Duurzaam reizen

Waarom duurzaam toerisme?

Ieder jaar gaan steeds meer mensen, steeds meer en verder op reis naar dat mooie stukje strand, die prachtige afgelegen streek, ...

Als reiziger kan je bijdragen aan de lokale economie, maar je aanwezigheid is niet zonder gevolgen. Er zijn  grenzen aan wat een cultuur en natuur aan extra belasting aankunnen. toerisme heeft de wereld op korte termijn grondig gewijzigd. Precies dat wat de reiziger wil zien – schone stranden, een rijke natuur, boeiende culturen – wordt door het toerisme zelf soms ondergegraven.

Gelukkig kan je ook duurzaam reizen.  Dat betekent dat je andere landen kan ontdekken met respect voor de lokale bevolking, natuur, cultuur en de lokale geldstromen. Sinds 1994 is KrisKras hier een pionier in die duidelijk maakt dat het ook anders kan. We vertrekken vanuit de visie om op een verantwoorde en respectvolle manier het gastland te bezoeken. We tonen respect voor de 3 P's, People, Planet, Profit. We verliezen ook de P van 'Pleasure' niet uit het oog.

Het hele organisatiebeleid van KrisKras is duurzaam, zo nemen we elk jaar deel aan het Charter duurzaam ondernemen. We werken samen met verschillende duurzame partners en steunen diverse projecten.

De CO2-uitstoot van de reizen van onze reisbegeleiders wordt gecompenseerd en zij krijgen jaarlijks extra vorming om het goede voorbeeld te kunnen geven aan onze deelnemers. Ook jij kan je steentje bijdragen aan duurzaam reizen! 

Tourists don’t know where they’ve been, travellers don’t know where they’re going (Paul Theroux)

KrisKras is officiële Travelife Partner. Dit partnerschap dekt tal van thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN-ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

partner.jpg