Zijn je reisplannen in het water gevallen door Corona? Of gewoon zin om de Vlaamse schoonheid te (her)ontdekken? Dat kan op dit weekend! Een KrisKras-reisbegeleider stelt zijn/haar tuin in Leuven open als mini-pop-up camping en verwelkomt jullie graag met enkele andere KrisKrassers. De achtertuin bevindt zich in de schaduw van de iconische IMEC-toren en is de ideale uitvalbasis om Leuven en omstreken te ontdekken.

Zaterdag 25 juli: Fietstocht in de Voervallei met bezoek aan het Afrikamuseum in Tervuren

We spreken om 10u af op het Martelarenplein tegenover het treinstation van Leuven. Daar pikken we meteen onze huurfietsen voor vandaag op, voordat we met z’n allen naar de pop-up camping fietsen om onze spullen af te zetten. 

Vandaag fietsen we door het groene Neerijse, Huldenberg en Tervuren. We houden halt voor een picknick in het Warandepark, dat ooit het jachtgebied vormde voor de hertogen van Brabant.

Daarna brengen we een bezoek aan het aanpalende, recent vernieuwde Afrikamuseum. Dit museum met een grote collectie in thema’s zoals het landschap en de biodiversiteit, de geschiedenis en de talen en culturen kan je onmogelijk op enkele uren volledig bezoeken. Vandaag krijg  je alvast een eerste voorproefje waardoor je gaat watertanden voor een tweede bezoek! 

Volledig herbrond springen we terug op onze fiets richting Leuven. Gelukkig is het nu, in tegenstelling tot de enkele pittige pieken in de heenweg, voornamelijk bergaf bollen tot we weer in Leuven zijn. Iemand zin in een ijsje? 

Tenslotte trekken we ons terug op onze persoonlijke pop-up camping voor een gezellige BBQ en welverdiende nachtrust in onze tenten.

Zondag 26 juli: Geocachen naar Korbeek-Dijle en terugdobberen per rubberboot

Na een heerlijk ontbijtje maken we ons lunchpakket, en dan is het tijd om aan onze dag te starten met een geocache zoektocht. We wandelen naar Korbeek-Dijle - waar onze boottocht straks zal starten- en proberen onderweg de caches te vinden op basis van ons GPS-signaal. Sommige caches zijn zo klein als een fotorolletje, dus een toffe zoektocht is gegarandeerd!
We wandelen door stukjes bos, langs de Vlaams-Brabantse velden en kunnen af en toe de meanderende Dijle spotten waar we later op zullen varen. Onderweg zoeken we een plekje uit om ons lunchpakket op te eten.

Eens aangekomen op de aanmeerplaats, beginnen we onze boten op te blazen. Het water in de rivier staat in dit seizoen meestal vrij laag. We zullen dus erg rustig tussen de velden kunnen dobberen en kunnen genieten van de stilte, de natuur en het fijne gezelschap natuurlijk!

Terug aangekomen is het maar een kwartier wandelen naar de pop-up camping. Wie wil kan nog mee naar het stadscentrum voor een gezellig terrasje om dit geslaagde weekend in schoonheid af te sluiten.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • overnachting van zaterdag op zondag, gebruik KrisKras tenten
 • 1 x avondmaal (op zaterdag)
 • 1 x ontbijt (op zondag)
 • 1 x lunchpakket (op zondag)
 • huur fiets (1d)
 • toegang Afrikamuseum
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • transport h/t
 • Overige maaltijden (lunchpakket op zaterdag zelf te voorzien)
 • Persoonlijke uitgaven (ijsje, drankje in Leuven, …)
 • Geocache premium abonnement: €6/maand, €30/jaar (niet noodzakelijk maar wel leuk om beter mee te kunnen zoeken)
Reisbudget
€ 25
Activiteitsgraad

50 km fietsen, 8 km wandelen, 6 km (2 uur) varen 

Praktisch
 • Start van het weekend: afspraak op zaterdag om 10 uur op het Martelarenplein tegenover het treinstation van Leuven
 • Einde van het weekend: zondagnamiddag rond 17 uur
 • Breng je eigen mondmasker(s) en handgel mee

Onze voorwaarden