De Parel van Afrika. Gelegen op het kruispunt tussen savanne, bergen en ondoordringbaar regenwoud bevat Oeganda een schat aan fauna en flora.

De actieve roep van de natuur 

We ontdekken Oeganda op een actieve manier. We mountainbiken aan de overkant van het Victoriameer en strekken onze benen voor verschillende unieke wandelingen. Langsheen kratermeren, naar verbluffende viewpoints en zelfs doorheen het Bwindi Impenetrable Forest – de biotoop van de berggorilla’s. Naast onze hike doorheen het Bwindi Forest kan je optioneel de gorilla’s gaan bezoeken. 

We kanoën met zicht op de Virguna vulkanen en spenderen veel tijd in de natuur.    

Unieke safari’s 

We bezoeken maar liefst 3 nationale parken en spotten de BIG 5 op diverse manieren. Naast safari per auto spotten we nijlpaarden en olifanten vanop de boot en fietsen we tussen zebra’s, elanden en antilopes doorheen de savannah. We leren heel wat bij over alle unieke vogelsoorten, spotten de chimpanzees en zoeken naar de ‘treeclimbing lions’, leeuwen verscholen in bomen.  

Afrikaanse gastvrijheid 

‘Muzungu! How are you?’ Dankzij de gastvrijheid van de Oegandezen en de Engelse taal staan we dichtbij de bevolking. We gaan op stap met twee Oegandese gidsen/drivers doorheen onze reis en ontdekken het land op een lokale manier.  Een boordevol programma, weliswaar helemaal op het Afrikaanse ritme! 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

van noord naar zuid

Het vliegtuig brengt ons rechtstreeks van Brussel naar Entebbe, de voormalige hoofdstad van Oeganda. We verblijven in het ViaVia guesthouse van Entebbe, een oase van natuur en klinken er op de start van een onvergetelijk avontuur. 

dag
02

Mabamba Swamp

We wagen ons meteen aan een niet-alledaagse safari. Met een lokale boot varen we het Victoriameer op richting de Mabamba Swamps. We vertrekken aan een vissersdorpje en krijgen meteen heel wat lokale zaken voorgeschoteld. We gaan speciaal op zoek naar de ‘prehistorische’ Shoebill Stork. Samen met lokale vissers/gidsen proberen we deze exotische en prehistorische vogel te spotten. 

dag
03

Kampala natuur

Oeganda, let's go! We ruilen de oude hoofdstad in voor de nieuwe en ontdekken Kampala op een unieke manier – per fiets! Een bootje brengt ons naar de ‘overkant’ van een baai van het Victoriameer waar we op rode aardewegen het rurale leven ontdekken. We fietsen doorheen de jungle, langsheen lokale wegen en spotten misschien onze eerste aapjes.

dag
04

Kampala cultuur

Van natuur naar cultuur. We beleven de ‘urban jungle’ van Kampala en gaan op ontdekkingstocht. Achterop de “Bodaboda” – lokale brommers – begeven we ons naar de meest historische plekken in Kampala. We bezoeken onder andere de Gaddafi-moskee, het oude taxipark, de martelkamers uit het tijdsperk van Idi Amin en de grootste markt van de stad.

dag
05

naar Fort Portal

We verlaten Kampala en een vroege transfer van 6 uur brengt ons naar Fort Portal in het westen van het land. Deze streek staat bekend voor haar o-zo-mooie kratermeren. In de namiddag staan we al aan de rand van een imposant kratermeer. Wie maakt als eerste een plons?  

dag
06

met een boer op pad

Na een heerlijk ontbijt met zicht op het kratermeer strekken we de benen voor een prachtige wandeling – we hiken tussen de bananenplantages en gaan als echte padvinders opzoek naar twee verborgen kratermeren.  

Op de terugweg brengen we een bezoekje aan een lokale agro-boer die ons op zijn plantage meeneemt. Van suikerriet, zoete aardappel tot het produceren van bio-gas, we komen het allemaal te weten. 

dag
07

Vanilla, koffie en thee!

Achterop de brommers bezoeken we een thee-, koffie- en vanille-plantage. We krijgen uitleg door gidsen die in de streek wonen, onder meer over het proces van koffieboon tot kopje koffie. Slapen doen we op een unieke locatie – tussen de apen en naast een kratermeer. Onderweg bezoeken we een project van Join for Water. KrisKras steunt deze ngo al jarenlang. 

dag
08

Rwenzori gebergte - dag 1

Na het ontbijt maken we een autotransfer naar het Rwenzori gebergte. Hier gaan we de komende twee dagen op trektocht. We wandelen 24 kilometer in twee dagen en genieten volop van de verbazingwekkende fauna en flora. 

dag
09

Rwenzori gebergte. - dag 2

Tweede dag van ons wandelavontuur. We dalen uit de bergen af naar de bewoonde wereld. ’ s Avonds maken we nog een korte transfer naar de savanne. De komende dagen gaan we op safari! We slapen in glamping tenten aan de oevers van het kanaal in Queen Elizabeth. Magisch!

dag
10

bootsafari

We hebben tijd om uit te slapen na de trektocht en hebben een vrije ochtend. In de namiddag staat er een bootcruise op het programma – we spotten buffels, olifanten en nijlpaarden op het Kazinga kanaal. 

dag
11

safari in de savanne

Vroeg opstaan! Met de auto cruisen we door de savanne en gaan we opzoek naar de BIG-5. Een ‘community guide’ – een gids die rondom het park woont helpt ons de dieren te spotten. 

Na een korte lunchbreak strekken we onze benen voor een unieke wandeling in de natuur van Queen Elizabeth. We hebben uitzichten over de vallei en bezoeken unieke natuur! 

dag
12

chimpansees

Tijd voor de primaten! We volgen een ranger in het Kalinzu regenwoud en klauteren door de jungle op zoek naar de chimpansees. Een ontmoeting met deze primaten is impressionant. Een transfer brengt ons verder naar het zuidwesten van Oeganda en de streek van het drielandenpunt. 

dag
13

Kisoro – kano Mutanda meer

Kisoro heeft iets magisch. Dit kleine dorpje naast het meer van Mutanda ligt in de schaduw van de Virunga vulkanen. We nemen onze tijd om de stad eens te bezoeken, wandelen naar een prachtig viewpoint en bevinden ons in de namiddag te midden van Lake Mutanda meer in een kano. 

dag
14

berg Sabinyo

Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis – we beklimmen Mount Sabinyo. Deze wandeltocht van 8 uur is één van de mooiste tochten van Oeganda en brengt je naar het drielandenpunt van Rwanda – Oeganda en Congo. Wie wil kan alle toppen beklimmen en op 3669 meter staan, de eerste top bereiken is ook al een leuke uitdaging! 

dag
15

Imposante berggorilla’s

Een bezoek aan de berggorilla’s mag voor sommigen niet ontbreken aan het Oegandese avontuur. Oog in oog met een gorilla is een enorm unieke ervaring. Deze optionele activiteit duurt een voormiddag. In de namiddag brengt een transfer van 2,5 uurtjes over een bergpas ons van Kisoro naar Bunyonyi. Aan het meer van de 1000-eilanden rusten we heerlijk uit.

dag
16

Duizend eilanden van Bunyonyi

Een autotransfer van 2,5 uur over een prachtige bergpas brengt ons van Kisoro naar Bunyonyi. Aan het meer van de 1000-eilanden staat een bootcruise op het programma waar we verschillende eilanden in het meer bezoeken. Éen eiland fungeert zelfs als hospitaal voor alle omliggende eilandbewoners! 

dag
17

Naar Mburo

We reizen verder en wisselen het meer van Bunyonyi om voor de savannah van Lake Mburo National Park. In het kleinste nationale park van Oeganda staan zebra’s, giraffen en heel wat andere dieren in de kijker. We eindigen de dag met een mountainbikerit doorheen de savannah. Vanop de fiets spotten we zebra’s. Uniek!

dag
18

Afsluiten met Safari!

Onder begeleiding van een park-ranger gaan we op autosafari door Lake Mburo National Park en spotten we heel wat wild. Misschien komen we wel dichtbij giraffen?! In de namiddag kiezen we voor rust of gaan we nog op een wandeling doorheen de Savannah opzoek naar een uitkijkpunt over het park. 

dag
19

Via de Evenaar terug naar Entebbe

Terug naar Entebbe, onderweg stoppen we op de evenaar. Hier kunnen we souvenirs kopen zodat we niet met lege handen naar huis gaan. De ViaVia in Entebbe vormt hét decors voor ons laatste avondmaal. Met het Afrikaanse ritme nog in ons bloed stappen we op het vliegtuig dat ons terug naar Brussel brengt.

dag
20

aankomst Brussel

’s morgens landen we in Brussel met Oeganda voorgoed in ons hart gesloten. Welkom thuis! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Entebbe (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (glamping, B&B)
 • alle transport ter plaatse (rondreis met twee minibussen inclusief chauffeurs)
 • activiteiten: shoebill tracking, mountainbike huur 2x, agro-tour, boda tour 2x
 • 3-daagse begeleide safari in Queen Elisabeth NP (game-drives, boat-cruise en chimpansees)
 • begeleide dagwandeling in Bwindi
 • huur kano
 • safari in Lake Mburo
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • KrisKras-begeleiding
 • Join for Water-bijdrage
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden en persoonlijke uitgaven
 • visumkost
 • OPTIONEEL bezoek aan de berggorilla’s (op moment van publicatie 700 USD + 20 USD boekingsfee)
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Actief: Hike kratermeer 5km, Hike twin-lakes 12km, Tweedaagse Rwenzori mountains 24 km, Hike viewpoint Mutanda (3uur), Hike Islands Bunyonyi (3uur), Hike Mount Sabinyo 11 km, kanoën, 2x mountainbiken; door lange reisafstanden en vaak moeilijke omstandigheden op de weg is een flexibele ingesteldheid vereist. 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 62 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig vanaf datum van aankomst)
 • visum verplicht
 • inenting gele koorts verplicht
 • De permits voor de bergorilla’s zijn OPTIONEEL en kunnen niet last-minute geboekt worden.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden