Deze wandeling van ongeveer 20 km heeft plaats in het noorden van de Provincie Antwerpen en in de nabijheid van de Belgisch-Nederlandse grens. De overwegend rustige weggetjes zullen ons door bossen vennen en heidegebieden leiden.

De natuurgebieden “Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide” (Belgische kant) en de “Wildertse Duintjes” zorgen voor het decor en zijn onze garantie voor rust, schoonheid en veel wandelplezier. 

Als de weeromstandigheden gunstig zijn zullen de bloempjes van de struikhei op het moment van onze wandeling in bloei staan en de heide omtoveren in een paars tapijt.

Toegankelijkheid van de route

De route verloopt over afwisselend over onverharde en verharde weggetjes. De paden zijn goed bewandelbaar, maar bij regenweer kunnen sommige stukken er modderig bijliggen. 

Voorzie goede stapschoenen.

Vertrek en aankomst

De wandeling start omstreeks 9u15 aan het NMBS-station van Heide. Deze halte is met de trein rechtstreeks bereikbaar vanuit Antwerpen. Eindigen doen we aan het NMBS-station van Essen dat eveneens een rechtstreekse verbinding met Antwerpen heeft. 

Opgelet: het begin- en eindpunt van deze wandeling zijn niet dezelfde. Kom je met de wagen naar het startpunt, dan moet je 's avonds zelf voor vervoer zorgen tussen Essen en Heide.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 10
Inbegrepen
  • alle activiteiten
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport h/t
  • picknick
  • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Activiteitsgraad

20km wandelen

Belangrijk
  • voorzie goede stapschoenen
Praktisch

Uur van vertrek: 9u15

Einduur: 16u


Onze voorwaarden