In een adembenemend decor, genieten we van de winterse rust in onze ruime bergchalet. Onze accommodatie is de ideale plaats om een weekje tot rust te komen en even te vertragen. In de buurt van Kaprun en Zell am See genieten we van elkaars gezelschap, van relaxerende en amusante activiteiten en vooral van de winterse sfeer en gezelligheid. Neem het van ons aan: deze trip zal een blos op je wangen toveren en donkere dagen laten glinsteren van plezier.

Besneeuwde bergtoppen

Ben je geen echte skifanaat, maar wil je toch eens proeven van een winterse bergvakantie? Dan is dit reisprogramma jou op het lijf geschreven. Ontspannen, samen zijn en culinair genieten staan voorop tijdens deze ‘mountain retreat’. Een waaier aan fun-activiteiten zorgt voor een ontspannen sfeer. Relax in een kuuroord, zweef over de langlaufpiste en word een met de besneeuwde bergtoppen. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Op weg naar winterwonderland

Bij het ochtendgloren spreken we af voor onze winterse trip naar Oostenrijk. Met de nodige tussenstops gaat het in de richting van Kaprun en Zell am See, in de regio van Salzburg, waar we ’s avonds onze intrek nemen in een heerlijke bergchalet. Een warme kop chocolademelk of een optioneel glaasje glühwein zijn welkom om te recupereren van de lange rit. 

dag
02

Adembenemende views

De volgende ochtend genieten we in de eerste plaats van het machtige uitzicht vanop het terras en nemen we ruim de tijd om kennis te maken aan het ontbijt. In de namiddag zetten we koers naar de Kitsteinhorn Gletjser. Hier nemen we de kabellift naar de ‘top of Salzburg’. Op een hoogte van 3000 meter krijgen we, hopelijk, een panoramisch uitzicht voorgeschoteld op het ongerepte berglandschap van het Hohe Tauern National Park. Wanneer de avond valt, hullen we ons in een warm deken in ons verblijf. Knusse zithoekjes genoeg om er een aangename spelletjesavond van te maken. 

dag
03

Pure verwennerij

We smeren onze kuiten in voor een ochtendwandeling. De reisbegeleider stippelt een route uit om de nabije omgeving verder te ontdekken. Genoeg hiking trails in de buurt voor elk niveau. In de namiddag is ontspannen het codewoord. Een authentieke wellnesservaring in een plaatselijk kuuroord zal je lichaam zuiveren en je geest leegmaken. We ronden de dag af met een diner in een lokaal restaurant. Met apfelstrudel of kaisernschmarrn (gekarameliseerde pannenkoek) achter de kiezen, praten we nog gezellig na in onze chalet. 

dag
04

Glijden over de sneeuw

Vandaag mag het wat actiever zijn. We binden de gespen van onze skibotten aan en gaan op langlaufavontuur. Nog geen ervaring? Geen probleem, het is een initiatie die ook voor beginners heel toegankelijk is. In de namiddag wordt er wat vrije tijd voorzien om nabijgelegen stadjes te verkennen en om op souvenirjacht te gaan. We verdelen ook de taken om ’s avonds samen heerlijk te koken in het huisje. Gaan we voor raclette of fondue? We maken er samen een culinaire topavond van! Na het eten steken we onze fakkels aan voor een ultiem winterwonderlandgevoel. 

dag
05

Een vleugje adrenaline

In de buurt van Zell am See wagen we ons aan een tweede winterse hike (7 km). De stilte van de bergen zal je met mondjesmaat overvallen. De inspanning wordt beloond met een uitgebreide lunch in een authentieke Oostenrijkse berghut. We houden nog een portie fun over voor later op de dag. In de Wildkogel Arena zetten we ons schrap voor een glijpartij op de langste rodelbaan ter wereld. We sleeën maar liefst 14km naar beneden en halen het kind in onszelf weer naar  boven. 

dag
06

Drijven door het IJspaleis

Het is road trippen geblazen. We nestelen ons in de minibus voor een verplaatsing naar de Hintertuxer Glacier. We gaan op zoek naar ijskristallen en bevroren watervallen. Nature’s Ice Palace is een uniek decor om per boot en op de SUP te verkennen. Je leest het goed: we gaan rustig peddelen door een ijsgrot en vergapen ons aan de spectaculaire natuurpracht. 

dag
07

Mindfulness

Voor de laatste activiteit van deze reis trekken we onze sneeuwschoenen aan. Een gids leidt ons door het feeërieke landschap. We komen onderweg volledig tot rust tijdens een yogasessie. Stel je zintuigen bloot aan de pracht van de natuur en geef je innerlijke zelf een boost van jewelste. Samen met de groep zorgen we nadien voor een rustig afsluitmoment. We tafelen uitgebreid en praten na over onze belevenissen. Nog een marshmallow roosteren boven het vuur of warm ingeduffeld genieten van het uitzicht? We heffen alleszins het glas op een, hopelijk, zeer geslaagde vakantie! 

dag
08

Terug huiswaarts

Via Oostenrijkse en Duitse wegen, nemen we afscheid van elkaar en van het magische landschap. Onvergetelijke winteravonden, overgoten met een scheutje avontuur, maken je weer wat rijker. Heb jij ook zin gekregen in een winterse trip? Aarzel dan niet en stap mee aan boord van onze minibus voor deze magische ervaring!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • transport heen en terug met de minibus
 • alle overnachtingen (comfortabele bergchalet)
 • alle transport ter plaatse (minibus)
 • Inititatie langlaufen
 • Toegang wellness
 • Sneeuwschoenwandeling/yoga/forest bathing (inclusief gids)
 • Toegang Wildkogel Arena: sleeën
 • Toegang kabellift Kitsteinhorn Gletsjer (top of Salzburg)
 • Nature’s Ice Cave: boat tour en SUP
 • fakkeltocht
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Langlaufen, sneeuwschoenwandeling, sleeën, fakkeltocht,  2 korte hikes van max. 10km

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden