Aaah … La Bella Italia! Wil je ontdekken waarom Italië deze flatterende beschrijving ten volle verdient? Dan ben je in Toscane en Umbrië aan het juiste adres.

In deze streken vind je een perfect evenwicht tussen twee van Italiës grootste troeven: culturele bezienswaardigheden en natuurpracht. Tijdens een veertiendaagse rondrit wisselen we de weelde aan paleizen, kerken en pleinen af met wandelingen in paradijselijke landschappen.

De route brengt ons niet alleen bij de bekende ‘must-sees’ (Firenze, San Gimigniano, Siena, Perugia, ...), maar ook bij rustiger pareltjes als Volterra en Lucca. Je hebt even genoeg van de stad? Dan kan je verpozen in de natuurpracht van het nationaal park Maremma, of in de heilzame warmwaterbronnen van Saturnia.
En altijd is er de heerlijke keuken, de typische Chiantiwijn en de gemoedelijke aard van de Italianen.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

busje klaar? Op weg!

In de vroege ochtend laden we onze minibus om te vertrekken richting Italië.

dag
02

cappuccino in Pisa, gelato in Lucca

Na een deugddoende nacht beginnen we aan het tweede deel van onze heenreis. 

We bezoeken Pisa! Want zeg nu zelf, wie wil niet gezien hebben of die toren écht zo scheef staat?

Het tweede bezoekje van de dag is voor Lucca, een middeleeuws stadje dat omringd is door 17de-eeuwse vestingmuren van rode baksteen. We dwalen door de talloze voetgangerssteegjes en genieten van onze eerste echte Italiaanse gelato in de schaduw van één van de mooie paleizen die deze stad rijk is. 

dag
03

betoverend Firenze

Op naar Firenze, de hoofdstad van Toscane en hét centrum van de renaissance. Aan een heel leven heb je niet genoeg om deze stad volledig te leren kennen, maar we wagen toch een poging.

We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Piazza del Duomo en Palazzo Vecchio en slenteren over pleintjes, door tuinen en op marktjes. We laten ons betoveren door de stad.

dag
04

wandelen in de Chiantistreek

Na enkele dagen stad en cultuur zoeken we de rust op rond Volpaia, onze uitvalsbasis voor een flinke portie natuur.

Vandaag staat een heel mooie en gevarieerde wandeling op het programma tussen wijngaarden en cipressenlanen. Nadien zoeken we een leuk terrasje op in het schilderachtige Volpaia.

dag
05

snoepen van Chianti en olijfolie

Na de wandeling van gisteren doen we het wat rustiger aan. We genieten van de bekendste exportproducten van de streek: Chiantiwijn en olijfolie. Tijdens een bezoek aan een Fattoria, krijgen we tekst en uitleg bij de productie van wijn en olijfolie. Je wilt deze biologische heerlijkheden proeven? Voetjes onder tafel, de lunch wordt geserveerd! Wie wil, kan hier al enkele cadeautjes voor het thuisfront kopen.

Daarna gaat het richting Siena. We settelen ons in onze verblijfplaats en verkennen alvast deze wondermooie stad.

dag
06

Het merkwaardige plein van Siena

We nemen de tijd om Siena beter te leren kennen. Het is een goed bewaarde middeleeuwse stad, gebouwd op drie heuvels. De bekendste trekpleister is het hellende, schelpvormige plein (Piazza del Campo), één van de gezelligste en merkwaardigste pleinen van Europa.

We verlaten ook eventjes het historische centrum en genieten van de rust en afkoeling in één van de tuinen binnen de stadsmuren.

Overnachten doen we in Siena.

dag
07

San Gimignano en Volterra

Vandaag gaan we weer de culturele toer op: tijd voor een bezoek aan San Gimignano. Deze stad, met haar torens, duikt plots op in het midden van het landschap en heeft iets bovennatuurlijks. San Gimignano staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst, waardoor dit stadje overdag wordt overspoeld door toeristen.

Geen nood, we vinden vast wel de nodige rust in een van de parkjes buiten het centrum. We laten de drukte achter ons, wandelen langs de stadsmuur en gaan omhoog tot aan de ruïne van de Rocca, waar we genieten van het uitzicht.

Op de terugweg vereren we het charmante Volterra met een bezoekje. Gevestigd op een plateau dat oprijst tussen de vulkanische heuvels, biedt dit stadje voldoende mogelijkheid om van op een terrasje te nippen van een glaasje met een zicht.

dag
08

een ongerept strand

In de voormiddag trekken we richting Maremma, het minder toeristische gedeelte van Toscane. ’s Namiddags verkennen we de kuststreek en we genieten van de Italiaanse zon, eventjes ten zuiden van Marina di Alberese. Dit gebied wordt beschermd en daarom kan je hier nog verpozen op een stukje ongerept strand.

Na een zwempartij zoeken we onze slaapplaats voor de komende 2 nachten op.

dag
09

natuur in Monti dell’ Uccellina

Vandaag moeten we vroeg uit de veren om samen het natuurpark Monti dell’ Uccellina (Maremma park) te bezoeken. ’s Morgens vroeg vertrekken we voor een tocht van ongeveer 4 tot 6 uur. Samen met een gids bewonderen we beboste heuvels, moerasgebieden en prachtige stranden tussen de kliffen.

dag
10

Saturnia’s verwenbeurt

Na de tocht van gisteren laten we ons verwennen in de warmwaterbronnen van Saturnia, die een constante temperatuur van 37°C hebben. Het water bevat magnesium, carbonaat en algen, wat je huid verzacht en je haar een zijdezachte glans bezorgt. Wanneer je aankomt aan de voet van de vallei, ruik je al de zwavelgeur die opstijgt uit het warme water van de Gorellowatervallen. Vanaf de watervallen wandelen we tot aan de geneeskrachtige bronnen.

Na deze verwenbeurt gaan we richting Asissi, onze slaapplaats voor de komende 2 nachten. Onderweg stoppen we nog even bij de prachtige duomo van Orvieto.

dag
11

Asissi en Perugia

In de voormiddag dwalen we door de straatjes van het middeleeuwse Assisi. Een kleine wandeling brengt ons naar Eremo delle Carceri, een hermitage waar Franciscus en zijn volgelingen zich opsloten om te mediteren.

Daarna verkennen we Perugia. Al sinds de 14de eeuw is dit een belangrijke universiteitsstad die 30.000 studenten een bijzonder decor biedt. De ideale stad dus voor een avondje uit.

dag
12

keuze genoeg aan Lago Trasimeno

Lago Trasimeno, het grootste meer van Italië, mag je bij een bezoek aan Umbrië zeker niet links laten liggen.

Je kunt er wandelen tussen de olijfbomen, de cipressen en de pijnbomen en genieten van de rust. Maar ook lekker niets doen aan het strand, een bezoekje brengen aan Castiglione del Lago, de laatste souvenirs kopen of de omgeving te voet verkennen, behoren tot de mogelijkheden. Bij een lokale wijnboer klinken we op een geslaagde reis. Onze laatste overnachtingsplaats in Italië is Arezzo.

dag
13

vertrek …

Vandaag vatten we onze terugreis aan.

dag
14

… en aankomst

Na een laatste nacht op Zwitserse bodem, beginnen we aan onze etappe richting Gent. We komen er in de vroege avond aan.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • alle overnachtingen (jeugdherberg, B&B)
 • wegentaksen, brandstof
 • ingang en wandeling met gids in Maremma NP (4-6u)
 • bezoek aan Fattoria met Toscaanse lunch
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 570
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen en 2 wandelingen in de natuur met stijgen en dalen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden