Hoe Rijsel aan zijn naam komt, wie de lelie op het wapenschild van de stad zette, waarom zoveel namen Vlaams klinken in de hoofdstad van Nord-Pas-de-Calais, … Dit en nog meer onzinnige weetjes kom je te horen tijdens een weekendje vlak over de grens.

We nemen Rijsel als middelpunt voor onze ontdekkingstocht in de textielstreek. Hierbij mag een bezoek aan de hoofdstad van de wol, Roubaix, niet ontbreken! De herinneringen aan het textielverleden komen tot leven tijdens een wandeling langs fabriekshuisjes en Le Rang des Drapiers. In Le Parc Barbieux, een van de mooiste stadsparken van Frankrijk, komen we even tot rust voor we opnieuw de cultuur induiken in La Piscine: hier staan de mooiste kunstwerken tentoongesteld in een voormalig art déco zwembad. Een unieke ervaring!

Terug in Rijsel proeven we van de grootmoeders keuken in een typische estaminet. Lapin à la moutarde, Potjesvleesch of Pot-au-feu, de keuze is aan jou! Nadien dwalen we nog even over de oude kasseien van Le Vieux Lille.

We beginnen onze zondag met een bezoekje aan de markt. Met de accordeonmuziek op de achtergrond verzamelen we streekproducten voor een gezellige picknick in het Rijsels groen aan de koningin der citadellen.

Het spreekt voor zich dat we ons weekend niet afsluiten zonder stadswandeling in Lille zelf. De historische grandeur van Le Furet du Nord, La Vieille Bourse en La Grande Place staan in schril contrast met het transparant futurisme van Euralille.

Dacht jij dat Rijsel grijs was ? Reis mee langs de oevers van de Deule en wordt verrast door de kleurrijke veelzijdigheid van Frankrijks ‘Petit Paris du Nord’.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • alle overnachtingen (huis)
  • 2x ontbijt
  • openbaar vervoer ter plaatse
  • alle activiteiten volgens programma
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport (h/t)
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 40
Activiteitsgraad

stadswandelingen

Praktisch

Start van het weekend: afspraak vrijdagavond rond 19u30

Einde van het weekend: zondag rond 17 uur

We geven de mogelijkheid om te carpoolen. Je krijgt de contactgegevens van de andere deelnemers zodat je kan vragen om mee te rijden of je kan zelf vervoer aanbieden.  Lille is ook heel gemakkelijk met de trein bereikbaar.


Onze voorwaarden