Het Verre Oosten, daar behoort onder meer Japan toe. Heerlijke sushi, indrukwekkende tempels en een verbluffende natuur zijn de voornaamste ingrediënten van deze mystieke archipel in de Stille Oceaan.

Back to the future

Wie Japan zegt, denkt aan bruisende winkelstraten, flikkerende neonreclame, de nieuwste computersnufjes en torenhoge wolkenkrabbers in Tokio. Maar evenzeer aan het serene verleden van de prachtige tempels in Kyoto, de elegantie van de geisha’s, relaxeren in een eeuwenoude onsen en de betoverende stilte van Japanse tuinen.

Natuur en citytrippen

Japan is een aaneenschakeling van eilandjes. De ferry is dus ons ideale transportmiddel. Deze groene parel heeft veel natuurpracht te bieden. Een uitstap naar het prachtige Yakushima mag dus niet ontbreken. We sluiten de reis af in Tokio waar we ons vier dagen onderdompelen in deze stad der steden. Musea, tempels, winkels en restaurants van wereldformaat.

Sushi, ramen, sashimi

Alleen al de Japanse keuken is reden genoeg om naar het land van de rijzende zon te reizen. Jammer dat we geen 24 uur per dag honger hebben, want dit is gastronomie in haar meest verfijnde vorm. Afwerking, details en een explosie van smaken zullen je visie op eten voorgoed veranderen.
Deze reis is een boeiende afwisseling van natuur en cultuur waarbij we met het perfect georganiseerde openbaar vervoer rondreizen. Overnachten doen we in guesthouses, ho(s)tels en in een ryokan. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

vliegreis naar het Verre Oosten

We spreken af op de luchthaven van Zaventem voor onze nachtvlucht naar Japan. Ons vliegtuig landt de dag nadien tegen de avond in Tokio. Konichiwa, we zijn helemaal klaar voor ons avontuur in Japan!

dag
03
04

vele superlatieven in Osaka

We treinen naar de stad Osaka. Wat een aangename eerste kennismaking met het hedendaagse Japan! Daar zal de heerlijke keuken van Osaka wel iets mee te maken hebben. We genieten van de drukte in Kita met zijn spectaculaire Umeda Sky Building als ijkpunt en  van de hippe winkeltjes en bars in Amerikamura. Ook het impressionante Osaka-jō, het openluchtmuseum van oude landhuizen en het Nationaal Etnologisch Museum kunnen ons bekoren.

’s Avonds komt de stad pas helemaal tot zijn recht met de flitsende lichtreclames en een overvloed aan de lekkerste maaltijden. We overnachten in Osaka.

dag
05

Nara, een culturele motor van Japan

We sporen voor een daguitstap naar Nara, na Kyoto de belangrijkste culturele stad van Japan. We bezoeken er de hoofdsites in Nara Park. Ook Nishinokyo en Ikaruga staan op ons programma. 

dag
06

met de kogeltrein naar Hiroshima

Over de pijlsnelle Shinkansen of hogesnelheidslijn sporen we in amper anderhalf uur naar Hiroshima. We onderbreken de rit voor een bezoek aan een van de mooiste kastelen van Japan: het Himeji-kasteel, dat dateert uit de zestiende eeuw. Aangezien er steeds enorme wachtrijen zijn en het kasteel vooral aan de buitenkant indrukwekkend is, beperken we ons daartoe.

Na de middag reizen we naar Hiroshima.

dag
07

dé bom

Voor velen is deze stad voor eeuwig verbonden aan de verwoestende kracht van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1945. Toch is het vandaag geen deprimerende bestemming. Meer nog, het loont de moeite om enkele dagen in Hiroshima te verblijven. Vandaag bezoeken we de Atomic Bomb Area en het Peace Memorial Park.

dag
08

Miyajima

Vanuit Hiroshima maken we een uitstap naar Miyajima, een eilandje dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ook bekend staat als Itsukushima. We zien er de wereldbefaamde torii van de Itsukushima-jinja, een shintoschrijn dat wel op het meer lijkt te drijven.

We ontdekken het eilandje met zijn vele tempels. Schrik niet, overal lopen halftamme herten rond, wel honderden. We overnachten in Hiroshima.

dag
09
11

wandelen op Yakushima

We nemen de Shinkansen van Hiroshima naar Kagoshima. Daar reizen we met de ferry verder naar de Ōsumi-eilanden, die bestaan uit Tanegashima en Yakushima, waar we in de late namiddag arriveren.

We kiezen voor het prachtige Yakushima, in 1993 door UNESCO beschermd. Het groene mysterieuze eiland vormt het uitgelezen decor voor indrukwekkende wandeltochten. We warmen eerst op met een korte wandeling van enkele uren, de dag nadien staat een stevige tocht op het programma. ’s Avonds nemen we de ferry terug naar Kagoshima.

dag
12

traditioneel logeren in een ryokan

Vandaag is relaxen het toverwoord. We verwennen onszelf op een overnachting in een echte ryokan. Dit is een traditioneel gastenhuis, volledig in Japanse stijl, een absolute must tijdens deze reis. 

dag
13

onderweg naar Kyoto

De tocht naar Kyoto neemt de hele dag in beslag, gelukkig is reizen met de trein ontzettend comfortabel in Japan.

dag
14
16

om Japan te begrijpen, moet je Kyoto kennen

Drie dagen Kyoto op het programma. Deze fantastische stad staat symbool voor Japan. Het is een absolute must als je wil weten waar Japan om draait. Met zijn 17 UNESCO-sites, ruim 1600 boeddhistische tempels en meer dan 400 shintoschrijnen is Kyoto een culturele wereldtopper.

Niet alleen de oude architectuur maakt de stad zo aantrekkelijk, ook de zinderende geisha-dansen, de bovenaardse Kabuki-theatervoorstellingen en het ruime aanbod winkeltjes, bars en restaurants charmeren de bezoekers. Op drie dagen tijd zullen we alle wijken ontdekken: Southern en Northern Higashijama, Bamboo Grove en Okochi Sanso.

dag
17
20

Tokio

Tokio beschrijven is een waanzinnige opdracht. De neonverlichte straten met ultramoderne wolkenkrabbers staan op ons netvlies gebrand. Excellente musea, prachtige parken en ontroerende schrijnen staan naast chique boetieks; überhippe buurten met maffe jongeren naast drukke zakenwijken. Alles is bereikbaar met een overgeorganiseerd metrosysteem en drukte is nooit chaotisch. 

We hebben vier dagen om deze metropolis te ontdekken. We zullen moeten kiezen, maar er is voor elk wat wils. Waar we sowieso mee starten, is een begeleide fietstocht en een eerste kennismaking met deze levendige stad.

De wijken Asakusa en Ueno hebben een meer traditionele architectuur. Je vindt er onder meer het Tokyo National Museum, het grootste museum van Japanse kunst, en Ueno-Kōen, het eerste publieke park van het land.

Yamanote is het zakendistrict en de financiële wijk van de stad. Ginza en Tsukiji zijn de evenknie van Fifth Avenue in New York. Shop until you drop, tot laat in de avond is het hier over de koppen lopen om koopjes te doen. En misschien brengen we een bezoek aan de wereldbefaamde vismarkt Tsukiji.

In Shinjuku en Shibuya tonen megagrote videoschermen en flikkerende neonreclames een hypermoderne kant.

Om de dagen bovendien als een echte Japanner te vullen, smullen we van het overheerlijke eten dat op elke straathoek te vinden is of laten we ons ’s nachts gaan in de karaokebar. Of golf je liever op het dak van een wolkenkrabber? 

dag
21
22

sayonara!

Aan alle goede dingen komt een einde. Vandaag reizen we terug naar Brussel. Eén ding staat al vast: België zal bijzonder rustig en verlaten aanvoelen na drie weken Japan.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel - Tokio (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • alle overnachtingen (pension, guesthouse, ryokan)
 • toegangsgelden Osaka
 • toegang Himeji kasteel
 • toegang Peace Memorial Museum
 • verblijf in half pension in ryokan
 • toegangsgelden in Kyoto
 • toegangsgelden in Nara
 • toegangsgelden Tokio
 • ferry + toegang + vervoer ter plaatse Yakushima
 • begeleide fietstocht Tokio
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 900
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stads- en natuurwandelingen, fietsen.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 83 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • geldig internationaal paspoort verplicht

Onze voorwaarden