Met een minibus trekken we naar de wereldbekende heuvels en wijngaarden van de Champagnestreek. En wie ontdekte eigenlijk de bubbels? Was het nu wel of niet Dom Perignon? Dat geheim wordt tijdens deze groepsreis ontsluierd.

We bezoeken de klassieke monumenten zoals de kathedraal Notre-Dame in Reims, maar uiteraard krijgen ook de grote champagnehuizen een glansrol tijdens deze vierdaagse vivre comme un roi en France. Pommery, Taittinger, Veuve-Clicquot, Ruinart, Mumm, … Je weet er binnenkort alles over.

De mooiste plekjes van de Montagne de Reims, de Vallée de la Marne en de wijngaarden van Epernay staan op het programma. We komen op adem in het Parc Naturel de la Forêt d’ Orient. En als de herfstzon schijnt,... waarom geen picknick au bord du lac?

Met zijn smalle straatjes en typerende huizen kunnen we Troyes niet links laten liggen. We flaneren er langs de vele bezienswaardigheden: kleurrijke vakwerkhuizen, toffe pleintjes en kerken met mooie glas-in-loodramen. 

Logeren doen we in een gezellig vakantiehuis (met hot tub!), met een centrale ligging tussen Reims en Troyes. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

bonjour!

In de vroege uurtjes vertrekken we naar la douce France. We bezoeken het wondermooie Reims, waar een glimlachende engel over de kathedraal waakt. De kathedraal Notre-Dame wordt beschouwd als een van de grootste en mooiste van Frankrijk. Dat is zeker opvallend wanneer de gloed van de late middagzon langs het grote roosvenster en de ontelbare beelden strijkt. 

Ook het Palais du Tau, de abdij en de basiliek Saint-Remi staan op de werelderfgoedlijst. Zeker een bezoek waard! En natuurlijk mag een champagnehuis niet ontbreken. Pommery, Taittinger, Veuve-Clicquot, Ruinart, Mumm, … de keuze aan grote namen is buitengewoon, een degustatie lonkt! Een gids leidt ons rond in het kilometerslange ondergrondse labyrint waar duizenden flessen liggen. We maken kennis met de productie en het rijpingsproces van dit godendrankje en proeven verschillende glaasjes. 

dag
02

genieten in Epernay

Gelukkig krijg je van champagne geen kater. Als we ons vroege ontbijt van baguette met Franse kaas achter de kiezen hebben. Daarna verkennen we de streek rond Epernay.

Onze tocht start in de Avenue de Champagne, een grote laan met alle bekende champagnehuizen zoals Mercier en Moët & Chandon. Deze imposante champagne-imperiums laten een onvergetelijke indruk na.

Daarna beklimmen we de heuvels van het Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims. We wandelen tussen de wijngaarden en nemen regelmatig een pauze. Dit is puur genieten! Mocht een kleine champagneboer ons pad kruisen, dan kunnen we aankloppen om te vergelijken of de grote merken nu werkelijk zoveel beter zijn als de prijs doet vermoeden.

dag
03

tijd voor natuur

Onze minibus brengt ons naar Troyes. Van hieruit verkennen we het Parc Naturel de la Forêt d’ Orient, een aangelegd natuurpark van 70 000 hectare. Er bevinden zich drie prachtige, totaal verschillende meren. We strekken de benen en bekijken de fauna en flora van de streek. Misschien spotten we een salamander, een boomvalk of een kraanvogel? Aan de rand van het water smullen we van onze zelfgemaakte picknick in een spectaculair decor. 

In de namiddag zetten we onze ontdekkingstocht verder. ’s Avonds verwennen we opnieuw onze smaakpapillen. Wat dacht je van de streekspecialiteiten andouillette (worst) of chaource (kaas)? Uiteraard vergezeld van een heerlijk koel glas champagne.

dag
04

stadswandeling door Troyes

Vandaag gaan we te voet op verkenning in deze gezellige kunststad. We kuieren door het oude stadsgedeelte met de mooie vakwerkhuizen. En nee, het ligt niet aan je ogen, noch aan de champagne van de voorbije dagen … Deze huizen staan echt scheef. Sommige straatjes zijn zo smal dat je uit het raam de overbuurman kan aanraken! 

Dan zit ons reisje er jammer genoeg al op! De herinneringen (en misschien een flesje champagne?) nemen we mee naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • brandstof
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen in een vakantiehuis
 • toegang + degustatie champagnehuis
 • verzekeringen
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 140
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen door heuvelachtig landschap, kanotocht (1 u.)

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden