Ben je geboeid door andere culturen? Wil je proeven van wat couleur locale? Hou je zowel van steden als van weelderig natuurschoon? Laat je dan bekoren door het exotische Thailand!

Deze geliefde vakantiebestemming heeft alle troeven in pacht: een fantastisch klimaat, gevarieerde landschappen, tropische eilanden, een keuken die beschouwd wordt als een van de beste van de wereld en een innemende bevolking.

Urban jungle

Onze trip start en eindigt in Bangkok, een hectische wereldstad. Een stad van extremen waar je ultramoderne gebouwen en westerse luxe vindt, decadentie en traditie, sereniteit en drukte.
Daarna gaan we naar  Kanchanaburi bekend om z’n brug en de Erawan-watervallen.
Verder noordwaarts bezoeken we Chiang Mai, de uitvalsbasis voor onze trekking. We verkennen Sukhotai, de oude Siamese hoofdstad, op de fiets en ook Ayutthaya verdient onze aandacht.

Ongelofelijke landschappen

We trekken langs de traditionele bergvolkeren die ons hartelijk verwelkomen. Na Ayuthaya laten we de gedane indrukken langzaam bezinken op het mooie eiland Ko Chang. 

Sawasdee!

Tijdens deze afwisselende rondreis overnachten we in eenvoudige guesthouses, nemen we het openbaar vervoer en eten we de heerlijke pikante Thaise gerechten. Kan je afstand nemen van je gebruikelijke comfort en trek je graag je stapschoenen aan, dan ben je hier aan het goede adres.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

van west naar oost

We ruilen ons geliefde thuisland in voor een tropisch verblijf in Thailand. Het is een lange vlucht van Brussel naar Bangkok, hopelijk kunnen we een dutje doen op het vliegtuig.

dag
02

the City of Angels

Berg die trui maar op in je koffer! De Thaise warmte overvalt je als een deken. Als we na de lange vliegreis nog energie over hebben, duiken we de spraakmakende metropool Bangkok in.

dag
03

fietsen in de stad

Vandaag laten we ons een volledige dag op sleeptouw nemen door een gids die de stad door en door kent. Met de fiets leren we Bangkok vanuit verschillende invalshoeken kennen. 

Deze tocht laat ons de enorme tegenstellingen zien die Bangkok in zich draagt. We zien het contrast tussen de moderne en de traditionele levensstijlen. Tussen het gehaaste stadsleven en het rustieke platteland. We zien boeddhistische tempels harmonieus naast moskeeën gebouwd staan.  We varen rond in kanalen zoals al eeuwen gebeurt en we reizen per Skytrain die pas sinds 1999 rijdt. Tijdens deze tocht krijgen we een totaal beeld van deze miljoenenstad.

dag
04

tempelhopping op het water

Met de Chao Phraya River Express – het transportmiddel bij uitstek in Bangkok – geraken we vlot bij de mooiste tempels en paleizen. Eerst brengen we een bezoek aan het Grand Palace. Dit domein groepeert een aantal tempels, waaronder de bekendste boeddhistische tempel van Thailand: Wat Phra Kaeo. 

Indien we nog zin en energie over hebben kunnen we Wat Arun of de Tempel van de Dageraad verkennen. Boven in de toren hebben we een fantastisch uitzicht over de vele tempels in de omgeving. 

Na deze eerste kennismaking met de boeddhistische cultuur gaan we naar Chinatown. We wandelen door de kleurrijke straten en kijken onze ogen uit! Liefhebbers kunnen een Chinese theatershow bekijken. 

dag
05
06

Kanchanaburi

We reizen naar Kanchanaburi. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Brug over de rivier de Kwai en de Dodenspoorlijn. De ‘Bridge on the River Kwai’ is bekend geworden door de gelijknamige film, maar heeft niets meer met de huidige stalen brug te maken. Het blijft natuurlijk een heel fotogenieke plaats.

Verder bezoeken we het Erawan National Park, het meest bezochte natuurpark van Thailand. De beroemde Erawan-waterval bestaat uit zeven verdiepingen. Op diverse verdiepingen kan je heerlijk zwemmen.

’s Avonds maken we ons klaar voor een nachtrit naar Chiang Mai.

dag
07

de roos van het noorden

Chiang Mai heeft alle voordelen van Bangkok, maar op veel kleinere schaal. Er valt vanalles te beleven: weelderige markten, goede massagesalons, verbluffend lekker eten, honderden tempels, …
Bij interesse beklimmen we de Doi Suthep. Op de top van deze heuvel krijgen we een knap overzicht van de stad. Uiteraard kunnen we de wat of tempel bezoeken. 

dag
08
10

3-daagse trekking langs de hill tribes

Chiang Mai is dé uitvalsbasis als je een trekking wil ondernemen. Onder begeleiding van een plaatselijke gids gaan we op pad door de dichte begroeiing op de bergen in de omgeving.

 We slapen in hutjes bij de bergvolkeren. Wees voorbereid op enige inspanning, maar het loont absoluut de moeite!

dag
11
12

rondsnuffelen in Chiang Mai

Omdat de voorbije dagen vermoeiend waren, lassen we een beetje rust in. Kooplustigen kunnen zich laten gaan in een van de vele  boetiekwinkeltjes en op spotgoedkope markten. 

Als je niet genoeg kan krijgen van de tempels, zijn er nog heel wat parels te ontdekken. Laat je onder handen nemen door een geschoolde masseur en voel de spanning uit je spieren wegtrekken. Of geniet van een fantastisch pikante maaltijd en een fris pintje!

Chiang Mai heeft in ieder geval genoeg te bieden.

dag
13

dageraad van het geluk

’s Morgens maken we ons klaar voor de lange rit naar Sukhotai. In de 13e eeuw was deze stad de uitvalsbasis voor een machtig rijk. Nu is het een prachtige site, geklasseerd door UNESCO als werelderfgoed. Het moderne Sukhotai, waar we overnachten, ligt 13 km verder.

dag
14

fietsen langs de heiligdommen

Om de ergste hitte te vermijden, vertrekken we ’s morgens vroeg op onze fietstocht. We rijden naar Old Sukhothai, waar we tussen de prachtige ruïnes van de tempels Wat Mahathat en Wat Si Sawai van een imposante zonsopgang genieten. Het indrukwekkende kleurenspel van de oude bouwwerken tekent zich mooi af tegen de bloeiende lotussen en het helblauwe water van de verschillende meertjes. 

Daarna reizen we verder naar Ayutthaya.

dag
15

Ayutthaya

Ayutthaya was meer dan 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Daarmee was het een van de belangrijkste steden in Azië. In 1767 veroverde en verwoeste het Birmese leger jammer genoeg deze stad grotendeels. Enkele prachtige tempels en Boeddhabeelden overleefden de verovering en kan je vandaag de dag nog bezichtigen. Wij bezoeken er zijn ruïnes, en andere overblijfselen, die herinneren aan de Ayutthaya periode en verdiepen ons in zijn verleden.

dag
16

van visser tot strandtoerist

We reizen verder naar Trat. Het sympathieke stadje ligt aan de kust van de Golf Van Thailand. Vanuit Trat varen we naar het paradijselijke eiland Ko Chang.

dag
17
19

leven als Boeddha in Thailand

Ko Chang behoort samen met een 50-tal andere eilandjes tot een archipel, beschermd als nationaal park. De maagdelijke stranden en de hoge, met oerwoud bedekte bergen typeren dit zalige eiland. De rust, de overweldigende schoonheid zorgen voor een euforisch vakantiegevoel. 

Wie het luieren in een comfortabele hangmat onder de palmbomen wil afwisselen met een activiteit, heeft tal van mogelijkheden. Zo kan je snorkelen, wandelen naar een afgelegen vissersdorpje, fietsen, de Khlong Phu Waterfalls bezoeken, een jungletocht maken, een kookworkshop volgen … Mogelijkheden zat!

Na deze verrukkelijke dagen in het aards paradijs zijn we klaar voor het woelige leven in Bangkok. 

dag
20

glamoureus Bangkok

Eerder bezochten we het historische gedeelte van Bangkok, nu is het moderne gedeelte aan de beurt. In Sukhumvit Area treffen we dezelfde duizelingwekkende wolkenkrabbers aan als in zakencentra zoals Manhattan. 

Vanuit een van deze torens hebben we een fantastisch uitzicht over Bangkok. De skyline maakt een onvergetelijke indruk!

Bij voldoende tijd en interesse bezoeken we vandaag ook nog Wat Pho, het oudste en grootste tempelcomplex met het wereldbekende beeld van de liggende Boeddha. Wie wil, kan hier van een traditionele massage genieten of misschien zelfs van een onvervalste oosterse meditatiesessie

dag
21

terug naar België

We nemen afscheid van dit land, dat ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten. Hopelijk keren we ooit nog eens terug.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Bangkok (h/t)
 • luchthaventaksen
 • overnachtingen (guesthouse, plaatselijke bevolking tijdens trekking)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • begeleide fietstocht in Bangkok (incl. lunch)
 • toegang+ huur fiets Sukhothai
 • toegang + huur fiets Ayutthaya
 • 3-daagse begeleide trektocht naar de bergvolkeren (incl. eten)
 • toegang Erawan National Park
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 500
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad
 • 3-daagse trekking naar bergvolkeren, je draagt enkel de bagage nodig tijdens de trekking.
 • 3 dagen fietsen.
 • Door het klimaat en de soms moeilijke reisomstandigheden is een flexibele ingesteldheid vereist
Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 106 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig vanaf datum van aankomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden