6 unieke ervaringen

6 unieke ervaringen

Natuurlijk zijn ál onze reizen onvergetelijk! Maar we pikken er 6 KrisKras-ervaringen uit die echt once in a lifetime zijn!

Noot: Dit artikel werd geschreven in 2019. Het kan zijn dat niet alle reizen op het KrisKras-programma staan op het moment dat jij dit leest.  

Fietsen tussen de tempels in Bagan - Birma

De beroemde tempels van Bagan herken je zeker van op foto's: het is de grootste verzameling boeddhistische tempels en stoepa's ter wereld. Het uiticht over de duizenden tempels is gewoonweg spectaculair, zeker bij zonsopgang en -ondergang.

Wij huren hier twee dagen een fiets en ontlopen zo de drukke plekken. De prachtige beelden zullen op ons netvlies gebrand blijven!

Berggorilla's zien in hun eigen habitat - Oeganda

Dichtbij de Virunga-bergen verschuilen de berggorilla’s zich in Bwindi National Park.
Een optionele wandeltocht door de jungle en bezoek aan de berggorilla’s is voor velen het hoogtepunt van deze reis.  Deze 'gentle giants' zijn indrukwekkend door hun grootte maar ook door hun menselijke trekken. 

Om de dieren te beschermen zijn er maar een beperkt aantal permits beschikbaar voor deze gorilla-tracking. Wacht dus niet te lang om je in te schrijven!

 

Op zoek naar berensporen - Roemenië 

Huh? Beren in Europa?
Yep! In de Tibles Mountains in Roemenië tref je nog bruine beren aan.
Wij gaan met een gids gaan we op zoek naar pootafdrukken.

De inwoners rijden hier nog met paard en kar. Echt even terug in de tijd!
Alsof dat nog niet spectaculair genoeg was gaan we ook 2 dagen fietsen door de prachtige bosrijke regio Maramures. 

  

Wilwaterraften in Colombia

Colombia...dan denk je aan koffie, jungletrekkings, slapen in een hangmat, de mooie stranden van de Caribische kust... En ja, dat doen we óók allemaal op deze reis!
Maar wist je dat je ook spectaculair kan raften in Colombia?
We trotseren klasse II rapids op de rivier 'Rio Fonce' en genieten op de rustige stukjes van het mooie landschap.
Nog zo'n unieke ervaring!

 

Op zoek naar de beste chocolade in São Tomé, de Caraïben van Afrika

São Tomé – in vele reisgidsen omschreven als het chocolade-eiland – was vroeger de grootste cacaoproducent ter wereld en beweert nu nog de beste chocolade te maken.

Dat vraagt om een test! We brengen een bezoek aan de Claudio Corallo-chocoladefabriek en laten onze smaakpapillen de vrije loop.

Op deze 17-daagse rondreis gaan we verder ook op 3-daagse in het regenwoud (slapen onder de sterren!), sippen we in een hangmat van een cocktail, spotten we roodstaartpapegaaien, leren we lokale gerechtjes koken, en nog veel meer.

 

De 'Big Five' spotten in Zuid-Afrika of Tanzania

Op beide reizen kan je de beroemde 'big five' wilde dieren spotten - mits wat geluk, natuurlijk!
Op zoek dus naar de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. Maar ook felroze flamingo's, zebra's, hyena's, en apen zullen niet ontbreken op deze safari-bestemmingen.

Wij pakken het op de KrisKras-manier aan!