Hoewel het Spaanse eiland Ibiza bekend staat als ‘party island’ bij uitstek, ontdekken we met KrisKras Ibiza op een totaal andere manier. We mixen de Spaanse zon en cultuur met natuur en overgieten de reis met een pittige sportieve saus. Wie dacht aan een week horizontaal liggen op het strand, heeft het bij het verkeerde eind. Wij kiezen voor avontuur!

Eilandgevoel 

Ten oosten van Spanje liggen de Balearen. Een groep van zes eilanden waaronder het pijnboomeiland Ibiza, zo genoemd omwille van zijn indrukwekkende pijnboombossen. Van tropische zandstranden over de amandelbomen tot prachtige bloemen zoals de johannesbloem en wilde viool, we genieten maximaal van het natuurschoon op Ibiza. En misschien spotten we onderweg wel een van de dertig hagedissoorten of een gestreepte dolfijn in het wild …

Geen siësta voor ons

Hoewel de siësta nog altijd ingebakken zit in de Spaanse cultuur, zullen we er zelf weinig nemen. We ontdekken op deze reis Ibiza al wandelend, of van op het water met onze zeekajak! Bovendien snuiven we tijdens onze ontdekkingstocht een portie cultuur op in Eivissa en in de verscheidene finca’s – kleine, pittoreske, witgekalkte dorpen. We nemen de boot naar Formentera en ontdekken het eiland al fietsend.

We overnachten heel centraal gelegen op het eiland, dit is onze uitvalsbasis voor ons 8-daags zuiders avontuur. 

Ibiza proeven

We genieten samen van heerlijke tapas. Om te bekomen van al dat culinaire genot, bekijken we een prachtige zonsondergang of nemen we misschien wel deel aan een heerlijk ontspannende yoga-sessie (optioneel). Klaar om te vertrekken?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

“Oh, we’re going to Ibiza”

We vliegen rechtstreeks richting Balearen en landen in Ibiza. Een lichte zeebries neemt ons mee naar onze verblijfplaats, een leuk logement centraal op het eiland. ’s Avonds bewonderen we het heerlijke uitzicht samen.

Na een lekkere hap zijn we klaar om Santa Eulària en omgeving te verkennen. We trekken onze wandelschoenen aan en genieten van al het moois.

We logeren in twee gezellige appartementen gelegen aan het strand.

dag
02

Noord- Ibiza en hippie-ervaring

In de voormiddag ontdekken we de prachtige omgeving in het noorden van het eiland. We houden halt in Portinatx en maken een wandeling langs de kliffen richting vuurtoren. 

In de namiddag is er nog tijd voor een bezoek aan de hippiemarkt in Es Canar. Hier dwalen we letterlijk tussen honderden standjes en komen we ogen tekort. Gekke standjes, vrolijke kleuren en wierookgeuren. Souvenirs shoppen? Check! 

dag
03

zeekajakken

Nergens voelen we ons meer als een ‘piraat’ dan hier in het zuidelijke gedeelte van het eiland. We bevinden ons vlakbij het bekende rotseiland ‘Es Vedrà’. Een eiland van maar liefst 400 meter hoog waar tal van mythes de ronde over doen. Op een begeleide zeekajaktocht waar er voldoende tijd is om eens een verfrissende duik in het water te nemen, ontdekken we zijn magische kracht. 

Dit eiland heeft een ongelofelijke geschiedenis qua clubbing. Op de terugweg houden we onderweg halt aan een bijzondere, fotogenieke, verlaten festival club. 

dag
04

slaperige dorpjes en de akropolis van Sant Miquel de Balansat

Tijd om onze voeten even aan land te houden en wat lokale cultuur op te snuiven. We bezoeken diverse finca’s – witgekalkte dorpjes in het binnenland. Verwacht je aan regionale cultuur, landelijke kerkjes en een klim naar de akropolis in Sant Miquel de Balansat. We lessen onze dorst in een plaatselijke taverne en genieten van de authentieke keuken. 

dag
05

Flamingo’s op Formentera

La Savina is de kleinste haven op Formentera en ligt drie kilometer ten noorden van de hoofdstad Balearen. Ten zuiden vinden we een lagune waar heel wat flamingo’s voorkomen.

In de afgelopen jaren zijn er 32 groene routes uitgezet, waarvan velen geschikt zijn om te fietsen. In de zomer is fietsen de gemakkelijkste manier om parkeerproblemen te vermijden en op een milieuvriendelijke manier bij te dragen aan het behoud van het eiland. 

We fietsen een vlakke route, die voor iedereen haalbaar is. Ondertussen spotten we de mooiste parelwitte stranden, flamingo’s en zoute moeraspoelen.

dag
06

Naar Punta Arrabì

’s Ochtends trekken we onze wandelschoenen aan en wandelen we richting Punta Arabì. Deze kustwandeling laat verborgen baaien en uitzichten zien. Prachtig!

In de namiddag zijn we terug in Santa Eulària des Riu en vlijen we ons neer op de Playa de Es Canar. Wie wil kan heerlijk dobberen in het warme zeewater. Of liever wat souvenirs scoren?

dag
07

het mooie oude Eivissa

Voor we huiswaarts keren is er nog voldoende tijd voor een portie cultuur en we ontdekken het authentieke, oude Ibiza ‘Dalt Vila’, dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed. We klimmen naar Bastion van Santa Lucía, een vesting die prachtige uitzichten biedt over de haven van Ibiza en de de oude huizen van het visserskwartier. Hier zien we de kanonnen die ooit gebruikt werden om de hoger gelegen stad te verdedigen.

We drinken een frisse cocktail in een van de vele leuke bars en klinken op een prachtig reis! 

dag
08

adios!

We nemen dat beetje flower power en de vele herinneringen mee naar huis. We vliegen terug richting Zaventem, hopelijk zonder al te stramme beenspieren! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Ibiza (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (2 ruime appartementen aan het strand)
 • vervoer ter plaatse (huurauto’s)
 • huur fietsen Formentera
 • boottocht (h/t) naar Formentera
 • begeleide tocht zeekajak (3u.)
 • verzekeringen
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stevige wandeltochten, zeekajakken en stadswandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 28 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden