Wil je er even tussenuit en heb je zin om nieuwe plekken te ontdekken? Je hoeft geen topconditie of weken vakantie te hebben voor deze groepsreis.

In de plaats krijg je van ons een programma met drie wondermooie steden, een beetje groen, Nederlandse gastvrijheid, spannende teamspirit en zelfs een festival. En dat alles overgoten met een culturele saus. 

O ja, hadden we al vermeld dat we reizen met de trein, lekker duurzaam!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

graffiti met een culturele saus in Breda

Afspraak ‘s morgens aan het station van Antwerpen-Centraal. Daar nemen we de trein naar onze eerste bestemming, Breda. Een bruisende en levendige stad met watermolens en machtige kathedralen. Ook illustreren de vele gezellige terrasjes en heerlijke eettenten het sterk aanwezige bourgondische karakter.

We nemen de step om de stad en de lokale street art op een originele manier te ontdekken. De haven is ons startpunt. Dan doorkruisen we het Valkenbergpark en we vervolgen onze route langs de vele oude maar ook nieuwe, opvallende gebouwen die Breda rijk is. Denk aan het Holland Casino, Mezz, het kasteel van Breda en het Chassé Theater. Onderweg spotten we verschillende street art-werken van het ‘Blind Walls Gallery’-kunstproject. Sinds 2015 geven zij blinde muren in Breda een nieuw leven door er een graffitikunstenaar op los te laten. Dat geeft onze stadstocht nog een extra dimensie.

Na een lekker avondmaal doet een goede nachtrust in ons stadshotel wonderen.

dag
02

Alice in Wonderland en dan naar Rotterdam

We ontwaken zo fris als een hoentje en gaan de teamspirit opzoeken. Heb jij jezelf ooit afgevraagd hoe het zou zijn om de wereld van Alice In Wonderland te betreden? In de volledig met blacklight verlichte kamer moeten we zo snel mogelijk ontsnappen. We hebben daar welgeteld een uur voor. Spannend!

In de namiddag sporen we een uurtje verder naar onze volgende Nederlandse stad: Rotterdam. We bezoeken er de Markthal, een echte must-see. Hier heerst een gezellige sfeer en kunnen we heerlijk eten. Twee vliegen in één klap!

Daarna ontdekken we wat Rotterdam na zonsondergang te bieden heeft. Na ons stapje in het Rotterdamse uitgaansleven kruipen we onder de wol in onze knusse hostel.

dag
03

Rotterdamse gezelligheid en cultuur

We ontwaken op het gemak en verkennen Rotterdam te voet. De wandeling loodst ons van het station naar de Oude en Nieuwe Binnenweg – winkeltjes! – en het Museumkwartier. In het mooi aangelegde museumpark vinden we onder meer de Kunsthal terug, waar moderne kunst een typisch Rotterdams laagje kreeg aangemeten. We kunnen ook kiezen om het vrij recente en prachtige Maritiem Museum te bezoeken.

Na deze dosis cultuur zwaaien we het boeiende Rotterdam uit en brengt de trein ons iets verderop naar Den Haag. Al meteen de laatste stop van deze groepsreis. Hier vindt het jaarlijkse Zeeheldenfestival plaats. Dan is het Prins Hendrikplein het toneel voor muziek, straattheater, kinderactiviteiten en gezelligheid – voor en door bewoners van het Zeeheldenkwartier. We snuiven de couleur locale op in deze creatieve omgeving. 

We overnachten in een prachtig hostel in het hart van de stad. 

dag
04

zeehelden in den Haag

’s Morgens verkennen we de stad van op de grachten. We krijgen hierbij uitleg van een local, een unieke ervaring! We hopen op zon, dan kunnen we ’s middags picknicken in de Paleistuin. 

Daarna fietsen we naar het Westduinpark, een van de grootste natuurgebieden van Den Haag. Het beschermde duinpark bij het Zuiderstrand kent een zeer afwisselend landschap met dichte bebossing en open vlaktes, vochtige duinvalleien en hoge duintoppen, bunkerresten uit de Tweede Wereldoorlog en Schotse hooglanders die vrijelijk rondlopen. Het spreekt voor zich dat we heerlijk gaan uitwaaien aan zee voor we opnieuw naar huis vertrekken.  

‘s Avonds arriveren we terug in Antwerpen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • Transport met de trein
 • activiteiten (huur fietsen, escape room, rondvaart Den Haag, huur steps in Breda)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige activiteiten
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 120
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Stadswandelingen, fietstocht, steptocht

Praktisch

Corona-beleid voor reizen in 2021

Van veel zaken zijn de prijzen in deze bijzondere omstandigheden nu nog niet gekend. Om toch geen maanden te moeten wachten, is de prijs van je reis dus een richtprijs onder voorbehoud.  Als de definitieve prijs hoger ligt dan de richtprijs, krijg je de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. 

Je hoeft in deze onzekere tijden geen voorschot te betalen. Je zal tijdig (zo snel mogelijk maar ten laatste een maand voor vertrek) een mail krijgen met bevestiging of de reis doorgaat en met betaalinstructies. 

Sowieso gelden op alle KrisKras-activiteiten de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over deze regeling vind je hier.
Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden