Een a-typische citytrip Gent, waarbij we de stad ook vanop het water verkennen met de kajak. Overnachten doen we in knusse caravans in een hippe 'indoor camping'.

In Gent kom je ogen te kort. Er is zoveel te zien, te doen, te voelen,… kortom, te beleven! En dat zullen we dit weekend doen. Gent is een authentieke historische stad en bruist van het leven. 

Vrijdag 

We spreken af rond 18u. aan de jeugdherberg. Geen gewone hostel, maar één met een 'indoor camping': een mooi staaltje originaliteit. We slapen in knusse caravans die in een retro-stijl salon staan opgesteld. Dat wordt warm en droog kamperen dus! 

Zaterdag: genieten van het stadsleven 

Na het ontwaken, verorberen we wat ontbijtvitaminen vooraleer we de Gentse binnenstad in trekken. 

Je merkt onmiddellijk hoe het moderne leven van de Gentenaar perfect samengaat met de karaktervolle gebouwen in de binnenstad. We werpen een blik op de 3 torens (Sint-Baafs, Belfort en de Sint-Niklaaskerk) en snuiven de sfeer op aan de Graslei waar de prachtige gevels zich spiegelen in de Leie.

’s Avonds nodigen de verlichte gebouwen van Gent uit tot een wandeling. Hiermee won Gent zelfs al verschillende prijzen. We starten aan de Kouter en maken een avondwandeling van zo’n 2 uur.

Als we zin hebben, pikken we ’s avonds nog een concert mee of brengen we een bezoek aan Pol in ’t Dreupelkot.

Zondag: kuieren op de zondagsmarkten en kajakken door Gent  

Op zondag kuieren we langs verschillende typische zondagse markten: van de bloemenmarkt en boekenmarkt tot de vogelmarkt.

En dan… kajakken op de Leie! Reken op een drietal uren armspiertraining wanneer we met onze kajak door de Gentse wateren peddelen. Een prachtig decors vanop het water waarbij we de verscholen plekjes van de Arteveldestad ontdekken.

Kortom, we citytrippen in één van de mooiste steden van België. We laten je een aantal verborgen plekken zien en we proberen je te verrassen met toffe activiteiten. 

Is Gent voor jou nog onbekend? Dan nodigen we je graag uit om met ons deze prachtige stad te beleven.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 5 / max. 6
Inbegrepen
  • alle overnachtingen in een hostel (caravans) met ontbijt
  • Kajakken
  • alle transport ter plaatse
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • overige maaltijden
  • overige activiteiten
  • transport h/t
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 40
Activiteitsgraad

stadswandelingen, kajaktocht (3u)


Onze voorwaarden