Tijdens deze veelzijdige reis maken we kennis met Cornwall, een waanzinnig mooi stukje Engeland in het zuidwesten van het land. Speciale rotsformaties, turkooisen baaien, beboste riviermondingen, mystieke ruïnes en kleurrijke havens vormen de ideale ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. We hoeven geen kampeermateriaal mee te zeulen, want we slapen in unieke lokale logementen. De eerste drie nachten in een authentieke B&B en vervolgens in twee prachtige en goedgelegen vakantiehuizen.

Aan ongeloof grenzende schoonheid

We ontdekken de streek op een gemoedelijk tempo. Dankzij onze minibus kunnen we de mooiste uithoeken van deze unieke regio in Engeland ontdekken. De klemtoon ligt op natuur, pittoreske dorpen en kustleven, met een sportieve toets: we gaan voor wandelingen, een kajak- en fietstocht of een surfinitiatie. Voor de rest maken we kennis met een stuk geschiedenis, architecturale wonderen en het vissersleven. Het microklomaat zorgt ervoor dat je hier zelfs subtropische tuinen kan bezoeken! Wist je dat Cornwall dankzij deze milde temperaturen ook wel de ‘Engelse Riviera’ wordt genoemd?

Subtropische flora afgewisseld met pittoreske steden 

Dit is een zeer afwisselende reis! Steden zoals Falmouth, Porthcurno en St Ives wisselen natuurwonderen af. Bruisende kunstgalerijen en musea werpen een blik op het verleden van deze unieke regio. En natuurlijk slaan we de gezellige Engelse pubs niet over, die ons verwennen met heerlijke lokale gerechten waarbij een zeebanket en een Engelse pint niet mogen ontbreken. 

Het Eden project en de Trebah Gardens slaan ons met verstomming en zijn een staaltje subtropische diversiteit. 

Desolate stranden, schilderachtige baaien, wijngaarden en de Cardinham bossen maken de natuurbelevenis compleet. 

Actieve road trip maar slow travel 

Tijdens deze reis overbruggen we eerder korte afstanden met de minibus. Onderweg houden we het actief. We wandelen hier en daar een stukje van de South West Coast Path, de langste bewegwijzerde wandelroute van Engeland (1014 kilometer), we duiken het bos in, gaan kajakken en trotseren golven met en surfplank. Maar laat je niet afschrikken: deze trip is toegankelijk voor iedereen met een gezonde basisconditie. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

We steken de Noordzee over

‘s Ochtends laden we onze minibus en steken we de Noordzee over: Cornwall, here we come! We hebben een autorit van zo’n 9 uur voor de boeg, vooraleer we de zuidwestkust van Engeland bereiken. 

dag
02

Wandelen ‘with a view’ rond Polperro

Het prachtige Cornische vissersdorp Polperro heeft een niet te ontkennen charme.  Het heeft zijn bekendheid te danken aan de smokkelwaren die lang geleden in de natuurlijke inhammen werden verborgen. We nemen het wandelpad voorbij de haven en stappen naar de mooie kreek van Talland Bay. Het pad loopt boven de zee en we zien de prachtige baai van Looe liggen. Reken op 3 uur wandelplezier. 

dag
03

Met de kakak de rivier op

Beginnen we ons ontbijt met knapperige scones? We zorgen alleszins dat onze magen gevuld zijn, want vandaag staat er ons een nieuw avontuur te wachten. We gaan op riviersafari met de kajak. In onze stabiele tweepersoonskajak genieten we van het heldere water, de vele vogels, zeehonden en wie weet wel dolfijnen. 

Fingers crossed!

dag
04

Eden project: een plantenwalhalla

Het Eden Project is een botanische tuin, gebouwd in een  voormalige groeve. Het is een waanzinnige plek waar biodiversiteit centraal staat. We ontdekken hier op een innovatieve manier de plantenwereld, met meer dan een miljoen (!) planten en de grootste serres ter wereld. Het project is een knap staaltje architectuur, en daarbovenop kunnen we er ook genieten van kunstwerken. Een niet te missen unicum dus! ’s Avonds is er tijd voor een gezelschapsspel en dromen we van de prachtige landschappen en Keltische legenden. 

dag
05

Richting West-Cornwall

Onze minibus brengt ons verder richting Roseland Peninsulina, in de buurt van Falmouth. Deze levendige universiteitsstad ligt prachtig aan de Fal Estuary, een pittoreske riviermonding. We vinden er zandstranden, musea en galerijen. Een bezoek aan de prachtige haven mag niet ontbreken. Proeven we een lokale oester tijdens de lunch? 

In de namiddag gaan we iets verderop richting het charmante Penzance, waar een luswandeling op de planning staat. Haal je fototoestel maar boven, we zijn hier vlakbij St Michaels Mount, een spectaculaire burcht op een eiland. Een plek met epische grandures. Na al dat moois keren we terug naar ons logement en klinken we op een nu al prachtige vakantie. 

dag
06

Spectaculaire tuinen en Land’s End

De Trebah behoort tot een van de spectaculairste tuinen ter wereld. Hij is gelegen in een weelderige ravijn boven de rivier de Helford en wordt terecht de mooiste tuin van Cornwall genoemd. Er zijn hier verschillende hoogtepunten te vinden waaronder een watertuin en een rivierstrand. Daarna trekken we iets zuidelijker naar Land’s End: het meest westelijke punt van Engeland. Hier doen we een prachtige wandeling. 

’s Avonds zoeken we een gezellig restaurant en genieten we van verrassende gerechten.  

dag
07

Porthcurno en het Minack Theatre

We bezoeken het Minack theater, een prachtig openlucht amfitheater dat in de granieten rotsen werd uitgehakt in de baai van Porthcurno. Het kijkt uit op de azuurblauwe zee en de Cornische kliffen en er worden nog steeds voorstellingen gespeeld. 

In de namiddag zoeken we een strand op. Wie weet waag je je aan een surfsessie, of wordt het even genieten met een boek?

dag
08

Fietsen langs de Camel Trail

In Padstow gaan we onze huurfiets halen en dan een aantal uren trappen langs de rivier de Camel. We ontdekken een stuk ‘countryside’ iets meer landinwaarts. Het overgrote deel van de fietstocht loopt over vlakke en geasfalteerde wegen langs de voormalige spoorlijn naar Bodmin. Van auto’s hebben we geen last, want de route is verkeersvrij. 

dag
09

Surfen in West Cornwall

Life is a beach! Tussen St.Ives en Padstow zijn heel wat bekende surfspots te vinden. Vandaag huren we een plank, wetsuit en trotseren we de golven. Wie staat als eerste recht op de golven? 

’s Avonds kunnen we gaan voor een typisch streekgerecht zoals de Cornish pasty (gevulde deegpastei). Smullen!

dag
10

King Arthur en zijn ridders

Vandaag brengen we een bezoek aan Tintagel castle, een van de meest bekende en romantische ruïnes van het land. King Arthur zou hier geboren zijn. Daarna trekken we iets meer zuidwaarts naar Port Isaac, een fijn schilderachtig vissersdorp waar lokale vissers dagelijks hun verse vangst binnenhalen. In de namiddag scoren we misschien nog een laatste souvenir en gaan we voor een Brits ritueel namelijk cream tea, vers afgebakken scones, jam en opgeklopte room. 

Willen we de calorieën er nog even af wandelen? Dat kan. Dan kunnen we nog een stuk van het South West Coast Path verkennen. De indrukwekkende uitzichten over de zee en het groene landschap krijg je er zomaar bovenop. 

dag
11

terug naar het continent

Vandaag laden we onze minibus terug in en trekken we met een hoofd vol herinneringen huiswaarts. We halen nog wat reisverhalen op en daarna is het tijd om elkaar uit te zwaaien. Wat een avontuur! Tot de volgende?

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • transport per minibus (incl. tol, diesel, parkeerkosten)
 • alle overnachtingen (1 x bed and breakfast, 2 x huis)
 • toegang Eden project
 • toegang Trebah tuin
 • toegang Minack theater
 • toegang Tintagel castle
 • huur fiets (1 dag)
 • huur surfplank, wetsuit
 • riviersafari met kajaks (2.5u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden en optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

wandelingen, fietstocht, surfen, kajak

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht

Onze voorwaarden