De derde grootste stad van Nederland, gecombineerd met Schevenigen aan zee, omringd door een beschermd natuurgebied.

Den Haag, de derde grootste stad van Nederland, is een statige stad van grootse lanen, parken en de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie. Het is ook de enige grote Nederlandse stad aan de zee. Officieel gekend onder de naam ’s Gravenhage huizen hier veel ambassades en internationale instanties, het meest gekende is het Internationaal Strafhof van de VN.

We ontdekken de prachtige straten en straatjes, de grote winkels en kleine speciaalzaken en genieten van een terrasje of een wandeling door de vele stukken groen. Den Haag heeft een enorm aanbod aan musea dus liefhebbers van Rietveld, Rembrandt of andere Nederlandse meesters komen zeker aan hun trekken.

Helemaal het tegenovergestelde is Scheveningen, de voorstad aan zee: het summum van kitsch en lawaai aan een langgerekt strand. We maken kort kennis met deze plaats en verleggen ons per fiets naar Zuiderstrand, onder Hagenaars gekend als het Stille Strand.

Het Zuiderstrand grenst aan een prachtig beschermd natuurgebied, het Westduinpark. Het is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten-en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen in de jeugdherberg van Den Haag op basis van kamer en ontbijt
  • huur fiets
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport h/t
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 35
Activiteitsgraad

fiets- en wandeltochten op gemiddeld tempo


Onze voorwaarden