Samen met een professionele stadsfotograaf trekken we er op uit in het mooie Antwerpen en laten we ons volledig onderdompelen in de wereld van de straatfotografie.

Op reis kom je ongetwijfeld bruisende steden en authentieke dorpen tegen, die je maar al te graag vastlegt in een mooie reeks foto's. Wat technische skills komen dan zeker van past! Daarom leren we tijdens deze workshop een verhaal te vertellen met beelden, om zo een pakkend plaatje te maken van een locatie. Samen met een professionele stadsfotograaf trekken we er op uit. Zo komen we onder andere langs het station, het stadspark, de handschoenmarkt en het theaterplein. 

Dankzij de fotograaf leren we anders kijken en zoeken zo nieuwe invalshoeken om het straatbeeld vast te leggen. Samen ontdekken we verschillende technieken, mogelijke camera-instellingen en krijgen we eindeloze inspiratie en tips waarmee we aan de slag kunnen. Hiervoor krijgen we begeleide praktijkopdrachten op kaarten die we mee naar huis mogen nemen.

Na de workshop genieten we samen van een lekkere lunch en vervolgens neemt de KrisKras-reisbegeleidster, die zelf een passie heeft voor fotografie, je verder mee op verkenningstocht door haar thuisstad. We wandelen samen door nog andere buurten van “’t stad”. Denk maar aan de universiteitsbuurt, het MAS, het eilandje, het Havenhuis,… 

Hou jij van fotografie en van reizen? Loop je vaak met een camera in de hand en wil je eens proeven van fotografie? Ben je een beginner die z’n skills naar een hoger niveau wil tillen? Of ben je al een meer gevorderde fotograaf en heb je nood aan een opfrissing of wil je eens een ander fotografiedomein verkennen? Alle niveaus zijn welkom! 

Schrijf je als de bliksem in, want plaatsen zijn beperkt. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 5 / max. 9
Inbegrepen
  • Workshop professionele straatfotograaf (3,5 uur)
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • lunch en drankjes
  • camera (iedereen brengt zijn eigen camera mee)
Reisbudget
€ 20
Activiteitsgraad

niet actief, we wandelen rond in de stad met onze camera

Praktisch
  • We spreken af in het station van Antwerpen-Centraal. De workshop start om 10u.
  • Het einde is voorzien om 18u.
  • Neem uiteraard ook je eigen fototoestel mee want we gaan actief aan de slag! (spiegelreflex of systeemcamera is aan te raden) 

Onze voorwaarden