Ethiopië: Stiens hoogtepunten

Ethiopië: Stiens hoogtepunten

Onze reisbegeleidster Stien verloor haar hart in Ethiopië. Lees hier haar hoogtepunten in dit fascinerende land!

  • Ethiopië is een land met een ongelooflijk rijke geschiedenis, doorweven met mythes en historische verhalen over machtige keizers, heiligen, draken en het ontstaan van de mensheid

 

  • Ethiopiërs zijn, terecht, ontzettend trots op hun geschiedenis en cultuur. Maar in de steden heb je even goed hippe twintigers uit de middenklasse die in het weekend samen uit eten gaan en een stevig feestje bouwen!

 

  • Het absolute hoogtepunt van mijn reis was de duurzame Tesfa trekking in het Tigray gebergte. Het dramatische landschap moet zeker niet onderdoen voor de meer bekende canyons in Utah in de States.  Er is hier geen elektriciteit of stromend water, maar de warme Ethiopische gastvrijheid maakt dit meer dan goed.

 

  • In Gondar waan je je terug in de Middeleeuwen tussen alle eeuwenoude kastelen. Van daar kan je verder reizen naar de groene Simien Mountains waar overdonderd wordt door diepe valleien en honderden verschillende diersoorten.

 

  • Naast de beroemde, ondergrondse, kruisvormige St-George kerk in Lalibela, kan je uren doorbrengen met het bezoeken van de talrijke monolithische kerken die uit de rotsen gehouwen zijn in de 13e eeuw.

 

  • Vergeet tussendoor niet te genieten van de heerlijk geurende Ethiopische koffie tijdens een traditionele koffieceremonie. Je kan uiteraard niet vertrekken zonder de verschillende schotels met Injera geproefd te hebben.

Stiens volledige artikel verscheen oorspronkelijk op reisgoesting.be, je vindt het hier!

Met KrisKras naar Ethiopië? Lees hier alles over het programme, de data, enzovoort.