Dit weekend zorgt voor een unieke sportieve ervaring. Packraften, rotsklimmen en voor de waaghalzen een via ferrata. Komt de avonturier al in jou naar boven? Langs de kronkelige oevers van Lesse en Maas kom je her en der indrukwekkende kalkstenen rotswanden tegen. Geen wonder dat de bakermat van het Belgische alpinisme zich hier bevindt. Deze vallei herbergt weelderige bossen: het ideale decor voor een stevige tocht met je stapschoenen, packraft of klimtouw. Dit is de perfecte plek voor de avonturier die in jouw schuilt.

Vrijdag

We installeren ons ’s avonds rond 19u30 in een charmante en rustig gelegen gîte aan de oevers van de Lesse. 

Tijdens een laatavondwandeling maak je niet alleen kennis met elkaar, maar ook met de grandioze kalksteenrotsen en grotten. 

Zaterdag

Vandaag gaan we met een packraft de Lesse op. Een packraft is een lichte raftboot die gemakkelijk in een rugzak past, waardoor we ons vlot kunnen verplaatsen op maar ook naast het water. Vanuit je packraft ga je op zoek naar een bever, ijsvogel of waterspreeuw. Ons lunchpakket smaakt des te beter met zicht op het kasteel van Walzin. Nog even dobberen en je stapt uit in de tuin van de gîte. We klinken op een geslaagde actieve dag!  

Zondag

Op wandelafstand van de gîte ligt het imposante rotsmassief van Pont-à-Lesse. Je krijgt een initiatie rotsklimmen en je klimt even later zelfstandig en in alle veiligheid naar de top. 

Eenmaal boven geniet je van een fantastisch zicht over de Lessevallei. Kan je niet genoeg krijgen van deze ongekende hoogtes? Dan doen we er nog een schepje bovenop met een via ferrata. Hierbij volg je een parcours op de graat en flank van de rots, en bereikt ook jouw adrenalinelevel een hoogtepunt.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 7 / max. 8
Inbegrepen
  • overnachtingen in een charmante gîte
  • gebruik materiaal en begeleiding voor packrafting
  • gebruik materiaal en begeleiding voor rotsklimmen en via ferrata
Niet inbegrepen
  • transport heen en terug naar Anseremme
  • maaltijden (we werken met een potsysteem op basis van het reisbudget)
  • persoonlijke uitgaven (zoals cafébezoek, souvenirs,...)
Reisbudget
€ 30
Activiteitsgraad

Rotsklimmen (rekening houdend met verschillende niveaus), packraften, via ferrata

Praktisch
  • Afspreken vrijdag om 19u30 aan station Anseremme
  • Einde voorzien zondag rond 17u aan station Anseremme
  • Vergeet je mondmasker en handgel niet voor eigen gebruik

Onze voorwaarden