Oman is een nieuwkomer in de toerisme-wereld. Het is een stabiel en welvarend land met zandwoestijnen en rotsige bergen. Maar ook met azuurblauwe valleien en groene palmenoases. In en naast de zee vind je zeeschildpadden, dolfijnen en koraalriffen. Ook cultureel valt er veel te beleven: de bevolking hecht enorme waarde aan tradities.

Van de koele bergen naar de stille woestijn en het ongerepte eilandleven

We starten in de Omaanse hoofdstad Muscat met zijn moskeeën, soeks, haven en gezellige straten. Nadien trekken we de bergen in om te wandelen en oude dorpen te bezoeken. De ‘koelte’ van de bergen ruilen we in voor de stilte van de woestijn. Daar logeren we in een kamp onder de sterren. Al dat zand spoelen we af aan de kust, waar we getuige zijn van vrouwtjesschildpadden die eitjes komen leggen. Via de turkooizen waters van Wadi Shab reizen we naar de Arabische fjorden van het Musandam-schiereiland. Hier zwemmen we boven prachtige koraal en we snorkelen tussen de meest betoverende vissen. Dolfijnen volgen springend onze dhow.

In fel contrast

De laatste twee dagen dompelen we ons onder in futuristische stad Dubai. Hoogbouw, hypermoderne architectuur, winkelwalhalla’s en artificiële eilanden … het verschil met Oman is reusachtig.

dag
01
02

vlucht en kennismaking met Muscat

Na een vlucht over de woestijn landen we in Muscat, de hoofdstad van Oman. Deze exotisch klinkende naam schept hoge verwachtingen, maar gelukkig maakt Muscat die ook waar. Niet voor niets kreeg de stad eind vorige eeuw de titel van ‘Mooiste hoofdstad van de Arabische wereld’. 

We nemen onze intrek in een guesthouse op de Corniche of boulevard langs de rand van de soek van Muscat.

dag
03

cultuur opsnuiven in Muscat

Muscat is prachtig gelegen tussen de bergen en de zee. De vele wijken liggen naast elkaar langs de kustlijn. We bezoeken Mutrah, de smalle straten met witte huizen rond de grootste soek van Oman. Voorts slenteren we langs kramen en winkels vol wierook, kruiden, koffie en textiel. We waaien uit langs de Corniche, bezoeken de vismarkt en aanschouwen de grote overheidsgebouwen en paleizen van Old Muscat.

In het Bait Al Zubair museum ontdekken we meer over de kledij van de Omani’s en het rijke Arabische verleden. We bewonderen ook de Sultan Qaboes-moskee – de op een na grootste ter wereld – en de Royal Opera House. Beide zijn staaltjes van prachtige hedendaagse islamitische architectuur. We overnachten opnieuw in Muscat

dag
04

het vruchtbare Nizwa

Vandaag rijden we naar Nizwa, hoofdstad van Oman in de 6e en 7e eeuw. Nog altijd heeft het, naast een modern deel, een erg traditioneel hart. Door zijn ligging aan de voet van de westelijke Al Hajar-bergen is de stad uitgegroeid tot een belangrijk handelsknooppunt. In Nizwa vind je de grootste falaj of kanaalbevloeiingssysteem van Oman. En met zijn meer dan 40 dadelpalmsoorten staat Nizwa ook bekend als de place to be om de lekkerste dadels te proeven. Het Nizwa-fort toren hoog uit boven de 450 ha grote palmenoase.
We overnachten in Nizwa.

dag
05

het dorpsleven in Misfat al Abriyyin

Na het ontbijt rijden we naar Al Hamra. Daar bezoeken we de ruïnes en gerestaureerde delen van deze oude stad. We verdwalen in de steegjes en wandelen tussen de kanaaltjes en palmbomen van de oase. Dan rijden we de bergen in naar Misfat al Abriyyin. Dit prachtige, oude dorpje ligt op de bergflanken, de palmenoase loopt steil tot aan de rivier. 

Midden in de falaj van Misfat logeren we in een oude familiewoning die is omgebouwd tot guesthouse. De rust en de geluiden van het dorp … dit is genieten! ’s Avonds op het dakterras proeven we de heerlijkste gerechten onder de sterrenhemel.

dag
06
07

wadi's, forten en koele berglucht

Misfat is onze uitvalsbasis voor twee dagtrips. Tijdens de eerste wandelen we door de machtige Wadi Ghul, bezoeken het indrukwekkende Al Jabrin-fort en eindigen de dag in de koelere lucht van Sharaf al Alamayn. 

De volgende dag neemt een gids ons mee op de ‘Balcony walk’. Deze wandeling langs de rand van de Omans Grand Canyon daalt langzaam van 1900 m naar 1600 m. De uitzichten op deze route zijn adembenemend. We starten in het dorp Al Khitayn en wandelen tot een verlaten dorp.

We overnachten telkens in Misfat.

dag
08

Slapen onder de sterrenhemel

Vandaag laten we de bergen achter ons en we vertrekken naar de zandduinen van Sharqiya Sands. In Al Wasil wachten de medewerkers van het Nomadic Desert Camp ons op met jeeps. Ze rijden ons naar de rust van hun kamp in de woestijn waar we overnachten in rieten hutten of onder de blote sterrenhemel. We kiezen zelf waar we ons bed zetten, maar een onvergetelijke ervaring wordt het sowieso. Of word jij wel vaker wakker met zicht op voorbijtrekkende dromedarisen?

dag
09

naar de kust: turkooizen water en schildpadden

Na de bergen en de woestijn volgt nu de kust, daar waar de woelige Arabische Zee de kalmere Zee van Oman ontmoet. De kust en de zee staan bekend om hun vele fauna in en onder water. We trekken naar Ras al Jinz om kennis te maken met de zeeschildpadden. De stranden hier bieden nestgronden voor ongeveer 20.000 schildpadden die elk jaar migreren van de Rode Zee en de Oost-Afrikaanse kusten. Bij zonsondergang wandelen we op het strand met een gids. Met een beetje geluk zien we een grote vrouwtjesschildpad aan land komen om eitjes in te graven.
We overnachten in het Turtle Camp.

dag
10

plonzen in Wadi Shab

Wadi Shab is een van de meest pittoreske plaatsen in Oman. Turkooizen waterpoelen, stromende watervallen, roze bloeiende oleanders en bonte ijsvogels … dit stukje natuur is adembenemend! We wandelen, springen, zwemmen zo ver mogelijk de vallei in. Daarna rijden we naar Muscat, waar we overnachten.

dag
11

per boot naar schiereiland Musandam

De ferry vaart ons van Muscat naar Khasab, onze uitvalsbasis voor een bezoek aan het schiereiland Musandam. We kamperen op het strand.

dag
12

op cruise in 'het Noorwegen van Arabië'

We stappen aan boord van een traditionele dhow en varen door de Arabische fjorden van Musandam. Wordt ook ‘het Noorwegen van Arabië’ genoemd voor zijn prachtige, rotsige inhammen of khors, de gezellige dorpjes en dramatische bergen. We varen tussen dolfijnen, snoeren onze snorkel aan en zwemmen boven mooie koralen en kleurrijke vissen.

Na deze toffe dag op het water zeggen we het gastvrije Oman vaarwel. ’s Avonds worden we over de grens afgezet in de Verenigde Arabische Emiraten, in Dubai. Daar overnachten we.

dag
13
15

tweedaagse in Dubai als afsluiter

Na twee weken rust, natuur en charmante dorpjes zijn we klaar voor twee dagen futurisme in Dubai. Megalomane wolkenkrabbers, kunstmatige eilanden, de wereldbefaamde Burj Khalifa, gigantische winkelcomplexen en peperdure auto’s zorgen voor een cultuurshock. 

We bezoeken onder meer de goudsoek en de specerijensoek, de Dubai Mall en het Dubai Museum, de Jumeirah-moskee, de Dubai Marina en de Dubai Fountain.

Na al die fraaie hedendaagse architectuur, gezellige etentjes op restaurant en die levendige stadsfeer, bereiden we ons voor op onze terugvlucht naar België ...

Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Muscat – Dubai - Brussel (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses, in Misfat half pension, in de woestijn vol pension, tijdens de Musandam cruise vol pension)
 • alle transport ter plaatse (eigen wagen)
 • activiteiten en toegangsgelden volgens programma: inkom sultan Qaboos moskee, inkom Bait al Zubair, bezoek Jabrin Castle, bezoek Nizwa fort, gids Balcony walk, Musandam cruise, bezoek zeeschildpadden
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 250
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Dagwandelingen en halve dagwandelingen, snorkelen/zwemmen, het klimaat kan deze reis wel zwaarder maken.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Internationaal paspoort verplicht (nog 6 maanden geldig na terugkomst).

Het benodigde visum wordt bij aankomst op de luchthaven aangevraagd.


Onze voorwaarden