Malta en buureilandje Gozo liggen in het hart van de Middellandse Zee, tussen Sicilië en Tunesië. Hier hangt plezier in de lucht en zijn de weergoden meestal in een goed humeur. Heb jij er zin in?

Met Britse toets

Langs de kust van Malta wisselen sfeervolle haventjes, kreken, grotten en zandstranden elkaar af. Op dit honingkleurige eiland loert de geschiedenis om elke hoek. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Engelsen hebben er voet aan wal gezet. Dat merk je in de architectuur, de taal, de ambachten en de keuken.

Historische voltreffer

Valletta staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de topbezienswaardigheden van het Middellandse Zeegebied. De Maltese hoofdstad verken je makkelijk te voet.

Helemaal zen

Ondanks de bouwwoede van de Maltezers zijn grote delen van het eiland nog ongerept en is de tijd er blijven stilstaan. Zo vinden we rust en stilte op Gozo, een eilandje dat drie keer kleiner is dan Malta.

Seizoen bepaalt levensritme

In de landbouwdorpen op Gozo zie je nog paard en kar . Tijdens het voorjaar is het eiland bedekt met bloeiende kruiden en akkers. Terwijl het er in de zomer heerlijk naar oleander, bougainville en geraniums geurt. Haast overal zie je de Middellandse Zee. De stranden zijn klein en charmant en in sommige grotten kan je zwemmen of snorkelen. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

naar Malta

We vliegen van Brussel naar de Maltese hoofdstad Valletta. We installeren ons in ons hostel waar we de eerste vier dagen zullen verblijven.

dag
02

Valletta doorkruisen

Vandaag wandelen we door Valletta, als werelderfgoed van UNESCO een van de topbezienswaardigheden in het Middellandse Zeegebied. Bij voldoende interesse bezoeken we het stervormige Fort St. Elmo, in 1565 het enige fort op het schiereiland dat zowel Grand Harbour als de Marsamxett Harbour bestreek. Tegenwoordig beschikt het gebied over twee historische attracties: de Malta Experience en de Knights Hospitallers onder de Sacra Infermeria. 

We zetten onze wandeling verder in Vittorioso, vanaf 1530 de zetel van de ridders van St-Jan. In 1565 hield de stad als laatste wijkplaats stand tegen de Ottomaanse invasie. In het spoor van de ridders belanden we in een van de meest bruisende gedeeltes van Malta, met zicht op de Grand Harbour, de grootste en meest dramatische haven van het Middellandse Zeegebied. 

dag
03

kleurenpracht in Blue Grotto

Vroeg in de ochtend schepen we in voor een tocht langs de zeegrot Blue Grotto. De sprankelende kleuren van het kobaltblauwe water en de groene, oranje en paarse mineralen komen het beste tot hun recht in de vroege ochtendzon en bij kalme zee.

Bij voldoende interesse bezoeken we daarna Hagar Qim en Mnajdra, twee verweerde megalithische tempels, of we gaan afkoelen in Ghar Lapsi, een natuurlijk lido. 

Voor het avondmaal keren we terug via Rabat en Mdina.

dag
04

natuurlijk zwembassin

Vandaag bezoeken we het zuiden van Malta waar we kunnen relaxen in Peter’s Pool. Dit natuurlijke zwembassin, halverwege het schiereiland Delimara, wordt gevormd door een smalle, diepe inham. Grote, platte rotsen vormen comfortabele zonneterrassen en het water is makkelijk toegankelijk.

Afsluiten kunnen we in een visrestaurant op de kade van Marsaxlokk Bay, een schilderachtige vissershaven.

dag
05

bloemen en zout op Gozo

De ferry brengt ons naar Gozo. Daarna reizen we nog verder met de bus tot aan onze prachtig gelegen ‘farmhouse’. Na het inchecken maken we nog een wandeling. Het afwisselende parcours voert ons door een vallei waar wilde bloemen welig tieren de naar  zoutpannen die we nog terugvinden in Gozo. 

dag
06

kajakken

Vandaag gooien we onze spieren los. Afhankelijk van het weer kiest de gids welke richting we uitgaan. Welke route de gids ook kiest, een leuke tijd op het water is gegarandeerd. Ook zwemmen en snorkelen staan op het programma. 

dag
07

cooking like a local

We krijgen de unieke kans om samen met een lokale kok traditionele gerechten zoals nougat, pastizzi en frita te leren maken. En éénmaal alles klaar is, mogen we dit samen opeten. Recepten worden gegarandeerd uitgewisseld. 

Later in de namiddag trekken we naar de hoofdstad Victoria (Rabat), waar we genieten van een terrasje. 

Voor zonsondergang nemen we de bus naar Dwejra Point, waar vroeger de reusachtige rotsboog Azure Window prijkte. Een aantal jaar geleden stortte de boog uiteindelijk in,maar de omgeving is nog steeds indrukwekkend. Vissersboten bieden tochtjes aan door de kloof in de kalksteenrots en door de zeegrotten aan de andere kant. Tegenover de overblijfselen van Azure Window rust de immense monoliet Fungus Rock. De rots dankt zijn naam aan de zeldzame parasitaire plant die hij huisvest. 

dag
08

even uitrusten

Niets staat vast vandaag. We nemen de tijd om uit te rusten.

dag
09

afscheid van Malta en Gozo

Jammer genoeg is de tijd aangebroken om afscheid te nemen. Vanuit Malta vliegen we terug naar Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Malta (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachting op basis van kamer en ontbijt (hostel & farmhouse)
 • ferry naar Gozo (h/t)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • kookworkshop (incl lunch)
 • boottocht Blue Grotto
 • Comino kajak tour (incl. lunch)
 • verzekeringen (bijstand, annulatie en vakantieonderbreking en lichamelijke ongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 330
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

dagwandelingen en kajaktocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 19 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • De activiteiten (boottocht Blue Grotto & kajak tour) zijn afhankelijk van het weer. Mogelijk moeten wij aanpassingen in het programma doorvoeren.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden