Heb je altijd wel eens in de Middeleeuwen willen leven? Dan is dit je kans want dit weekend reizen we in Bouillon terug in de tijd en wordt de stad uitzonderlijk omgetoverd tot een levendig Middeleeuws dorp. We brengen een bezoek aan de Middeleeuwse markt met lokale producten, aanschouwen de vele ridders en ambachtslieden in het dorp, genieten van een concert in het prachtige kasteel van Bouillon, een vuurspektakel en nog zoveel meer! Als afwisseling maken we ook een panoramische natuurwandeling in het gloednieuwe Nationale Park van de Semoisvallei langs dé Tombeau du Géant.

Vrijdagavond: 

Rond 19u30 spreken we af aan ons gezellig vakantiehuis met prachtig uitzicht op Bouillon. Gezien de bestemming moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken is, zal de begeleider een carpool organiseren. Nadat we ons geïnstalleerd hebben, is het tijd voor een kennismaking. 

 

Zaterdag:

De meanderende Semois vormt het decor voor een prachtige en pittige natuurwandeling van ca. 13 km in de vallei rond Bouillon. We houden onderweg halt bij één van de meest gefotografeerde natuuruitzichten in België: Le Tombeau du Géant. Genieten maar! Wordt dit onze picknick plaats of kiezen we een ander plekje uit met uitzicht op de Semoisvallei? 

Bij aankomst terug in Bouillon worden we terug gekatapulteerd naar Middeleeuwse sferen. 1x per jaar wordt Bouillon omgetoverd tot een Middeleeuws dorp, een unieke belevenis en must-see! We kuieren tussen de vele kraampjes van ambachtslieden, tijd voor een souvenir? We aanschouwen de Middeleeuwse parade en sluiten af met een vuurspektakel en miniconcert in het indrukwekkende kasteel van Bouillon! 

 

Zondag:  

Na een lekker ontbijt trekken we de wandelschoenen opnieuw aan voor een gevarieerde natuurwandeling (ong 10 km) aan de andere kant van de Semoisrivier. We wandelen door het botanische arboretum en keren terug naar Bouillon langs de oevers van de Semois. 

Na de lunch vertoeven we voor een laatste keer in Middeleeuwse sferen en aanschouwen en genieten van de verschillende animaties in stad en kasteel. Tijd voor een laatste selfie of souvenir? Rond 17u is het helaas tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te keren. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
  • Middeleeuwse weekendpas
  • alle overnachtingen (vakantiehuis)
  • 2 x ontbijt
  • verzekeringen
  • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 60
Activiteitsgraad

Natuurwandelingen op heuvelachtig terrein (10-15 km), stadswandelingen. Goede wandelconditie is vereist.


Onze voorwaarden