Ben je klaar voor de meest epische road trip van je leven? Twee weken lang landschappen die je mooiste verwachtingen overtreffen en ontvouwen tot een levend schilderij. Gletsjers, stomende natuurlijke baden en mogelijk een groepje walvissen zullen je zeker in vervoering brengen. De woeste natuurpracht nodigt uit om zich stap voor stap te laten ontdekken. Zet het volume van de radio maar wat luider en laat je betoveren door de wonderen der natuur, met de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking als kers op de taart.

Dromen zijn geen bedrog

Deze reis is een aaneenschakeling van ongekende hoogtepunten. Zet wat extra vinkjes op je bucket list wanneer je heerlijk ligt te dobberen in een van de natuurlijke baden en trek je beste wandelschoenen aan om de kletterende watervallen te aanschouwen. Langs slingerende fjorden en pittoreske stadjes, schuilt er na elke bocht weer een nieuw verhaal om vast te leggen op beeld.

Waanzinnige natuurpracht

Tijdens deze reis is de Ring Road onze trouwe metgezel. Zoals de naam al aangeeft is dit de weg die heel het eiland omringt. We maken de cirkel rond in tegenwijzerzin zodat we zeker niks missen van al dat natuurlijk schoon. Van het stoom spuwende Geysir, via de pikzwarte stranden van Vík, rijden we richting het machtige Skaftafell National Park. Nadien verwennen we onze ogen in het oosten, langs spectaculaire baaien, om uiteindelijk aan te komen in het iets mindere toeristische, maar enorm aantrekkelijke noorden. De vulkanische regio rond het meer van Myvatn moet je gezien hebben om te geloven. De poolcirkel bijna in zicht, verwennen we ons lichaam in een natuurlijke spa, onder het goedkeurend oog van de imposante bergen. Nog een kajaktocht en een streepje gezelligheid in een van onze verblijven later, klinken we het glas in de hoofdstad Reykjavik op een geslaagde reis.

Onvergetelijke road trip

Tijdens deze reis overbruggen we veel afstanden met de minibus. We slapen in pensions, hostels of lokale boerderijen. Verwacht je aan een levendig en druk programma, met voor elk wat wils. Aarzel niet en vul je rugzak met herinneringen en zet je schrap voor de meest epische road trip van je leven!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Verwondering

Op de eerste dag kijken we vanuit onze minibus onze ogen uit en beseffen we langzaam aan  dat de geweldige road trip begonnen is. We settelen ons in het eerste verblijf, maken nog een kleine wandeling in de buurt en gaan op zoek naar een adresje om de magen te spijzen en het groepsgevoel wat aan te sterken. 

dag
02

Golden Circle

Nu begint het echte werk. Met de kuiten stevig ingesmeerd zetten we koers naar Brúarráfoss. Tijdens deze wandeling zal je het helderblauwe water zien weerspiegelen en een eerste keer van je sokken geblazen worden door het kleurrijke natuurfenomeen. Nadien is het tijd voor het stoomspuwende Geysir, een ware  vulkanische explosie. Onze volgende stop brengt ons naar de watervallen van Gullfoss. Het water stort hier aan een duizelingwekkende snelheid naar beneden. Ontelbare indrukken later, bekomen we ’s avonds van een bewogen dag. Al gaat het licht tijdens de IJslandse zomer nooit echt uit …

dag
03

Reykjadalur Hot Spring Thermal River/Thingvellir National Park

Bij het ochtendgloren trekken we onze wandelschoenen aan voor een wandeling van een klein uurtje naar Reykjadalur Hot Spring Thermal River. We genieten in het kwadraat en komen pas uit de natuurlijke baden als we tot in het diepst van onze poriën tot rust zijn gekomen. In de namiddag richten we onze blik op de breuklijn tussen twee continenten in Thingvellir National Park. Een nostalgisch vleugje ‘Game of Thrones’ is hier ook niet veraf in de gedaante van Oxárárfoss waterval. 

dag
04

Vík

Dag vier is iets rustiger qua programma, maar daarom niet minder indrukwekkend. We voorzien een waaier aan optionele activiteiten naar ieders wens. Van watervallen en een educatief museum tot gewoon even uitwaaien op de gitzwarte stranden van Vík. Voor de liefhebbers behoort ook een wandeling naar een vliegtuigwrak tot de mogelijkheden. Gewoon even uitblazen aan de bar van het hippe hostel? Dat kan ook!

dag
05

Skaftatell/Fjalsárlön/Jökulsárlón

Vandaag cruisen we  langs nationale parken en drijvende ijsrotsen. Met een beetje geluk zorgt de glinstering van de zon voor een waar kleurenpallet. We hiken richting de Svartifoss waterval en gaan op zoek naar het perfecte plaatje aan het uitzichtpunt van Sjónarnípa.. De drijvende ijsformaties van Fjalsárlon en Jökulsárlon zorgen vervolgens voor een niet te evenaren hoogtepunt van je reis.  Een dag om op je harde schijf op te slaan en voor altijd als achtergrond op je bureaublad te zetten.  

dag
06
07

Oostfjorden

Wie wilde er graag de grootste gletsjer van Europa zien en bedwingen? Met een stevig ontbijt achter de kiezen, trotseren we zelf ook de Vatnajökull onder deskundige begeleiding van een lokale gids.  We gunnen de benen nadien wat rust en sturen de minibus de volgende dag richting Egilsstadir. Onderweg is het uitzicht alweer adembenemend. We doen een haalbare wandeling in de buurt van Hallormstadaskogur National Park en kiezen een leuk restaurantje uit om de lokale specialiteiten op onze smaakpapillen los te laten. Een zalige zwempartij in de nabijgelegen warmwaterbaden behoort ook tot de mogelijkheden.

dag
07
10

Myvatn

Deze streek is een waar paradijs voor backpackers. We maken eerst een kleine omweg langs Dettifoss, de meest krachtige waterval van Europa. De oerkracht van het water zal je omverblazen. Nadien kuieren we langs vulkaankraters en wanen ons in een grimmig filmdecor. We nemen ook rustig de tijd om te ontspannen in een van de vele natuurlijke thermale baden. De regio rond Lake Myvatn vertaalt zowat alles waar IJsland voor staat. De opborrelende zwavelgeur nemen we er dan ook met veel plezier bij. 

dag
10
13

Tröllaskagi

Dit schiereiland wordt het decor van een magische ervaring. We springen aan boord van een vissersboot om, vanop veilige afstand, walvissen te spotten. We trekken onze reddingsvesten nogmaals aan om te kajakken in het fjord en bekomen van al de waterpret in onze gezellige cottage. Aangename stadjes genoeg in de buurt bovendien voor een dampende kop koffie of een facultatief brouwerijbezoek. Hopelijk kunnen we hier ook getuige zijn van de bekende middernachtzon. 

dag
13
15

Reykjavik

Het einde van ons avontuur duikt stilaan op aan de horizon. Na een stevige transportdag, nemen we onze intrek in het trendy hostel. Met de aankomst in de hoofdstad Reykjavik, is de cirkel zo goed als rond. We nemen rustig de tijd om op verkenning te gaan en wat souvenirs te scoren voor het thuisfront. Nog een snuifje cultuur of wat casual shopplezier later, schuiven we onze voeten onder tafel om onze memorabele trip in stijl af te sluiten. IJsland brengt je in vervoering en laat je mijmeren over een nieuw leven op het ritme van de seizoenen. Wedden dat je ooit nog eens terug wil? 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • Vlucht Brussel-Reykjavik/Reykjavik-Amsterdam, trein Amsterdam-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen
 • Transport per minibus (15 d)
 • Glacier Walk
 • Walvistour
 • kajaktocht met gids
 • Toegang 1 thermaal bad
 • verzekeringen (bijstand, annulatie en vakantieonderbreking)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 975
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Gletsjerwandeling, kajaktocht en kortere wandelingen naar stoombaden en watervallen (maximum 10km/dag)

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 20 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden