Op zoek naar een alternatief voor de traditionele skivakantie? Probeer eens Oostenrijks Tirol: een flinke portie gevarieerde winterpret gegarandeerd!

Dwarrelt er sneeuw uit de lucht?

Het programma is afhankelijk van de weer- en sneeuwcondities en van de voorkeur van de groep. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, gaan we één dag langlaufen, vier dagen wandelen in de sneeuw – met of zonder sneeuwraketten – en proberen we ons één dag recht te houden op alpineski’s. Maar ook bij minder goede omstandigheden wacht je een gevarieerde, actieve buitenvakantie.

Winters sportief

Ervaring met langlaufski’s, alpineski’s of sneeuwraketten is niet vereist. Wel beschik je over een gezonde fysieke conditie en doorzettingsvermogen om optimaal te kunnen genieten van de wintersporten. Klimmen en dalen op soms moeilijk begaanbare paden: het hoort er zeker bij. We nemen eigen sleeën mee, zodat we die leuke berghelling af kunnen glijden.

Alternatief in de bergen

Hoewel we in de omgeving van onze chalet fantastische skitochten kunnen ondernemen, kiezen we er bewust voor om de streek op een andere manier te ontdekken. Tirol biedt immers meer dan enkel skiën: een week vol sneeuwpret, glühwein, gezellige warmte van de stoof en een tikkeltje après-ski. Spectaculaire landschappen wachten ons, wat mooie natuurfoto’s oplevert.

Allemaal samen

We verblijven in een gezellige chalet, voorzien van alle comfort, in een dal in de Oostenrijkse Alpen. Hier komen we tot rust en bespreken we onze belevenissen.  Voor onze après-ski zorgen we zelf of we trekken naar een lokale Tiroolse bar. ’s Avonds koken we ons eigen potje in onze chalet. Daarna kunnen we uitblazen. Gezelschapspelletjes, genieten met een wijntje of ein großes bier, of nog wat après-ski ? Het kan allemaal.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

onderweg met de minibus

Met een minibus rijden we naar onze chalet in de bergen. Helemaal in alpinestijl, gezelligheid troef! Nadat we ons geïnstalleerd hebben, bereiden we samen onze eerste maaltijd.

dag
02

sneeuwwandelen met raketten

’s Morgens huren we sneeuwraketten voor een tocht vanaf Fendels (1356 m).  Dankzij de sneeuwraketten onder onze schoenen zakken we niet weg in de diepe sneeuw, maar lopen we er overheen als over een verharde weg. Als we arriveren aan de Jochhütte op ongeveer 2000 m voelt het sneeuwwandelen al helemaal vertrouwd.

Na een tocht van 4 uur voelen we vast en zeker onze knorrende magen. De vrijwilligers die vanavond de maaltijd bereiden in onze chalet, zullen ongetwijfeld lof oogsten.

dag
03

tijd voor langlauf

De reisbegeleider voert onze minibus naar de langlaufpistes van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. We binden onze latten aan en kiezen als opwarming voor het gemakkelijke circuit. Daarna kan je kiezen voor de moeilijkere pistes en een lange tocht over de loipes of langlauftrajecten van dit gebied. Heb je op het einde nog energie over, dan kan je nog wat extra kilometers langlaufen. Wie genoeg op de latten heeft gestaan voor vandaag, kan rustig genieten van de stralende zon.

’s Avonds spelen we een gezelschapsspel en kruipen we vroeg onder de wol.

dag
04

zwaargewicht van de reis

We staan extra vroeg op, want er wacht ons een tocht van 6 uur. Zigzag trekken we omhoog langs weiden en bossen. Het einddoel is de Alpkopf, een oriëntatiepunt in een skigebied, gelegen op 2022 meter hoogte. Na de klim van 600 meter hoogteverschil, moeten we evenveel meters afdalen.

Wie nog ‘pap’ kan zeggen, mag ’s avonds koken. En anders schuiven we onze benen onder de tafel in een lokaal restaurant.

dag
05

op alpineski’s

We ruilen onze sneeuwraketten in voor alpineski’s.  We volgen een ski-initiatie in het lokale skigebied Fendels of we trekken naar het grote skigebied Serfaus-Fiss-Ladis.

’s Avonds dineren we ergens op de berg. Daarna genieten we van de spectaculaire show die de lokale skimonitoren voor ons brengen: de Adventure Nights van Serfaus en Fiss zijn een begrip in de skiwereld. Verwacht je aan salto’s op ski’s, Tirolermuziek en een moderne klank- en lichtshow. Liefhebbers kunnen na de show op de verlichte piste naar beneden glijden. De anderen nemen de gondel tot in het bergdorp.

dag
06

met of zonder sneeuwraketten

Tijd voor een rustdag. Of toch niet? We overleggen samen wat we gaan doen: zwemmen, sauna, kegelen, rodelen, ijsschaatsen, shoppen of nog een wandeling … het kan allemaal!

In onze chalet eindigen we deze fantastische dag met een leuk gezelschapsspel.

dag
07

de laatste wandeling

We maken nog een laatste stevige dagwandeling. Met onze sneeuwraketten aan vertrekken we in Fendels, op 1356 meter hoogte. Vervolgens gaat het opwaarts naar Zirmesköpfle op 2092 meter. We dalen af langs de Fendler Alm (1955 m) naar ons vertrekpunt.

dag
08

inpakken en wegwezen

’s Morgens verzamelen we onze bagage en rijden we terug naar eigen land. In deze korte periode zijn we allemaal heimelijk verliefd geworden … op de bergen. Dat smeekt om een vervolg!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • huur materiaal voor 1 langlauftocht, 4 dagen sneeuwschoenwandelen, 1 ski-initiatie en 1 rodelavond
 • toegang skishow en pistes
 • alle overnachtingen (vakantiehuis)
 • verzekeringen (bijstand, annulatie en vakantieonderbreking en lichamelijke ongevallen)
 • Protos-bijdrage en KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • persoonlijke uitgaven
 • maaltijden
Reisbudget
€ 150
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

actieve wandelvakantie; 1 langlauftocht, 4 sneeuwwandelingen, 1 ski-initiatie

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden