Kroatië biedt de perfecte mix van natuurparken, een helderblauwe zee om bij weg te dromen, gezellige dorpen en indrukwekkende oude steden.

We starten onze reis in de mooiste stad van Kroatië: Dubrovnik. Van hieruit reizen we verder richting Split, waar we ons wagen aan een kajaktocht op de Adriatische zee. Ook het prachtige stadje Trogir komt aan bod. In Zadar kijken – en vooral luisteren! – we naar ‘de muzikale trappen’. We cruisen door de grillige Kornati-archipel voordat we koers zetten naar het Plitvicka Nationaal Park. Dit is een prachtig natuurgebied met eeuwenoude bossen, 16 meren en meer dan 90 watervallen. We sluiten onze trip af in Zagreb, de hoofdstad van dit prachtige land. Een streetarttour mag hier niet ontbreken.  

We vliegen heen op Dubrovnik en terug vanuit Zagreb. Ter plaatse doorkruisen we het land met 2 huurwagens. We slapen overwegend in appartementjes en hostels. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

vertrek

We vliegen met de groep richting Dubrovnik, in het zuidelijkste puntje van Kroatië. Tegen de avond komen we aan en installeren we ons in de appartementen, we klinken op de start van onze vakantie. 

dag
01

de roep van de natuur

Vandaag geen steden of stranden op het programma. We kammen Plitvička uit, op zoek naar opvallend natuurschoon. Het nationaal park bestrijkt een gebied met eeuwenoude bossen, 16 meren en meer dan 90 watervallen. We wandelen langs kleine loopbruggetjes en varen met de boot op de Korana rivier. Deze indrukwekkende natuurervaring laat zeker een beklijvende indruk na! 

dag
02
03

de mooiste stad van Kroatië

Dubrovnik wordt door velen bekroond als mooiste stad van Kroatië. Ze kent nochtans een bewogen geschiedenis, met veel ups en downs. Oorspronkelijk was Dubrovnik een kolonie, later werd het een onafhankelijke republiek. De stad werd zwaar toegetakeld door de aardbeving van 1667 en tijdens de bombardementen van 1991. Gelukkig is de stad nu volledig heropgebouwd. Een geslaagde operatie, want nu pronkt Dubrovnik ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Niet te missen zijn de beroemde middeleeuwse stadsmuren en de overvloed aan historische gebouwen. Ook mensen observeren op de ‘Placa’ of ‘Stradùn’, de centrale hoofdstraat, is een aangenaam tijdverdrijf!  

Ook een uitstapje naar het nabijgelegen autovrije eiland Lokrum mag niet ontbreken. Verkies je een wandeling op dit groene eiland of wil je liever zwemmen? 

dag
04
05

Split, te voet en per kajak

Na een laatste blik op de stad verlaten we Dubrovnik. Onze eindbestemming is de bruisende stad Split, gebouwd rond het prachtige Romeinse paleis van keizer Diocletianus. We snuiven de sfeer op en slenteren door de binnenstad. En het moet gezegd: de Romeinen wisten hun plaatsen wel te kiezen. 

Vanuit Jakiruša - Brela springen we de kajak in voor een gegidste tocht op de Adriatische zee. We peddelen met onze zeekajaks naar de verlaten zandstranden van de Vrulja baai. We stoppen om de onderzeese grondwaterbron te bekijken die zelfs in de zomer 50 m³ drinkwater per seconde voorziet. Vervolgens houden we halt aan het strand van Vrulja waar we pauzeren om te zwemmen en te snorkelen in kristalhelder water.

dag
06

het juweeltje van de Dalmatische kust

Vanuit Split maken we een daguitstap naar Trogir, een van de juwelen van de Dalmatische kust. Het stadscentrum bestaat uit een eiland dat door één brug met het vasteland is verbonden. Het werd in 1997 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. 

dag
07

do, re, mi …

We reizen verder naar Zadar. We dwalen door de oude stad en gaan er kijken en luisteren naar ‘de muzikale trappen’. Bij hoogtij maken de golven een geluid alsof er iemand orgel aan het spelen is. 

dag
08

natuurpracht in Kornati Nationaal Park

Scheep in voor onze boottocht naar de Kornati-archipel, een nationaal park met grillige eilanden. Deze eilandengroep was in de Romeinse tijd de favoriete vakantiebestemming van de inwoners van Zadar. Waarom het nog niet aan populariteit heeft ingeboet wordt snel duidelijk. Overal zie je idyllische plekjes, je eigen droombaai kiezen wordt een luxeprobleem. We duiken het water in en genieten van een lunch in het Nationaal Park Kornati. 

dag
09

afscheid van de Adriatische kust

Na ons verblijf in Zadar nemen we afscheid van de Adriatische Zee. We rijden naar het Nationaal Park van Plitvička en installeren ons in een gastenhuis. Wie heeft er zin in een vrije namiddag? 

dag
11
12

cultuur en streetart in Zagreb

Tijd voor onze laatste stop: Zagreb. We nemen afscheid van onze huurwagens en installeren ons in een hostel in de stad. De hoofdstad van Kroatië ligt in het noorden van het land, niet ver van de grens met Slovenië. Vanwege de goede ligging (tussen Venetië, Wenen en Boedapest) heeft de stad een rijke geschiedenis en een overvloed aan cultuur. 

De straten van Zagreb herbergen enkele van de beste muurschilderingen van Europa. We maken kennis met de pioniers van de levendige straatkunst tijdens een gegidste streetarttour. We ontdekken de moderne kant van de stad en bezoeken plaatsen die zelfs de plaatselijke bevolking niet kent. 

dag
13

huiswaarts

Spijtig genoeg is het einde aangebroken. We wuiven het prachtige Kroatië vaarwel en vliegen terug richting Brussel. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Dubrovnik en Zagreb-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (2 huurauto’s)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • alle overnachtingen (appartement,hostel)
 • ferry Dubrovnik-Lokrum (h/t)
 • gegidste kajaktocht (4u)
 • boottocht kornati nationaal park (1 dag incl lunch)
 • gegidste street art tour Zagreb (2u)
 • toegang Plitvička Nationaal Park
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 500
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stads- en natuurwandelingen, kajaktocht van 5km (+/-4u)

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden