Ook onze KrisKras-deelnemers leren bij!

Ook onze KrisKras-deelnemers leren bij!

KrisKras doet dit jaar een extra inspanning om niet enkel de KrisKras-reisbegeleiders maar ook de deelnemers wat bij te leren tijdens hun trip.

Jaarlijks vertrekken meer dan 1000 deelnemers met KrisKras naar alle uithoeken van de wereld. KrisKras wil ervoor zorgen dat iedereen de juiste reis kiest en op die manier beantwoorden aan veelvoorkomende vragen in het kader van de voorbereiding op een (actieve) reis.

“Is een kampeerreis wel iets voor mij?”
“Welke rugzak kies ik en hoe pak ik die?”
“Hoe maak ik zelf vuur als ik wildkampeer?”
“Hoe word ik zelf een duurzame reiziger?”
“Hoe maak ik de beste reisfoto’s?”
“Hoe kan ik mij het best voorbereiden op een wandelvakantie?”


Zeker wanneer het gaat om actieve reizen, willen deelnemers graag goed voorbereid zijn en er zeker van zijn dat de reis qua activiteitsgraad bij hun conditie past.
Al deze kennis hebben we in leuke leerrijke daguitstappen en weekends gegoten. Zo is er een bushcraftweekend, wandelskills-weekend en een daguitstap survival technieken.

Ook qua duurzaamheid komen de deelnemers aan hun trekken. Vegetarische gerechten maken op reis? Geen probleem! Inspiratie genoeg in onze kookworkshops. En hoe zorg je ervoor dat je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft op reis? Ook dit komt uitgebreid aan bod in het bushcraftweekend, want daar leer je alles over LNT (Leave no trace). Nóg meer duurzaamheid in de daguitstap Beach clean up. Bijleren hoeft niet saai te zijn! 

Er zit nog meer in de pipeline: een cursus reisfotografie, kookcursus kampeergerechtjes enz.