Het grootste eiland in de Middellandse Zee heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie! Authentieke vissersdorpen, barokke steden, goudgele stranden, prachtige natuurparken, een smeltkroes van culturen, gastvrije inwoners en de Etna – een letterlijk hoogtepunt.

De natuurlijke verleiding

We ontdekken Griekse monumenten in Siracusa en verdwalen op het prachtige stadseilandje Ortigia. In Palermo doorkruisen we de kleine straatjes en we bezoeken schilderachtige vissersdorpjes. We maken een stevige wandeling in het natuurreservaat van Zingaro en zwemmen in heldere kreken. In Agrigento houden we ons fototoestel in de aanslag. We flaneren in het gezellige Taormina en Catania en wandelen op de flanken van de Etna.

Streven naar authenticiteit

En zoals het KrisKras betaamt, schenken we veel aandacht aan lokale gebruiken en leefgewoonten. We kijken met respect naar de Siciliaanse cultuur. Hierin staan de godsdienst, de familie en de keuken centraal.

Het geheel wordt een avontuurlijke tocht met onze huurwagens. We overnachten op leuke plaatsen en proeven van overheerlijke gerechten in de lokale trattoria. Af en toe koken we ons eigen potje met dagverse marktproducten. De schitterende natuur, enkele wandeltochten, de kennismaking met lokale gebruiken en veel cultuur maken deze vakantie af.

Ben je klaar voor een onderdompeling in het echte Siciliaanse leven? Heb je een basisconditie en een brede interesse? Respecteer je de geschiedenis en lokale gebruiken? Driemaal ja? Benvenuto in Sicilië!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

zon op jouw bord

Vanuit Brussel vliegen we naar Catania.We doen het rustig aan vandaag en genieten van de Siciliaanse zonnestralen.

dag
02

Catania

De Etna gaf deze stad haar kleur: zwart overheerst in de bestrating en de huizen. Het symbool van Catania is een olifant van lava met een Egyptische obelisk op de rug. Dit kan je bezichtigen op de Piazza del Duomo, het centrum van deze barokke stad. 

Ondanks de drukte merken we dat de inwoners ruimschoots de tijd nemen voor het middag- en avondmaal. Sommige tradities moeten in stand worden gehouden en daar willen wij graag aan meewerken! Lokale specialiteiten als arancini di riso of de pasta alla norma doen ons watertanden. En heb je al eens een glaasje Siciliaanse wijn geproefd? 

dag
03

Etna, de kolos van het eiland

De Etna, de grootste werkende vulkaan van Europa, heeft zowel een weelderige vegetatie als zwarte lava. Deze 3370 meter hoge reus wordt vandaag onze uitdaging. Samen met een gids bewandelen we de flanken en bewonderen we de creaties van dit natuurfenomeen. Naargelang de conditie van de groep kiezen we voor een rustig of stevig parcours.

dag
04

maak je eigen postkaart in Taormina

We halen onze huurwagens op voor een daguitstap naar Taormina. Het Grieks theater werd er gebouwd op een rots boven een baai. Op de achtergrond zien we de zee, cipressen en de Etna. Vergeet je camera niet!

Daarna reizen we nog verder naar Siracusa.

dag
05
06

geselecteerde toppers

In Siracusa en duiken we in de culturele geschiedenis.  De Grieken hadden hier al een nederzetting in de 8e eeuw voor Christus. We kunnen onmogelijk alle pracht van de stad ontdekken, maar de hoogtepunten bezoeken we zeker. Zo ontbreken de ruïnes van de tempel van Apollo, de Piazza del Duomo, de oude paleizen en de site Neapolis niet op ons lijstje.

Vanuit Siracusa maken we een daguitstap naar Noto. Dit prachtige barokstadje werd volledig herbouwd na de aardbeving van 1693 is erkend door UNESCO.

dag
07

Agrigento

Het fascinerende Agrigento wacht ons. De schoonheid van deze oude stad bekoort iedereen. Tijdens onze zoektocht naar schitterende kerken en pleinen, proeven we van de lekkere cannoli in de Via Atenea. We genieten van een frappé op een gezellig terrasje … Het leven kan zo mooi zijn!

dag
08

vallei van de tempels

Na het ontbijt stappen we naar het legendarische Dal van de Tempels, gelegen aan de rand van de stad. Deze Valle dei Templi is het mooiste complex van Griekse tempels buiten Griekenland. De vele tempels en beelden zijn indrukwekkend en ook het museum is een pareltje.

dag
09
11

het noordoosten van Sicilië: maagdelijk mooi

We reizen verder naar de noordoost-kant van Sicilië. In de spectaculaire baai van Castellammare kan je het aantal vissersdorpjes niet tellen. Hier tref je nog sporen aan van de activiteit waarvan deze streek eeuwenlang leefde: de tonijnvangst. Door het toerisme en nieuwe technologieën is traditie in verval geraakt. 

Een verblijf in deze mooie baai wordt onze uitvalsbasis voor het natuurreservaat van Zingaro. Dit is het oudste park van het eiland. We nemen dan ook de tijd om het te verkennen. 

Op dag 11 reizen we ’s avonds nog door naar Palermo waar we onze huurwagens inleveren.

dag
12

sfeer en streetfood in hoofdstad Palermo

Deze onvergetelijke stad spreekt waarschijnlijk het meest tot de verbeelding. Het is het economische hart met een belangrijke haven. In Palermo tref je een mengeling van culturen aan. Het straatbeeld is gevuld met kleurrijke markten en spelende kinderen. Dit is het echte Siciliaanse leven!

We laten ons ook op sleeptouw nemen door een ‘Palermo streetfood guide’. Hij laat ons de Siciliaanse keuken echt kennen. Onze smaakpapillen worden verwend.

dag
13

liefde op het eerste gezicht

Vanuit Palermo maken we een daguitstap naar Cefalù, een dorpje met een bijzondere uitstraling. De oude vissershaven ligt ingebed tussen een enorme rots en de golven. We maken een wandeling door een doolhof van smalle straatjes met verrassende doorkijkjes naar zee. De mooie huizen hebben prachtig gegraveerde gevels. 

De stranden, de sinaasappel- en citroenbomen, de kleurrijke bloemen, de zalige zon, … wedden dat je op slag verliefd wordt op dit dorpje?

dag
14

arrivederci

De laatste dag is aangebroken. Na 2 weken onafgebroken genieten, vliegen we terug naar huis.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Catania / Palermo-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (kamer en ontbijt)
 • alle transport ter plaatse (huurwagens)
 • begeleide vulkaantrekking Etna
 • toegang natuurreservaat van Zingaro
 • toegang Valle dei Templi in Agrigento
 • toegang Neapolis in Syracuse
 • begeleide streetfood tour (3u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 495
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

dag- en stadswandelingen,beklimming Etna

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 35 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden