Tijdens de workshop Wild Foods trekken we voor een dag door bos en veld en leren we verschillende eetbare planten herkennen en gebruiken.

We zijn voedselverzamelaars middenin de natuur en ontdekken verrassende smaken. We laten ons vergezellen door een expert in voedselsafari’s en tevens deskundige gids. We maken ook brood en vis klaar op houtvuur.

Deze onderwerpen hebben na vandaag geen geheimen meer voor jou:

  • determinatie van planten
  • verzamelen van planten
  • een maaltijd klaarmaken met verzamelde planten
  • voedingswaarde van planten
  • verschillende bewaarmethodes
  • basisbereidingen leren voor het maken van gelei, siroop, jam van bloemen, vruchten
  • medicinale eigenschappen van planten
  • vis bereiden op houtvuur
  • wildernis brood bakken

We gaan op wandel om de verschillende eetbare planten te leren kennen.

Welke planten we vinden en kunnen gebruiken, hangt altijd af van het seizoen. Deze uitstap gaat daarom elk seizoen een keer door!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 11
Inbegrepen
  • KrisKras-begeleiding
  • professionele gids en begeleiding
  • wild foods en bereidingen uit de wilde natuur
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • drank
Activiteitsgraad
Praktisch
  • Zelf picknick en drinkfles meebrengen
  • De exacte locatie wordt tijdig gecommuniceerd door de reisbegeleider   
  • We spreken af om 10u. en eindigen omstreeks 17u.
  • Er kan een carpool georganiseerd worden door de reisbegeleider 

Onze voorwaarden