De Rocky Mountains, kortweg de Rockies, doorkruisen de VS van New Mexico tot in Canada. Met pieken tot boven de 4000 meter en een ronduit overweldigende natuur staat de bergketen vooral bekend als een paradijs voor avonturiers. Een extra troef: de geest van het Wilde Westen, met zijn legendarische cowboys en heldhaftige indianen, is hier nog opvallend tastbaar. Voelt de avonturier in jou het al kriebelen? Dan is deze groepsreis je op het lijf geschreven.

Een selectie van de mooiste natuurparken

Verwacht geen wolkenkrabbers en fastfoodketens op onze tocht langs de meest indrukwekkende nationale parken van de Verenigde Staten. Een greep uit het aanbod: vulkanische activiteit in Yellowstone, de ravijnen van Canyonlands, de vier presidenten van Mount Rushmore, unieke rotsformaties in Monument Valley en wildleven in het Grand Teton National Park. We slaan onze tenten op onder de prachtige sterrenhemel en gaan drie weken puur genieten! 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
03

Rocky Mountains National Park

We landen in Denver, maar zetten meteen koers naar onze kampeerplaats in het Rocky Mountains National Park. Dit wordt ons basiskamp voor het eerste deel van deze groepsreis. Op het menu: twee stevige dagtochten om het gebied te verkennen. We hiken tussen de bergpieken, pauzeren aan meren en vullen onze longen met gezonde lucht. Fantastische vergezichten verzekerd! Met wat geluk spotten we hier dikhoornschapen of witstaartherten. 

dag
04
06

Mount Rushmore en de Badlands

Bij het ochtendgloren beginnen we aan een lange autorit met als eindbestemming: Black Hills. Dit is de thuishaven van het iconische Mount Rushmore, waar de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln ons verwelkomen. De 18 meter hoge, uit graniet gehouwen portretten bieden een weergaloos zicht! 

Daarna trekken we ons stapschoenen aan voor een wandeling door Badlands National Park. De naam doet het al vermoeden: in dit bijzonder droge en ruwe gebied waan je je op een andere planeet. Vandaar gaat het naar Custer State Park, bekend om zijn kuddes wilde bizons. De Amerikaanse prairie in vol ornaat!

dag
07
08

in het spoor van Butch Cassidy’s Wild Bunch

Klaar voor een unieke cowboyervaring? Vanuit de Black Hills reizen we af naar Buffalo. Daar bezoeken we het prachtig gerestaureerde Occidental Hotel. Wanneer je door de deur stapt, lijkt het alsof je enkele eeuwen terug in de tijd stapt. Hier verbleven onder meer oud-president Teddy Roosevelt en de beruchte treinrovers van Butch Cassidy’s Wild Bunch. 

Daarna wacht het cowboystadje Cody ons op. We bezoeken Old Trail Town, het westerndorp gemaakt van authentieke huizen uit het Wilde Westen en pakken  een frisse pint in de plaatselijke saloon. Misschien pikken we zelfs een countryconcert mee. 

dag
09
11

geisers en modderpoelen in Yellowstone

Het gigantische natuurpark Yellowstone bedekt een van de grootste ondergrondse supervulkanen ter wereld. Geen paniek, pas om de 600.000 jaar vindt een grote uitbarsting plaats. Het zou al moeten lukken. Maar het vulkanische geweld merk je wel aan de talrijke geisers, warmwaterbronnen en modderpoelen. De kleurrijke bron Grand Prismatic Spring en de befaamde geiser Old Faithful zijn maar enkele hoogtepunten. Die laatste spuit meermaals per dag een 45 meter hoge kolom van water en stoom omhoog. Daarnaast heeft Yellowstone ook heel wat in petto voor de dierenliefhebbers onder ons. Denk aan wapiti’s, beren en elanden. Onze missie: gedurende 3 dagen door het park wandelen op zoek naar de mooiste plekjes.

dag
12
13

Grand Teton National Park

Ten zuiden van Yellowstone ligt het Grand Teton National Park. Als je op zoek gaat naar wildlife, is dit een aanrader. Hier kan je zwarte beren zien lopen, maar je hebt meer kans op het spotten van muildierherten, rivierotters, roofvogels en de guitige chimpmunks. Twee dagen lang trekken we door Jackson Hole, de uitgestrekte vallei van het park met meer dan honderd meren. Een lust voor het oog! 

dag
14

Salt Lake City en de mormonen

We laten de noordelijke Rockies achter ons en rijden naar Salt Lake City. Deze stad is de hoofdzetel van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen – beter gekend als de mormonen. De mormonengemeenschap, die wereldwijd zowat 16 miljoen leden telt, ontvangt ons met open armen. We krijgen een rondleiding langs de belangrijkste monumenten en gebouwen, en leren zo het mormoonse geloof beter kennen.  

dag
15
19

Arches National Park en Canyonlands

Na een welverdiend ontbijt in Salt Lake City, vetrekken we naar Moab. Dit wordt onze uitvalsbasis voor de volgende dagen. Hier schijnt de zon gemiddeld 12 uur per dag, dus het wordt hot, hot, hot.

We starten in Arches National Park. De hoofdattractie bestaat uit meer dan 2000 oranjerode bogen die door erosie hun typische vorm kregen. Goed om te weten: dit park is de klok rond open, dus liefhebbers kunnen een nachtelijke expeditie organiseren.

De tweede must-see in de buurt van Moab is Canyonlands. En – je raadt het nooit – het park trekt vooral veel toerisme aan omwille van de spectaculaire uitzichten op de ontelbare ravijnen. We trekken er een dag op uit om de mooiste viewpoints te ontdekken. 

Tussen het hiken door maken we ook tijd voor een verfrissend avontuur (optionele activiteit). Met een raft verkennen we een van de meest bedreigde rivieren van de Verenigde Staten: de Coloradorivier. Het water van deze 2334 meter lange stroom droogt stilaan op, maar de stroomversnellingen in Canyonlands doen anders vermoeden. Waterpret verzekerd! 

dag
20
21

het leven zoals het was … Wild Wild West

De laatste stop op onze rondreis wordt een van de absolute hoogtepunten: Monument Valley. Het woestijnlandschap, waar eenzame rode rotsen oprijzen uit de weidse vlakte, diende als decor voor tientallen films en commercials.  Om hier volop van te genieten, kamperen we met uitzicht op de Mittens, de drie legendarische rotsen die op elk postkaartje van dit park staan. 

De volgende ochtend neemt een Navajo-indiaan ons mee op een jeepsafari doorheen het park. Zet gerust wat muziek van Ennio Morricone op en laat de magie van het Wilde Westen je in gedachten meenemen naar lang vervlogen tijden. Na nog een korte afsluitende hike, keren we terug naar Moab.

dag
22
23

home sweet home

Het zit erop, helaas! Na drie weken intensief rondtrekken door de Rocky Mountains moeten we terug het vlieguig op in Denver met bestemming België. Tijd om onze stappenteller op te bergen en het thuisfront te verblijden met een hele reeks avontuurlijke verhalen en een stapel natuurfoto’s. Maar jij weet als geen ander: het Wilde Westen valt moeilijk met woorden of beelden te beschrijven, je moet er geweest zijn!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel/Denver (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • transport met 2 huurwagens (21 dagen)
 • alle overnachtingen (camping en motel)
 • gebruik kampeermateriaal
 • toegang tot alle Nationale en Provinciale parken zoals vermeld in het programma
 • toegang Old Trail Town Cody
 • toegang + begeleide toer met Navajo gids in Monument Valley Park
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 480
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Zeer actief: inclusief een tiental wandelingen (5u-8u), 1 dag raften (optioneel). Door de grote afstanden en de vele kampeerdagen is een flexibele ingesteldheid vereist.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 124 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig vanaf datum van aankomst)
 • ESTA verplicht
 • ETA verplicht (overstap in Canada)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden