Je hoeft helemaal niet ver te reizen om te genieten van een echt vakantiegevoel. Voor je het weet, staan we met onze minibus in Noord-Frankrijk. De Opaalkust heeft troeven zat voor een actieve, ontspannende vakantie.

KrisKras nodigt je uit voor een vierdaagse, met de volgende hoofdingrediënten: uitwaaien, zand, zee, duinen, e-mountainbiken, zeilen, wandelen, terrasjes, actie en een portie cultuur. 

We trotseren de wind op de beroemde kliffen: Cap Blanc-Nez, Wissant en Cap Gris-Nez.  

We logeren in leuke appartementjes, op wandelafstand van de zee en een lekker restaurant naast de deur. Of we koken lekker in ons gezellig verblijf. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Engeland in zicht?

De duizelingwekkende kliffen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez wachten op ons. 
Op een hoogte van 135 meter, op de klif van Cap Blanc-Nez, genieten we van onze picknick. Het kan hier erg hard waaien, maar we zorgen ervoor dat we voldoende beschutting vinden. Zie je nu waarom deze kust ook wel de naam Opaalkust krijgt? Mooi weer? Dan kan je misschien de kliffen van Dover spotten. 

Onze tocht gaat verder langs Wissant en Cap Gris-Nez. We genieten er van een wandeling op het strand, in de duinen en in het vissersdorp zelf. De bunkers op het uitgestrekte strand van Wissant geven een extra dimensie aan onze strandwandeling. 

In de namiddag nemen we onze intrek in ons logement. We slapen aan de voet van de Cap Blanc Nez. Op de rand van het kustdorpje Escalles, bij Wissant. Een vierkantshoeve met zicht op de laatste velden tot aan het strand van de Côte d’Opale. Heerlijk genieten hier.  

’s Avonds maken we zelf wat klaar of we genieten van een heerlijke vismaaltijd in een plaatselijk restaurant. Napraten kan bij een glaasje wijn. 

dag
02

avontuur op het water: XL SUP en zeilinitiatie

Vandaag staat amusement centraal. De ingrediënten van vandaag: een beetje evenwicht, niet bang zijn om nat te worden en vooral genieten!  

We kruipen met z’n allen op een extra groot SUP board. We kunnen hier allemaal letterlijk op rechtstaan. De groepssfeer zit meteen goed wanneer iedereen zijn peddel gebruikt en we hopelijk niet (of wel?) in het water belanden.   

Aan waterpret dus duidelijk geen gebrek vandaag, want na het suppen krijgen we nog een zeilinitiatie op het meer. We kruipen per twee in de zeilbootjes en leren de eerste technieken om de optimist te besturen. De wind speelt in de zeilen en laat ons alle kanten van het meer zien. Puur genieten! 

’s Avonds spelen we een gezelschapsspel en maken we – naast een lekker avondmaal - nog een avondwandeling.  

dag
03

ontdekking op een e-mountainbike

Na een stevig en deugddoend ontbijt smeren we onze kuiten in. We verkennen de omgeving met een elektrische mountainbike. De nodige dosis adrenaline zorgt ervoor dat we gefocust zijn op ons parcours en dat we intens genieten van de prachtige panorama’s onderweg.  

We stoppen voor wat verfrissing of een coupe brésilienne op een gezellig terras. Daarna fietsen we terug richting Wissant, ‘Witzand’. Een gezellig en charmant dorp met een uitgestrekte dijk. Na een partijtje kubben op het strand, tafelen we 's avonds gezellig in een Frans restaurant. We kuieren langs de geplaveide straatjes en vieren onze laatste avond samen op Franse bodem. 

dag
04

het binnenland in

Na onze uitgebreide kennismaking met de zee, het zand en de duinen, gaan we nu op verkenning in het binnenland. Les Trois Pays is een ideale streek om het groene Frankrijk te voet te verkennen. Met onze picknickspullen op zak maken we een wandeltocht van ongeveer 15 kilometer. In de streek tussen Fiennes en Guines bewegen we ons tegen een achtergrond van wouden, afgelegen boerderijen en licht heuvelachtige landschappen. 

In de vooravond arriveren we terug in Gent. Uitgewaaid en opgeladen! 😊 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen in 2 appartementen (in een omgebouwde landelijke fermette)
 • huur e-mountainbikes, zeilinitiatie, mega SUP
 • verzekeringen (bijstand, annulatie en vakantieonderbreking)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden en persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 130
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Wandelingen, e-mountainbiken, XL Suppen en zeilinitiatie op een meer 

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden