kunnen beginnen.

dag
11
21

Het echte werk: de machtige trekking van Chiling naar Zinchen

We trekken onze stapschoenen aan. De plaatselijke bevolking gebruikt nog dagelijks het pad dat ons door dit woeste berglandschap leidt. De tocht gaat over hoge passen, langs unieke bergdorpjes, door valleien met grazende jaks en afgelegen kloosters. 

Het is een stevige trek, maar toch niet te zwaar. We stappen zo’n 5 à 7 uur per dag en onze bagage wordt gedragen door lastdieren. Slapen doen we in tentjes. Er is één dag platte rust voorzien. De weg is op sommige plaatsen steil en hier en daar moeten we een rivier doorwaden, maar het is vooral de hoogte – tussen de 3000 en de 5000 meter – die niet te onderschatten is. 

Onderweg steken we drie passen over: de Kongmanu La (5300m), de Yang La (4850m) en de Stok La (4900m). Met een gepaste dosis doorzettingsvermogen en groepsgeest wordt dit een onvergetelijke ervaring. Een goede gezondheid is noodzakelijk en een minimum aan conditie is een vereiste. 

dag
22
23

Tijd voor ontspanning

We bezoeken eerst nog het Hemisklooster. Daarna brengt een korte busrit ons terug tot in Leh. Na de zware inspanningen kunnen we hier relaxen. We doen ons te goed aan de overheerlijke chocoladetaarten en aan al het lekkers dat hier te verkrijgen is.

Indien we het gevoel hebben dat we al voldoende uitgerust zijn kunnen we op dag 23 eventueel raften op de kolkende Zanskar rivier. Een overweldigende ervaring!

dag
24

In vogelvlucht

We nemen ’s morgens vroeg het vliegtuig van Leh naar Delhi. Vanuit de lucht werpen we een laatste blik op de majestueuze landschappen die we getrotseerd hebben. Het besef kan rustig binnensijpelen dat we echt wel een fantastische prestatie hebben geleverd.

De rust die Ladakh uitstraalt maakt terug plaats voor de wervelde drukte van Delhi. Tijd om deze wereldstad grondiger te verkennen! We dringen dieper door tot het hart van deze bruisende chaos en wagen ons onder meer aan Chandi Chowk: een van ’s werelds drukste marktplaatsen. We combineren dit met een bezoek aan het Rode Fort, de grootste Indiase moskee Jama masjid en de Sikh-tempel Gurudwara Sis Ganj.

’s Avonds vertrekken we nog naar de luchthaven voor onze nachtvlucht.

dag
25

Terug naar het thuisfront

Het zal vreemd aanvoelen als we voet op eigen bodem zetten.

Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • trein Antwerpen-Amsterdam
 • vlucht Amsterdam-Delhi (h/t)
 • binnenlandse vlucht Leh-Delhi
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (pension en kamperen tijdens de trekking)
 • 11-daagse trekking met professionele gidsen op basis van vol pension
 • toegang kloosters
 • toegang en gids Taj Mahal
 • toegang Red Fort Delhi
 • aanvraagkosten visum
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • verzekeringen (bijstand, annulatie, lichamelijke ongevallen en vakantieonderbreking)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • kostprijs visum
 • optionele rafting
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 250
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

uiterst actief: inclusief trekking op grote hoogte met dagelijks 5 tot 7 u. stappen; door het klimaat en de soms moeilijke reisomstandigheden is een flexibele ingesteldheid vereist

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 143 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

voorzie ongeveer € 25 fooi voor de gidsen


Onze voorwaarden