Weinig landen combineren zo heftig de magie, de geschiedenis en de natuurpracht als Jordanië. Daar word je gegarandeerd stil van.

Grandeur in overvloed

Tijdens deze groepsreis volgen onder meer de antieke Koningsroute. Die loopt van de hoofdstad Amman in het noorden tot aan het wereldbefaamde Petra in het zuiden. Uiteraard voorzien we voldoende tijd om dit wereldwonder uitvoerig te ontdekken.

Zoals de bedoeïenen

Naast onze bezoeken aan de Dode en Rode zee, trekken we ook even in het spoor van de bedoeïenen in een glooiend woestijnlandschap. Zo slapen we er in een authentieke bedoeïentent. Een betoverende ervaring! En dat geldt voor deze hele groepsreis.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

eerste Arabische sferen

Onze rechtstreekse vlucht vertrekt in de namiddag vanuit Zaventem en landt ’s avonds op Queen Alia International Airport in de Jordaanse hoofdstad Amman. Enkele tientallen kilometers verder liggen de Westelijke Jordaanoever en de Dode Zee. Voor we ons onderdompelen in deze exotische nieuwe wereld, genieten we van een heerlijke nachtrust iets verderop in Madaba. 

dag
02

een zee zonder dood moment

We trekken op excursie naar de Dode Zee. Onderweg passeren langs de Neboberg, die grossiert in uitzichten over de Dode Zee. Hier keek Mozes volgens de legende uit over het Beloofde Land, en vond hij ook finaal rust. Hier herinnert de Herdenkingskerk van Mozes aan. 

Ook niet-geoefende zwemmers komen in de Dode Zee volop aan hun trekken, want in dit zoutmeer gaat enkel de zon helemaal onder. Ronddobberen naar hartenlust: of je je nu wil laven aan de geneeskrachtige effecten van dit natuurwonder, rustig je krant lezen of je simpelweg wil vergapen aan de natuurpracht. We slapen nog een laatste maal in Madaba.

dag
03

in het spoor van Mozes

We volgen de antieke Koningsroute, die van Amman in het noorden helemaal tot aan het wereldbefaamde Petra in het zuiden loopt. In de tijd van Mozes een drukke karavaanroute, vandaag een kleine, rustige weg. 

Verder nemen we ruim de tijd voor een bezoek aan het indrukwekkende kruisvaarderkasteel in Kerak. Als er nog tijd is kunnen we optioneel de Wadi Mujib trail doen. We eindigen onze rondreis in Dana.

dag
04

duurzame natuurpracht

Vandaag staat in het teken van het Dana Natuurpark, het grootste van Jordanië. Dat wordt sinds 1994 beheerd door de Royal Society for the Conservation of Nature. Die organisatie levert niet alleen ecologische inspanningen (op het vlak van fauna, flora, waterschaarste …), maar zet zich ook in voor lokale tewerkstelling. 

Tijdens een stevige wandeling met gids kijk je je ogen uit aan de natuurvariëteiten: van mediterrane landschappen over subtropisch natuurschoon tot imposante bergruggen en zandwoestijn. We overnachten in het pittoreske dorp Dana. 

dag
05

wereldwonder in zicht

Vroege vogel en goede benen? Dan start je de dag met een korte, verkwikkende wandeling in het Natuurpark. Wil je liever uitslapen, dan laten we je rustig soezen. Rond de middag trekken we verder naar Petra, niet toevallig een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Zelfs de grootste enthousiastelingen worden heel erg stil bij het zien van de reusachtige tempelfaçades, gehouwen in rotsen van zandsteen. ’s Avonds kan wie dat wil: “Petra by night” bijwonen, een wereldwonder bij zonsondergang en met kaarslicht. Het Aladdin-gevoel is nu wel heel dichtbij.

dag
06
07

epische grandeur in Petra

In de omgeving van Petra, een schatkamer vol antieke snuisterijen, blijven we twee dagen. De eerste dag bezichtigen we de site zelf. De smalle bergdoorgang de Siq, de graftempel Al Khazneh of de obelisk Zibb 'Atuf: Indiana Jones of Lawrence of Arabia zijn hier nooit ver weg. 

Op dag 7 verkennen we het gebied te voet. Maak je klaar voor onwaarschijnlijk mooie landschappen, fabelachtige tempels en graftombes, en misschien zelfs enkele bedoeïenen. 

dag
08

Wadi Rum, je eigen avonturenfilm

Vroeg in de ochtend rijden we helemaal naar de zuidelijke woestijn. Op ons wacht een van de magische woestijnlocaties van onze planeet: Wadi Rum, bekend van de Arabische opstand, maar ook van talrijke films, zoals – opnieuw – Lawrence of Arabia en the Martian.

Die dramatische kleurenpracht en het trage ritme van het woestijnleven maken deze plek haast buitenaards mooi. Reden te meer om op verkenning te gaan doorheen de valleien. De woestijnnomaden wachten ons op en brengen ons naar het tentenkamp. We vatten onze dromedaristocht aan en houden halt bij prachtige rotsformaties. 

’s Avonds staart de avonturier in ons mijmerend naar wat misschien het meest zinderende schouwspel van de dag wordt: de zon die het bloedrode zand induikt. 

dag
09
10

vallende sterren bij de bedoeïenen

Na een zalige nachtrust en een verkwikkend ontbijt zetten we ons sandalenepos verder. Eerst gaan we met een gids naar Khazali Canyon, een smalle rotskloof met oude inscripties. Na de lunch laten we ons opnieuw door de bedoeïenen doorheen het glooiende woestijnlandschap gidsen.

’s Avonds overnachten we in de woestijn in een bedoeïentent. Daar zorgen onze gidsen voor een onvergetelijke muzikale avond. Hou echter niet alleen je oren open, maar ook je ogen. Want misschien spot jij de eerste vallende ster? 

Als onze sportieve benen meewillen, beklimmen we met onze gids de hoogste berg van Jordanië, de Jebel Umm Ad Dami. Een waanzinnig uitzicht. Paradijs!

dag
11
12

snorkelparadijs in Aqaba

Na enkele droge woestijndagen mag het al eens wat natter, tussen Egypte en Saoedi-Arabië ligt de badstad Aqaba.
Aqaba is het Rode Zee-resort van Jordanië, met uitgestrekte zandstranden, prachtige koraalriffen en een warme zee. 

Languit luieren, een duik in de zee, en met snorkel en duikbril tussen de veelkleurige koraalriffen: geen betere plaats om je vakantie-ervaringen goed te laten doordringen.  

dag
13

Amman

We keren terug naar Amman langs de snellere Dode Zee-route. Hier prent je voor de laatste keer de uitzichten op de Dode Zee in je hoofd, dit keer met Israël of Palestina op de achtergrond.

In Amman spijkeren we onze cultuur nog wat bij in het Nationaal Archeologisch Museum of het Romeins theater. We gaan ook thee drinken en het uitzicht over het moderne Amman bewonderen van op de citadel.

dag
14

Jerash

De volgende morgen keren we een eerste keer terug in de tijd. In het imposante Jerash, een eeuwenoude Romeinse site, bezoeken we onder meer de triomfboog van Hadrianus, de Zeustempel en het Romeins theater. 

We sluiten de dag af in de binnenstad van Amman. De Jordaanse keuken, talrijke soeks en het bruisende nachtleven.

Stoom aflaten van onze avontuurlijke trip kan ’s avonds in de plaatselijke hammam (het typisch Midden-Oosterde stoombad) … of aan een waterpijp. 

dag
15

Terug naar België

Het zit erop. Met een rugzak vol mooie beelden, nieuwe kennis en onvergetelijke ervaringen vliegen we ’s morgens vroeg in de voormiddag rechtstreeks terug naar België. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel– Amman (h/t)
 • luchthaventaksen
 • Jordan Pass (inclusief visum)
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • toegang Dode Zee resort
 • toegang Petra
 • huur snorkelmateriaal
 • meerdaagse in Wadi Rum (incl. eten, 2 overnachtingen en gids)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 500
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

dagwandelingen, 3-daagse (2 nachten) in de woestijn, snorkelen, zwemmen. Het klimaat kan deze reis wel zwaarder maken.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 36 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig vanaf datum van aankomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden