Andalusië, of Al-Andalus, ligt op de grens tussen het islamitische Afrika en het katholieke Spanje. Hier lieten zowel Romeinen, Moren, joden als christenen hun sporen na. Het resultaat is vaak oogverblindend mooi.

Koninklijke schoonheid

Sevilla, Granada en Córdoba behoren tot de mooiste steden van Spanje. Het wereldberoemde Alhambra waakt over Granada, in Córdoba vervult de Mezquita de rol  van wereldberoemde publiekstrekker en het geweldige Sevilla heeft werkelijk alles voor een zonnige citytrip. 

Zintuiglijk feest!

‘Genieten’ staat vooraan in ons woordenboek! Niet alleen van de schitterende monumenten en de prachtige tuinen, maar ook van de zuiderse sfeer, de verrukkelijke keuken en de adembenemende landschappen.

De tapas, sangria en sherry smaken alleen daar zo lekker en zijn op zich al een reden om deze streek te bezoeken. We genieten dan ook bijvoorbeeld met volle teugen van een food tour in Cordoba, je smaakpapillen zullen verwend worden. 

We dompelen ons onder in de Zuiderse cultuur en pikken ook een flamenco-optreden mee. Ook een keramiekworkshop staat nog op het programma. 

Op het ritme van de stad

We nemen het openbaar vervoer en logeren in kleine pensions of jeugdherbergen. Het programma is flexibel opgesteld. Er is voldoende tijd voor een terrasje, een toevallig optreden of een leuke wandeling in de prachtige omgeving.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

heerlijk fietsen aan de Costa del Sol

We vliegen vanuit Brussel naar het zonnige Malaga. We droppen onze rugzak in het hostel en gaan op verkenning in deze geweldige stad. Op het menu: een fietstocht langs het water en zalig genieten van overheerlijke tapas in een van de vele smakelijke eetgelegenheden. 

dag
02
04

Moorse invloeden in Granada

In Granada brengen we een bezoek aan de paleizen en tuinen van het indrukwekkende Alhambra. Een gids neemt ons mee op sleeptouw en laat ons kennismaken met de unieke geschiedenis van dit imposante UNESCO werelderfgoed. 

Daarnaast verkennen we de charmante wijken van Albaicín (de oude joodse wijk) en Sacramonte (de zigeunerwijk met grotwoningen). Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad.

We komen alles te weten over keramiek tijdens een actieve workshop pottenbakken, en wie wil kan zich laten verwennen in een echte hammam in de ‘Baños Arabes Al Andalus’. ’s Avonds proeven we van de smakelijke stoofpotjes van Granada, met ingrediënten uit de Arabische en Joodse keuken. 

dag
05
06

authentiek Cordoba

In de loop van de voormiddag nemen we het openbaar vervoer naar Córdoba. Deze stad was het intellectuele centrum van het gelijknamige kalifaat in de middeleeuwen. We bezoeken er de Mezquita. Dit was ooit de grootste moskee van de islamitische wereld. Midden in dit prachtige gebouw liet Karel V een kathedraal bouwen, wat een vreemde combinatie oplevert. 

Tegen de avond gaan we naar de Puente Romano, waar we bij zonsondergang getrakteerd worden op een ongelofelijk uitzicht over de stad!

We bezoeken het Alcázar, dit is een voorsmaakje van wat we in Sevilla te zien krijgen. Ook de joodse wijk met zijn smalle straatjes, de kathedraal en de Calle de las Floras staan op het menu. Een lokale gids neemt ons ook mee op sleeptouw om te proeven van lokale lekkernijen tijdens een food tour. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan het Palacio de Viana nog tot de mogelijkheden. De volgende dag nemen we de trein of de bus naar onze volgende bestemming: Sevilla. 

dag
07
09

de geboortestad van de flamenco

Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst kwamen de Moren langs, die de stad 530 jaar lang tot hun hoofdstad kroonden. Daarna volgden de christenen, die de moskeeën ombouwden tot kerken. Ze bouwden ook extra kerken en kloosters om hun aanwezigheid te benadrukken. Die rijke geschiedenis zullen we vandaag aan den lijve ondervinden. 

De kathedraal van Sevilla is de grootste kerk van Spanje, het beginpunt van onze ontdekkingstocht. Na een bezoek aan dit majestueuze gebouw beklimmen we La Giralda, de toren met de beroemde windvaan. We genieten hier van een schitterend uitzicht over de stad. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het Plaza de España. Dit wordt gezien als één van de mooiste pleinen van het land. Het halfronde plein en de omringende galerijen werd ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse Expositie van 1929. 

Zolang er interesse is, blijven we verdergaan: het Palacio Arzobispal, de Casa de la Lonja, het Parque de Maria Luisa, er is te veel om op te noemen. Onderweg nemen we de tijd om te genieten van de lekkere tapas, om flamencodansers te bewonderen of om weg te dromen op een zonnig terrasje.

In de voormiddag bezoeken we het Real Alcazar, waar vele Romeinse en oosterse schatten te bezichtigen zijn. Afhankelijk van het weer kunnen we een fiets huren of  de bus nemen om naar Italica te gaan. Of blijven we in de stad om naar het flamencomuseum te gaan? Verkies je het archeologisch museum in het Maria Luisapark, een winkelmiddag of nog een stadswandeling? Aan jullie de keuze.’ s Avonds gaan we naar flamenco-optreden ‘La casa del flamenco’. Volgen jullie mee het zwoele ritme? 

dag
10

afscheid van een warme regio

Het is niet eenvoudig om deze streek te verlaten. Het Spaanse leven, de ongedwongen sfeer en de culturele hoogtepunten. De warme herinneringen zijn er voor het leven. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Malaga en Sevilla-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel, pensions)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • toegang en gids Alhambra
 • toegang Mezquita
 • toegang Alcazar Cordoba
 • toegang kathedraal & Giralda
 • huur fiets in Malaga
 • toegang Real Alcazar in Sevilla
 • toegang flamencovoorstelling
 • food tour Cordoba
 • workshop keramiek Granada
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen, citytrippen kan behoorlijk intensief zijn

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 18 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden