Je droomt er al lang van om voet op Afrikaanse bodem te zetten, maar weet niet goed waar te beginnen? Op onze avontuurlijke tocht door Kenia doen we het allemaal! Wilde dieren spotten, sfeer opsnuiven op lokale markten, pootjebaden langs heerlijke stranden, te voet of met de fiets het binnenland intrekken voor spannende ontdekkingen. En natuurlijk ook de big five zien, een vulkaankrater beklimmen, in een traditioneel zeilschip varen op de Indische Oceaan, een Masai ervaring… Deze reis wordt onvergetelijk en een buitengewoon unieke belevenis!

Meet the locals

Tijdens deze rondreis wervelen we door Kenia, tussen bergen en oceaan en ontmoeten we de lokale bevolking. We verblijven bij locals in een homestay en in kleinschalige verblijven met een duurzame insteek. We verdiepen ons in de Masai-cultuur en laten ons leiden door de lokale gidsen, vroegere straatkinderen, in Nairobi. Tijdens deze reis komt het menselijke aspect van duurzaam reizen duidelijk aan bod! 

Wild van wild Afrika

In Hell’s Gate National Park fietsen we langs kuddes zebra’s en giraffes: onvergetelijk! Om de Rift-vallei in al haar pracht te kunnen bewonderen, beklimmen we er een vulkaan en lopen we langs de kraterrand. Uiteraard mag ook een echte safari niet ontbreken. In Masai Mara, of ‘Leeuwenland’, het wereldbekende natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia, gaan we op zoek naar leeuwen en cheeta’s, olifanten en giraffes, en met een beetje geluk zien we in een boom een luipaard luieren. Wauw!

Paradijselijke Keniaanse kust 

Aan de Keniaanse kust genieten we na van alle natuurpracht. We maken er kennis met een heel ander soort Afrika. Kleurrijke markten, pittoreske straatjes en oude Arabische huizen, moskeeën en Indiase tempels, de geur van kokosrijst en gebakken vis, het getoeter van de tuktuks in de straten. Denk aan eindeloze witte stranden, koraalhuizen, nauwe steegjes en mangroves vol kreeften en varen in een dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

over de oceaan

Kenia, here we come! Na een rechtstreeks vlucht vanuit Zaventem landen we in Nairobi. We worden onmiddellijk op zijn Keniaans verwelkomd door Margaret. We verblijven gedurende de trip ook enkele nachten in haar huis (homestay). 

Veel lokaler dan dit wordt het niet: we zijn in goede handen! 

dag
02

Op ontdekking in Nairobi

Na een heerlijk Keniaans ontbijt, nemen gidsen ons drie uur mee op sleeptouw in deze boeiende metropool. Het mooie aan het verhaal van onze gegidste wandeling is dat deze gidsen vroeger straatkinderen waren. We krijgen op deze manier een inkijk in hun levensverhalen en de manier waarop onze gidsen opklommen naar een waardig en zelfstandig bestaan. Maar we ontdekken natuurlijk ook boeiende plekken in deze hoofdstad. Een bezoek aan een lokale markt mag hierbij niet ontbreken. Na een lekkere lunch brengen we in de namiddag een bezoek aan het Nationaal Museum van Kenia. Zo komen we ook meer te weten over de rijke culturele geschiedenis. 

’s Avonds kruipen we gezellig onder de wol in onze homestay.  

dag
03

Gaan we voor een theetour of kookworkshop?

Kenia is de op twee na grootste theeproducent ter wereld. We kunnen (optioneel) kiezen om met z’n allen een interessante theetour daguitstap te maken . Zo leren we alles over de theeteelt in de schilderachtige heuvels van Ngong. We bezoeken een boerderij en komen er – dankzij onze lokale gids- alles te weten over het productieproces. Bovendien krijgen we de kans om colobus- of franjeapen van dichtbij te zien en genieten we van de weelderige natuur.   

Houden we een rustdag? Dat is ook een optie vandaag. Dan kunnen we een bezoek aan de markt brengen en samen koken. Koken we ugali, kachumbari of irio? Smaken zal het sowieso. 

dag
04

kano en watersport

Vandaag vertrekken we na een heerlijk ontbijt richting een waterplas. Er staan teamspirit en waterpret op het programma. Ideaal om elkaar tijdens deze groepsreis nóg beter te leren kennen. Vandaag leren we zelfs met onze kano een ‘eskimo rol’ te doen, een manier om terug recht  te komen als je omslaat met je kano. Onze sportinstructeurs hebben jarenlange ervaring, veiligheid voorop!

dag
05

Richting het Loita gebergte en Masai belevenis

Het Loita gebergte is een heilige, traditionele plaats voor de Masai, het nomadisch volk dat in deze regionen leeft. De Masai beschermen het gebied door het kappen van bomen en het begrazen van vee nauwlettend in de hand te houden. Wij installeren ons in het Maji Moto Maasai kamp. Hier wacht ons een unieke onderdompeling in de boeiende cultuur van de Masai. We spenderen er de nacht bij de Masai en slapen in traditionele ‘manyattas’, huisjes gemaakt uit hout en klei. We dromen weg onder de sterrenhemel en genieten van de lokale muziek en dans. Een unieke ervaring!

dag
06

Masai Mara

Vroeg uit de veren vandaag. Na een lekker ontbijt rijden we richting Sekanani gate, waar we ons installeren in onze goed uitgeruste tenten. Hier horen we letterlijk het brullen van de leeuw en het gezang van honderden vogels. Een heerlijke plek middenin de wildernis voor de komende twee nachten! Na onze check-in, vertrekken we -met picknick- op safari met onze gids. Hij is een echte kenner en helpt ons om de big five te spotten. Onvergetelijk! 

dag
07

wildebeest migratie – indrukwekkend natuurverschijnsel

De timing van onze reis zit goed: we zijn net in Kenia tijdens de migratieperiode van de wildebeesten of gnoes (je misschien bekend uit The Lion King!).  Anderhalf miljoen gnoes trekken vanuit Serengeti naar Masai Mara, steken onderweg de rivier over en zorgen voor een ongezien spektakel. Beelden die je normaal op National Geographic ziet, maar met wat geluk nu met je eigen ogen. Deze migratie is één van de grootste natuurverschijnselen op aarde, en de leeuwen en krokodillen liggen op de loer. We voelen de grond letterlijk daveren onder onze voeten wanneer de kuddes voorbij denderen. 

dag
08

boottrip op het Naivashameer, wildlife wandeling op Crescent eiland

Het Naivashameer is één van de meren in de Rift-vallei. Dit prachtig zoetwatermeer is de ideale plek voor meer dan 300 vogelsoorten. Met wat geluk spotten we pelikanen, flamingo’s, ijsvogels en zelfs Amerikaanse zeearenden. De lokale bevolking noemt het meer ‘Nai’posha’ of ‘ruig water’, vanwege de hoge golven die ontstaan bij winderig weer. Naast een boottocht op het meer, staat er ook een gegidste wandelsafari op Crescent island op het programma. Dit is een van de best bewaarde geheimen van Kenia. Verwacht je aan beelden die je misschien herkent uit de film ‘Out of Africa’. 

dag
09

Fietssafari tussen wildlife in Hell’s Gate nationaal Park

Vandaag zal voor velen het hoogtepunt van de reis zijn. We gaan namelijk op safari met…de fiets! Zo ontdekken we wildlife in zijn puurste vorm. Met onze safarigids spotten we buffels, bavianen, zebra’s, antilopen,… Maak je geen zorgen over je veiligheid: leeuwen en luipaarden zijn hier niet te bespeuren. Het landschap spreekt tot de verbeelding en bestaat uit uitgedoofde vulkanen, rotsheuvels en kliffen. In de namiddag kunnen we nog een bezoek brengen aan een geothermisch bad middenin de natuur of maken we een  natuurwandeling naar de Fischertoren. 

Zoete dromen na een fantastische dag vandaag. Slaapwel! 

dag
10

Wandelen op Mount Longonot

Smeer je kuiten maar in, het wordt een actieve dag vandaag. Mount Longonot ligt zo’n 90 kilometer buiten Nairobi. Het is een slapende vulkaan met een steile klim naar boven. De wandeling is zo’n 14 kilometer, we klimmen langs geulen tot de rand van de krater. Tijdens onze wandeling spotten we giraffen, zebra’s en gazelles. Eens boven hebben we een waanzinnig uitzicht over de Keniaanse Rift-vallei, dichte bossen en op grote en kleine kraters.

’ s Avonds rijden we richting Nairobi en verblijven we nog een nacht in de homestay bij Margaret. 

dag
11
12

Amboseli Nationaal Park: “huis van de olifant”

Vandaag bezoeken we het Amboseli Nationaal Park dat gelegen is in het zuidelijke deel van Kenia. Dit park staat bekend om de uitzichten op de Kilimanjaro en de kuddes olifanten. In het park ontdekken we verschillende landschappen, van wetlands, savanne tot bossen. Bovendien leven er hier ook nog heel veel lokale Masai. We brengen een bezoek en maken verder kennis met hun authentieke cultuur. We overnachten twee nachten in het Nyati kamp. 

dag
13

Met de trein richting Diani strand

De recent aangelegde hogesnelheidstrein Madaraka Express brengt ons vanuit Emali naar Mombassa en de kust. Van daaruit gaan we richting Diani beach. Beeld je parelwitte stranden en kristalhelder water in en doe dan je ogen open: we zijn in het paradijs beland. 

dag
14

Life is a beach

Vandaag staat in het teken van relaxen, chillen, een goed boek lezen,.. Of misschien gaan we voor iets meer actie tijdens een zwem- of snorkelsessie? 

Als je het echt niet kan laten kan je optioneel ook kajakken, suppen of body boarden… Voor elk wat wils dus. Het moto luidt vandaag: niets moet, alles mag. Aan jou de keuze.

dag
15

In een traditioneel zeilschip op de Indische oceaan

We rijden langs een suikerplantage naar Shimoni, een historisch klein vissersdorp. Daar gaan we aan boord van onze dhow: een authentiek, traditioneel Arabische zeilschip, dat ons op de Indische Oceaan naar het Kisite Marine Nationaal Park brengt. Hier komen we ongetwijfeld dolfijnen en zeeschildpadden tegen.  

Een ervaren gids gaat met ons op snorkelexcursie, de perfecte manier om kennis te maken met deze prachtige zeedieren. Tijdens laagtij kunnen we op een zandbank relaxen en zonnen. ’ s Middags zeilen we richting strand en proeven we van al het lekkers uit de zee. 

dag
16

richting hoofdstad met de trein

We sporen richting Nairobi. ’ s Avonds zoeken we een leuk restaurant voor ons laatste avondmaal samen. Time flies when we’re having fun! 

dag
17

Laatste souvenirs en African vibes

Vandaag nog even lekker uitslapen en nog de laatste souvenirs scoren. Tegen de avond vertrekken we richting luchthaven. Jammer, maar helaas… het moment is aangebroken dat we moeten inschepen voor onze terugvlucht naar Brussel. 

dag
18

terug naar Brussel

We landen in de ochtend in Zaventem. Het ritme en de magie van het prachtige Kenia zullen ons nog lang bijblijven, dat is zeker.  We wuiven elkaar uit met een lach en een traan. “Kwaheri ya Kununoa”, tot de volgende keer!  

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Nairobi (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • transport ter plaatse (driver) en hogesnelheidstrein naar kust (heen en terug)
 • toegang nationale parken (Hell’s gate, Maasai Mara, Mount Longonot, Amboseli)
 • Gegidste wandeltocht Nairobi (3u.)
 • Hike Mount Longonot
 • Geothermische baden bezoek
 • Kano, incl. instructeur en materiaal
 • Boottocht op meer Naivasha
 • Fisherman’s tower
 • Fietsen Hell’s gate
 • Tour Shimoni caves
 • Overnachtingen (B&B, homestay, ingerichte tenten in de nationale parken)
 • Game drives (safari's)
 • Gidsen stadswandeling Nairobi
 • Bepaalde maaltijden: ontbijt, 5x lunch, 6 x avondmaal
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige toegangsgelden
 • overige maaltijden
 • optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • visum
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen en enkele stevige dagtochten, hike vulkaan (dagwandeling +/- 5 uur wandelen met klim), fietstocht, kajak

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 63 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

- Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst). Je hebt je internationaal paspoort nodig om je visum aan te vragen. Ook de visumaanvraag duurt een tweetal weken. Vraag je internationaal paspoort dus tijdig aan. 

- Het Gele koorts vaccin is sterk aangeraden. Hou er rekening mee dat er tijdens de zomer lange wachttijden zijn in de reiskliniek. Dus maak tijdig je afspraak. 

- Visum verplicht (de reisbegeleider overloopt de verschillende stappen van de e-visumprocedure op de vertrekvergadering).

 

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden