Een lekker lang weekend perfect voor de natuurliefhebber! We genieten per boot, op de sup, met de fiets en te voet van een prachtig stuk Nederlands natuur-/watergebied en logeren in een leuke hostel.

Natuur gecombineerd met het gezellige stadje Dordrecht

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een rivierendelta, waar het getij nog vrij spel heeft. En natuurlijk vergeten we geen bezoek te brengen aan Dordrecht, een charmant stadje vlakbij, waar de een street art tour doen en een hopelijk zonnig terrasje.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Installeren in de hostel

We spreken rond donderdagmiddag af in Dordrecht in onze gezellige hostel. Een uitgelezen locatie. We slapen aan de rand van het Nationaal Park ‘de Hollandse Biesbosch’. Als het weer het toelaat kunnen we al een stuk verkennen via de SUP. 

dag
02

Het water op

Op vrijdagmorgen stap je zo met blote voeten in het gras en snuif je de ochtenddauw op, je zit hier midden in de natuur. We ontdekken dit prachtige natuurgebied vanop het water.  We varen langs wilgenbossen op een fluisterboot. Als het droog blijft, kunnen we een begeleide kanotocht maken doorheen kronkelende kreekjes op zoek naar bevers. 

dag
03

Street art en een terrasje in Dordrecht

Op zaterdag ontdekken we de stad Dordrecht. The Times plaatste de stad in de lijst van 30 onontdekte bestemmingen! Vandaag is het tijd om daar verandering in te brengen.

We doen een street art tour. In de namiddag kijken we waar de interesses liggen en kan wie wil zijn ogen de kost geven in een van de musea of een bezoek brengen aan de Kunstkerk. 

We zoeken een leuk zonnig terras uit en genieten met een ‘lekker bakkie koffie’.

dag
04

Wandelen op zoek naar beversporen

Zondag trekken we na een heerlijk ontbijt onze wandelschoenen aan en gaan we via de Zonnepont bij Biesboschcentrum Dordrecht. Dit onverharde wandelpad voert je door oude grienden en langs kleine kreekjes. In dit deel van De Biesbosch is de getijdenwerking het grootst. Er zijn hier volop beversporen te vinden en de wandeling toont je diverse elementen van de rijke cultuurhistorie van De Biesbosch, zoals griendketen, klepduikers en griendwerkers. In de late namiddag carpoolen we voldaan -met een lading herinneringen en nieuwe KrisKras-vrienden- naar huis. Een nieuwe ontdekking rijker, dichtbij huis! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • 3x overnachting in een hostel incl. 3x ontbijt
 • huur fluisterboot
 • kanotocht
 • huur SUP
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • transport heen en terug
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 120
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Wandelen, kano, SUP

Praktisch

Omdat de bestemming met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken is, zullen we een carpool organiseren.

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden