Ook jij kan reisbegeleider worden

Wie zoeken we?

  • Flexibel/gemotiveerd/sociaal/communicatief
  • Vrijwillig reizen willen begeleiden
  • Voldoende groepservaring hebben (omgaan met jongeren)
  • Voldoende individuele reiservaring
  • Leeftijd van 23 tem 33 jaar (op het moment van je stage) Tem 35 jaar als je komende zomer/najaar als invaller een reis wil begeleiden - zie onderaan 

Online infomomenten

Sluit aan bij één van onze online infomomenten voor alle info!

Je krijgt een duidelijk zicht op wat wij van een reisbegeleider verwachten en wat onze KrisKras-opleiding tot reisbegeleider inhoudt. Je kan de KrisKras-sfeer al eens opsnuiven, je komt in contact met een paar van onze ervaren reisbegeleiders, én je hebt een streepje voor bij de selectie. 

De infomomenten zijn gratis maar registratie is verplicht. 

Info en inschrijven: 

  • op dit moment zijn er geen nieuwe infomomenten gepland, heb je interesse stuur dan een mailtje naar amira@kriskras.be en we houden je op de hoogte. 

Wat bieden we?

Jaarlijks organiseren we 2 basisopleidingen tot reisbegeleider waarin alle organisatorische vaardigheden van reis begeleiden (praktische voorbereiding, planning, financiën, tochtvoorbereiding, verzekeringen...) worden behandeld. Daarnaast besteden we minstens evenveel aandacht aan het groepsdynamische aspect (groepsfases, conflicthantering, ik als reisbegeleider,...) en het duurzaamheidsprincipe (omgaan met andere culturen, hoe duurzaam reizen,...).

Na een 2e (optioneel) jaar kan je via ons een reisleiderskaart behalen. Daarvoor volg je een opleidingstraject uitgewerkt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, het departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en andere toeristische organisaties en opleidingscentra.

Wanneer?

De eerstvolgende 2 opleidingen worden georganiseerd:  

- tijdens 3 weekends in het voorjaar van 2022 ((4-6 februari, 18-20 februari én 11-13 maart 2022) én

- tijdens de herfstvakantie, van maandag 31 oktober tem zaterdag 5 november 2022.

Door de impact die de Covid 19-pandemie heeft gehad op onze werking hebben we toen besloten om de opleidingen tijdens de herfstvakantie 2020 en 2021 en het voorjaar 2021 te annuleren. We wilden de reisbegeleiders die onze laatste 2 opleidingen gevolgd haden eerst de kans geven om hun 1ste reis te begeleiden vóór we een nieuwe groep reisbegeleiders opleidden.

Wat kost onze opleiding?

De opleiding tot reisbegeleider kost € 350.

Daarin zit inbegrepen:

  • De 3 opleidingsweekends of de opleidingsweek op basis van vol pension
  • Jouw stageweekend of stagereis
  • Een "terugkomdag" met alles er op en er aan

Wat krijg je ervoor?

KrisKras betaalt in ruil voor je engagement je reizen en je onkosten ter plaatse. Je krijgt vol pension tijdens de opleiding en je stageweekend -of reis. KrisKras biedt een actieve vrijwilligerswerking heel het jaar door met fun-activiteiten en gratis vormingen! Je komt in een leuke groep reisbegeleiders terecht.

Wat verwachten we van jou als je geselecteerd bent?

- Je bent de volledige opleiding aanwezig!
- Je begeleidt een stageweekend -of reis in de periode tussen de opleiding én je 1ste reis.
- Je kan voldoende tijd vrij maken om in de zomer of het najaar je 1ste reis te begeleiden.
- Je bent aanwezig op de terugkomdag voor alle nieuwe reisbegeleiders begin oktober. 

Geïnteresseerd om onze opleiding tot reisbegeleider te volgen? 

Stel je kandidaat om onze opleiding te volgen in het voorjaar van 2022 of de herfstvakantie van 2022. Op basis van je formulier word je al dan niet uitgenodigd op selectiegesprek. De selectiegesprekken worden georganiseerd in de maand december 2021.

DEADLINE: 12 december 2021

Een deel van de deelnemers werd al geselecteerd tijdens vorige selectiegesprekken.

Al eerder een reis begeleiden (van zodra het terug kan/mag)?

Elk jaar komen er (om 1 of andere reden) reizen terug open waarvoor we dan op zoek gaan naar een andere reisbegeleider. Als kandidaat-invaller (die de opleiding nog niet gevolgd heeft) word je uitgenodigd op kennismakingsgesprek en volg je, na selectie, een spoedcursus van 1 à 2 dagen. 

Interesse? Vul ons kandidaatstellingsformulier in:

Kandidaat reisbegeleider button